Close

Strona 593 z 2397 PierwszyPierwszy ... 9349354358359159259359459560364369310931593 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 921 do 5 930 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    Mekano,

Pisałem już o tym wcześniej: Samsung NX z obiektywem 50-200 traci urok, bo robi się spory.
    Cytat Zamieszczone przez stachumuszel Zobacz posta
    Panie i panowie! Polaczenie malego ciałka z obiektywem wiekszym od niego kilka razy IMHO zatraca sens i idei systemu NEX.
    Totez wlasnie.. wiec w Nex-ach czy innych Nx-ach trzeba zostac przy standardzie, nie ma sensu pchac sie w jakies "ogorki" bo to bedzie znowu duze i niewygodne..

Cytat Zamieszczone przez <| MICHAŁ |> Zobacz posta
    na razie jest tylko jeden aparat dla ktorego moglbym sprzedac nex'a, ale tez nie jest doskonaly, wiec nie bede sie uszczesliwiac na sile..
    a jaki?

Sam w bólach zamienilem 18-55 na 16-50, glownie ze wzgledu na gabaryty.
    W bolach? ja pare razy podchodzilam do jego zakupu, ale jak natrafialam na jego wady, to byla rezygnacja.. wiem jednak ze niestety sie nie obejdzie, bo nie ma zadnego innego standardowego szkla, a 18-55 po raz drugi na pewno nie wezme.
    Ostatnio edytowane przez Mekano ; 15-08-2013 o 09:42
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Mekano! Generalnie 18-55 jest lepsze optycznie od 16-50, nieznacznie, ale jest. Dlatego moje bole Zdecydowaly wymiary i 16mm. Wad nie dostrzegam, poprostu pstrykam zdjecia
    Tobie sie spsul 18-55, mialas pecha. Rozmawialem z czlowiekiem z FJ, mowi, ze nie slyszal o przypadku uszkodzenia tego szkla. One naprawde rzadko odmawiaja posluszenstwa.
    Ostatnio edytowane przez stachmuszel ; 15-08-2013 o 09:56
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

a tak na serio, to ta "jakosc optyczna" jest znacznie zauwazalna na zdjeciach?
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

No wlasnie, sam mysle troche nad tym ruchem, obawiam sie tylko ile to jest "troche" optycznie slabszy i czy przyzwyczaje sie do power zooma i ciekawy jestem czy pz nie zjada tak cennego pradu w nexie?

Wysłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 4

Domyślnie

Mekano i wunat Jedyne co dostrzegam, to min roznica w ostrosci. Ale wystarczy w body dac na +1 i jest ok. Co do filozofii pz tez mialem obawy. Zupelnie niepotrzebnie. Jest ok. Mam nawet wrazenie, ze pz daje bardxiej wyprostowane obrazki na 16 mm. Moze dzieki temu, ze tak naprawde to jest to 14 mm. Pradu pewno potrzebuje wiecej, ale nie w jakis zauwalny sposob.
    Ostatnio edytowane przez stachmuszel ; 15-08-2013 o 10:07
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wunat Zobacz posta
    No wlasnie, sam mysle troche nad tym ruchem, obawiam sie tylko ile to jest "troche" optycznie slabszy i czy przyzwyczaje sie do power zooma i ciekawy jestem czy pz nie zjada tak cennego pradu w nexie? I jeszcze jedna sprawa, nie wien czy chce poswiecac 5mm na dlugik koncu dla 1mm na krotkim. Ciezki wybor.

Ps przepraszam cos skopalem i zacytowalem zamiast edytowac.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gibber Zobacz posta
    Witam Nexiarzy. Miał być X-E1, potem Nex 7 (przeraziły mnie 24mpix rawy), następnie Nex 6. Skończyło się na Nex 5R, 18-55

Fajne to maleństwo zdjęcia wypluwa.
    Cześć Marcin. Teraz pora na adapter do M.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Mam nawet wrazenie, ze pz daje bardxiej wyprostowane obrazki na 16 mm. Moze dzieki temu, ze tak naprawde to jest to 14 mm.
    Bardziej od czego? To 16 mm w PZ, bedzie takie samo jak 16mm w 2.8 czyli perspektywa bedzie prosta?

Domyślnie

Ciekawe, że połączenia lustrzanki z obiektywem do 400, czy nawet 600 czy 800 mm nikt nie odbiera jak pokraki, a bezlusterkowiec z obiektywem 50-200 już jest pokraką...
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Cześć Marcin. Teraz pora na adapter do M.
    Cześć Wojtek. Już zamówiłem. Nie mogę się doczekać podpięcia Jupitera 8 i tego jego dzikiego bokehu.

Tymczasem z 18-55. Całkiem niezłe to szkło jest...
    flickr / Rolleicord, Canon

Strona 593 z 2397 PierwszyPierwszy ... 9349354358359159259359459560364369310931593 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów