Close

Strona 29 z 193 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 1929

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    Podobnie, jak dla bardzo wielu osób pieniądze są najważniejszym kryterium wyboru...
    ...I wtedy najlepiej jest poważnie pomyśleć czego się naprawdę potrzebuje i kupić najtańszy aparat który spełni te oczekiwania.
    łatwizna prawda??

Domyślnie

Powiedzmy sobie, RX100 i low end mirrorless z kitem da porównywalny obrazek i funkcjonalność.
    Jedyne co je wyraźnie różni to gabaryty.
    Wybór jest prosty:
    Koniecznie muszę mieć mały aparat do kieszeni - rozbijam świnkę, biorę raty ... i kupuję RX100.
    Nie zależy mi na małych gabarytach - wykładam 1000zł (czasami mniej, czasami nieco więcej) i kupuję bezlustro z kitem.

PS
    Bezlustra są z różnych stajni, więc czasami jakieś stare graty do nich pasują np. lampa błyskowa.
    I nie trzeba się kosztować na nowinki do nowej stopki Sony ... np EVF za jedyne 600 USD
    Ostatnio edytowane przez koniecpolska ; 03-07-2013 o 12:57

Domyślnie

Gdyby interesowała mnie cena, zapomniałbym zupełnie o wizjerze, zresztą nie 600USD ... tylko 420, przynajmniej w Polsce.
    Sprawdź ceneo zamiast siać fetyszyzm

Domyślnie

Wybierając RX100 myślałem, że będzie mi brakować wizjera. Po kilku miesiącach użytkowania w ogóle mi to nie przeszkadza. Dobry wizjer pewnie kosztowałby kilka dodatkowych centymetrów, co wytrąciło by temu kompaktowi jego największy atut. A jeśli miałby to być tunelik w stylu Canonów G, to dziękuję.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafał Wylegała Zobacz posta
    Gdyby interesowała mnie cena, zapomniałbym zupełnie o wizjerze, zresztą nie 600USD ... tylko 420, przynajmniej w Polsce.
    Jak 420 to biegusiem do sklepiku i kupować. Bo to o całe 29USD taniej niż cena netto w B&H (a gdzie cło, vat, przesyłka ...). No tak tyle, że to jakiś mało znany sklepik, zastrzeżenie "sprawdź dostępność" i takie tam ...
    W Cyfrowych jest za 1836PLN i chyba dostępny, po kursie aktualnym 3.2 mamy około 560USD ... czyli życie jakby spowszedniało
    Sprawdź ceneo zamiast siać fetyszyzm
    Za taki fetyszyzm to można kupić dwa low end mirrorless z kit lens ....

PS
    A jak już zaczynamy się czepiać detali, to dla RX100 (II) jest taki fajny parametr: Maximum shutter speed = 1/2000sek.
    I pytanka:
    - dla każdej f, domyślam się że dla f=1.8 to parameterek może spaść do np. 1/1200sek
    - funkcja filtra ND jest?

Da porównania low end mirrorles, z palcem gdzieś tam, ma 1/4000sek i to bez dopłat, za jedyne 1000zł
    Ostatnio edytowane przez koniecpolska ; 03-07-2013 o 14:01

Domyślnie

1/2000 jest w całym zakresie ogniskowych, spróbuj zsynchronicować lampę w bezlusterkowcu EL przy 1/4000 i spraw by ta migawka byłą całkowicie bezgłośna.
    Koniec odbijania piłki.
    EOT

Domyślnie

1/2000 jest w całym zakresie ogniskowych, spróbuj zsynchronicować lampę w bezlusterkowcu EL przy 1/4000 i spraw by ta migawka byłą całkowicie bezgłośna.
    Koniec odbijania piłki.
    EOT
    1/4000 z systemową lampą bez najmniejszego problemu, przynajmniej tak mam w Olku.

PS
    A ta wbudowana lampka w RX100 może posterować bezprzewodowo większym błyskadełkiem, bo niektóre low end mirrorless z kit lens można

PS
    I dlaczego EOT?
    Przecież dyskutujemy Twoją tezę o zaoraniu low end mirrorless z kit lens przez RX100
    Ostatnio edytowane przez koniecpolska ; 03-07-2013 o 14:08

Domyślnie

Przeczytaj jeszcze raz mój post z cytatem z EOSHD.
    Uważnie.

Domyślnie

@koniecpolska,
    jako użytkownik, podrzucam Ci jeszcze kilka argumentów przeciwko RX100, których z testów nie wyczytasz :
    - brak prawdziwego makro
    - bajzel w katalogach (filmy i zdjęcia osobno)
    - zaślepka gniazd lichej natury

i można jeszcze kilka, ale po co? Zamiast się cieszyć, że w końcu coś fajnego do kieszeni, że konkurencja, że następca jeszcze lepszy, że może inni podchwycą pomysł i zrobią coś lepszego......itd, itp.
    Ostatnio edytowane przez bartek73 ; 03-07-2013 o 14:51

Domyślnie

Przeczytaj jeszcze raz mój post z cytatem z EOSHD.

Uważnie.
    Ostrzegałem przed kontynuacją dyskusji...

Strona 29 z 193 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979129 ... OstatniOstatni