Close

Strona 28 z 193 PierwszyPierwszy ... 1826272829303878128 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 1929

Domyślnie

Mekano, ja już powoli dojrzewam do tego, że szumy na wysokim ISO przestają mieć dla mnie znaczenie. Staram się i tak nie wychodzić poza ISO800 bez względu na to z jakiego aparatu korzystam. Kiedyś były aparaty na kliszę, w których najczęściej używałem jakiegoś Kodaka ISO400 i mi to wystarczyło. Jakoś nie widzę potrzeby korzystania z ISO25600.

Domyślnie

hm.. mnie irytuja szumy jesli naprawde je widac na wysokich iso (przykladem sa starsze Nikony), na szczescie moje dwa bezlusterkowce umozliwiaja mi swietna jakosc zdjec na iso 1000 w trudniejszych warunkach, uwierz ze i to malo.. nie powiem tez ze bym nie chciala miec takiego malego kieszonkowego aparatu, ale ja naprawde nie moge sie doszukac tej doskonalosci w tym RX100?Moze dlatego, ze jak widze mydlo na wyzszych iso, to przestaje mnie interesowac taki aparat.. a jak czytam same zachwyty, to probuje sie doszukac ich sensu i jakos nie znajduje..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie Wysokie ISO

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    hm.. mnie irytuja szumy jesli naprawde je widac na wysokich iso (przykladem sa starsze Nikony), na szczescie moje dwa bezlusterkowce umozliwiaja mi swietna jakosc zdjec na iso 1000 w trudniejszych warunkach, uwierz ze i to malo.. nie powiem tez ze bym nie chciala miec takiego malego kieszonkowego aparatu, ale ja naprawde nie moge sie doszukac tej doskonalosci w tym RX100?Moze dlatego, ze jak widze mydlo na wyzszych iso, to przestaje mnie interesowac taki aparat.. a jak czytam same zachwyty, to probuje sie doszukac ich sensu i jakos nie znajduje..
    Mekano,
    ponad rok temu po 4 latach używania Nikona D700 kupiłem Panasonica GH2 ze względu na znakomite możliwości filmowania. Uwierz mi, że od tego czasu po Nikona D700 sięgnąłem dosłownie 3 razy. Przekonałem się, że na odbitkach 15x21 lub tym bardziej na ekranie telewizora FHD szumów z mniejszej matrycy Panasonica po prostu nie widać. Wyleczyłem się już z porównywania 100% cropów na monitorze. Po większą matrycę sięgam wtedy, gdy potrzebuję naprawdę fajnej płytkiej głębi ostrości (np. D700 + Nikkor 105mm f2 DC), ale jeszcze częściej sięgam po kompakt Fuji 660EXR żony, bo jest mały, szybki i zawsze w kieszeni, a zdjęcia do ISO800-1000 oglądane na TV FHD są nie do odróżnienia od "większych" braci (poza oczywistą kwestią głębi ostrości).
    Na dodatek przez tego kompakta Fuji, zacząłem zastanawiać się czemu GH2 jest taki duży
    Na szczęście dla GH2, Fuji 660EXR ma tragiczne fillmy.
    Muszę przyznać, że Sony RX100 jest bardzo interesującym sprzętem.

pozrawiam!
    D610, N28-105D, N35 f2D, N50 f1.4D, N105 f2DC, N70-300D ED, SB-800,
    Panasonic LX100

Domyślnie

wallace, no dzieki za slowa.. i na pewno jest troche racji w tym co piszesz, bo ja po swoja lustrzanke tez siegam rzadziej, wiec Cie rozumiem doskonale.
    Tak patrze na YT i filmy hd z tego rx100, sa calkiem niezle, jakosc jak z Nex-a czy mi sie wydaje? I nie widac tak bardzo mory? Jak wypada filmowanie tym malenstwem, w porownaniu do Nexow? Ktos juz gdzies tu pisal o tym?
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

"With the advent of the RX100, low end mirrorless cameras packing kit lenses are dead."
    Co prawda jest w tym trochę przesady, ale RX100m2 jest juz bliziutko temu twierdzeniu
    Ciekawy test pierwszej setki na EOSHD:
    http://www.eoshd.com/content/8499/sony-rx100-review

Domyślnie

gibany LCD + wężyk to coś czego naprawdę brakowało w wersji pierwszej... Ale chyba za mało żeby chciał zamieniać, pewnie ze sporą dopłatą I na II. Po pierwszych samplach na IR wydaje mi się że zauważalnych zmian w obrazowaniu nie będzie (+/- 1/3 czy 1/2EV w praktyce są mało istotne a pewnie taka będzie poprawa w RAW)
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafał Wylegała Zobacz posta
    "With the advent of the RX100, low end mirrorless cameras packing kit lenses are dead."
    Co prawda jest w tym trochę przesady, ale RX100m2 jest juz bliziutko temu twierdzeniu
    Trzymając się ściśle dwóch powyższych "wytłuszczeń" można zgodzić się na powyższe twierdzenie.

Na pewno mirrorless nie zapewni tak małego gabarytu, jaki daje RX100.
    Ale też RX100 nie zapewni tego co można uzyskać po dokręceniu do low end mirrorless'a taniej manualnej stałki ....

PS
    No i jest jeszcze aspekt cenowy ... mirrorless + kit lens kosztuje duuuuuuuuuużo mniej niż RX100 (lekko licząc ponad dwa razy mniej).
    Ostatnio edytowane przez koniecpolska ; 03-07-2013 o 11:38

Domyślnie

Dla bardzo wielu osób pieniądze nie są najważniejszym kryterium wyboru...

Domyślnie

Myślę, że nie warto iść w dyskusję bo zaraz się dowiesz, że LX7 i tak jest lepszy od RX100

Domyślnie

Podobnie, jak dla bardzo wielu osób pieniądze są najważniejszym kryterium wyboru...
    Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    Myślę, że nie warto iść w dyskusję bo zaraz się dowiesz, że LX7 i tak jest lepszy od RX100
    LX7 jest innym sposobem osiągnięcia podobnego celu ...
    Ostatnio edytowane przez koniecpolska ; 03-07-2013 o 12:39

Strona 28 z 193 PierwszyPierwszy ... 1826272829303878128 ... OstatniOstatni