Close

Strona 39 z 193 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 1929
    Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie

Czyli rx100 zastąpi ci samsunga, nexa i nikona .. Ja bym brał bez zastanowienia ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    "ale dłuższe ogniskowe jednak się przydają" i wlasnie dla dluzszych ogniskowych woze ze soba jeszcze Nikona, sa sytuacje, ze boli ze 50mm ogranicza, wtedy jest zawsze Nikon, ale niestety, wyciagac go w upalach gdzie pot leje ci sie z czola, to tylko zrozumie ten, kto zna klimaty goracego slonca, niby to nie problem wziac Nikona gdy sie potrzebuje tele, ale uwierzcie, to nie jest takie proste.. rozmiar Sony mnie urzekl..
    dla mnie dłuższe ogniskowe to 50 i w górę, z ekwiwalentem 100mm i możliwością cropa z 20mln to już ho ho... Powiem więcej - dla mnie właśnie Sony zastąpiłby tele w nikonie
    Boxing is like Christmas - it's better to give than to receive

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    ... teraz przyszlo lato upaly po 45 stopni w sloncu, na codzien najczesciej fotografuje Samsungiem, niezmiernie sie polubilismy, z obiektywem 20-50, to wymarzony aparat na wakacje, prawie nic mi w nim nie brakuje, ale no wlasnie.. "ale dłuższe ogniskowe jednak się przydają" i wlasnie dla dluzszych ogniskowych woze ze soba jeszcze Nikona, sa sytuacje, ze boli ze 50mm ogranicza, wtedy jest zawsze Nikon, ale niestety, wyciagac go w upalach gdzie pot leje ci sie z czola, to tylko zrozumie ten, kto zna klimaty goracego slonca, niby to nie problem wziac Nikona gdy sie potrzebuje tele, ale uwierzcie, to nie jest takie proste.. rozmiar Sony mnie urzekl..
    W Samsungu masz ekwiwalent 75mm, w RX będziesz miała ekwiwalent 100mm to taka wielka różnica?
    Dokup sobie Samsunga 18-200mm lub 50-200mm i przestań narzekać.

PS
    Zerknij też na PEN'a E-PL3 z 14-150mm - można teraz kupić ten zestaw w cenie niższej niż sam 14-150mm - i masz idealne pstrykadło wakacyjne na słońce i wysoką temperaturę.

PPS
    A tak właściwie kto robi fotki w pełnym słońcu? Nie lepiej poczekać aż słonko będzie niżej nad horyzontem?
    Ostatnio edytowane przez koniecpolska ; 12-07-2013 o 09:31

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    PPS
    A tak właściwie kto robi fotki w pełnym słońcu? Nie lepiej poczekać aż słonko będzie niżej nad horyzontem?
    Ja , wtedy są najładniejsze IRki

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Miasto
    Mauretania

Domyślnie

ja też w Afryce sa dwie pory dnia - jasno i ciemno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WojtehP Zobacz posta
    ja też w Afryce sa dwie pory dnia - jasno i ciemno
    Cholera, nie wiedziałem, że tyle ciekawych rzeczy można się dowiedzieć na tym forum ... np. tego, że w Afryce nie ma zachodów słońca, tam po prostu słońce jest cały czas w zenicie, a na noc się wyłącza jak żarówka

Domyślnie

O zachodzie słońca jest kolacja w hotelu, więc i tak się nie da wtedy robić zdjęć

Miasto
    Mauretania

Domyślnie

dzieje sie to tak szybko ze jest pomijalne - analogowa velvia - przepraszam za OF

Ostatnio edytowane przez WojtehP ; 12-07-2013 o 11:16

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WojtehP Zobacz posta
    dzieje sie to tak szybko ze jest pomijalne
    Jasne, nad Afryką Słońce dostaje przyspieszenia tj. Ziemia w Afryce obraca się szybciej ... No i narodził się nam nowy Kopernik
    Ostatnio edytowane przez koniecpolska ; 12-07-2013 o 11:44

Miasto
    Mauretania

Domyślnie

tym razem proponuje zamiast w książkach siedzieć - wyjechać gdzieś i zobaczyć - koniec OF - jesli chcesz coś dodać napisz na PW lub gdy się spotkamy

Strona 39 z 193 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989139 ... OstatniOstatni