Szukaj
Nowy RX100 II pojawił się na Ceneo - 3500 zł. Trochę się na niego nastawiałem ale za tyle to sobie odpuszczę.
no to cena niezla w .pl ciekawe jaka u mnie rzuca, ale przyznam ze zainteresowal mnie ten aparat i to bardzo bo ma ladne filmy i obrazek raczej znosny, choc to nie jakosc bezlusterkowca, to jak na kompakt nie jest tak zle, ale w takiej cenie sie po prostu nie oplaca.
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Wczoraj sprawdzałem cene II i było £700 (UK) a dzisiaj już jest £649Cena I £429 + FREE Sandisk 16GB Card.
NEX- 5R
No to sprawdzilam tez, u mnie (.ES) II - 793,44, a wersja I - 644,88 €, czyli drogo.
d5000, a co zamierzasz kupic? Jakby kosztowal £429, to jutro juz bylby u mnie, ale ceny hiszpanskie, to podziekuje.
Przelicznik to jakies 429 GBP = 498.1548 EUR wychodzi, wiec w .UK sa naprawde fajne ceny.
Ostatnio edytowane przez Mekano ; 07-07-2013 o 00:42
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
No własnie nie wiem, co kupić - nowy grill czy RX100. Ceny czasami są naprawde atrakcyjne np. Twój SAMSUNG NX1000 + 20-50 mm stoi za £299.97
NEX- 5R
aha jeszcze jedno ten rx100 (stary) nie ma odchylanego ekranika, wiec to naprawde duzy minus, dla kogos ktos duzo fotografuje na ulicy, wiec wersja II w tej cenie byla by rozsadnym wyborem.
d5000, przeciez masz Nex-a co ci w nim nie pasuje? Szukasz idealu?
Szukam ale ideału chyba nie ma, czasami musze mieć dwie kamery, które nagrywają film w miare dobrej jakości w tym samym czasie. Przydała by sie opcja Time Lapse bo jestem w trakcie budowy slidera z napedem elektrycznym i tutaj mógł by byc Nex 5r lub 6, przydało by się wyjście Av wtedy można kamere zamontować na kranie kamerowym i podłączyć monitor do podglądu. Czy jest jakiś bezlusterkowiec co posiada te wymienione opcje? Czy powrót do lustrzanki ?
NEX- 5R
Dla mnie idealem moglby by byc wlasnie RX100 II, z takim obrazem jak Nex, czy duzo mu brakuje?
Bo filmy szczegolnie sie nie roznia, ale zdjecia juz niestety, tak.. i to na duzy minus.
Zdjęcia z rx100 (obok innych z d800 i d700 z topową optyką) sprzedałem do kalendarza (krajobrazy) i nikt nie zauważył że to z "kompakta". Wielkość 60x40cm więc już trochę wymagająca.
Także ja nie mam powodów do narzekania że jakość obrazka ustępuje tym z DSLRów - DR lepszy niż wiele DSLRów którymi ludzie zarabiają na życie, ziarno delikatne - niewidoczne/łatwe do wyeliminowania, detalu od groma.
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
Paweł
Skontaktuj się z nami