Close

Strona 118 z 129 PierwszyPierwszy ... 1868108116117118119120128 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 171 do 1 180 z 1283

Wątek: Lightroom 4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siona Zobacz posta
    bo viveza daje u-pointy, które fajnie działają i mozna pewne rzeczy robić dużo łatwiej niż pędzlem

e tam... upointy sa dla malych dziewczynek... jak przedni naped w samochodzie...

Domyślnie

Miałem LR4 i postanowiłem zainstalować LR5.
    W 4 miałem już utworzone katalogi,sporo zdjęć po edycji.
    Jak prawidłowo zainstalować 5 ,żeby nie utracić całej pracy ,którą wykonałem w LR4?
    Czy odinstalować 4 i dopiero zainstalować 5 , czy zostawić 4 i jako ścieżkę instalacji 5 podać katalog 4( tak zrobiłem i nie widzi mi katalogu stworzonego w LR4)
    W LR4 miałem utworzony osobny katalog ze zdjęciami( całe archiwum) dla LR i nie chciałbym znów wrzucać wszystkich fotek od nowa.....
    Reasumując: jak bezpiecznie dokonywać updata na wyższą wersję ,zachowując poprzednie ustawienia i całą pracę......?

Domyślnie

po co odinstalowywać LR4? LR 5 to beta dopiero.

Rozmowny Awatar dzejms
    Miasto
    Nie ma takiego miasta Londyn...jest Lądek...Lądek Zdrój

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrewpl Zobacz posta
    Miałem LR4 i postanowiłem zainstalować LR5.
    W 4 miałem już utworzone katalogi,sporo zdjęć po edycji.
    Jak prawidłowo zainstalować 5 ,żeby nie utracić całej pracy ,którą wykonałem w LR4?
    Czy odinstalować 4 i dopiero zainstalować 5 , czy zostawić 4 i jako ścieżkę instalacji 5 podać katalog 4( tak zrobiłem i nie widzi mi katalogu stworzonego w LR4)
    W LR4 miałem utworzony osobny katalog ze zdjęciami( całe archiwum) dla LR i nie chciałbym znów wrzucać wszystkich fotek od nowa.....
    Reasumując: jak bezpiecznie dokonywać updata na wyższą wersję ,zachowując poprzednie ustawienia i całą pracę......?
    Jak? Przeczytać "release notes" przed instalacją.

LR5 nie otworzy katalogu LR4. Dlaczego? Bo NIE. Bo potem rzesza ludzi takich jak Ty będzie się żalić na forach, że ich katalog szlag trafił.

To jest Beta, nie upgrade. W żadnej becie nie było i nie ma możliwości importu katalogu z poprzedniej wersji. Kropka.
    Stopka sropka... wybitnie niekomercyjna.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzejms Zobacz posta
    To jest Beta, nie upgrade. W żadnej becie nie było i nie ma możliwości importu katalogu z poprzedniej wersji. Kropka.
    Czyli z przechodząc teraz z LR3 na LR4, normalnie podczas instalacji zaimportuje bibliotekę? Czy może trzeba jakieś kopiowania, podawanie ścieżki itp stosować?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pazuzu Zobacz posta
    Czyli z przechodząc teraz z LR3 na LR4, normalnie podczas instalacji zaimportuje bibliotekę? Czy może trzeba jakieś kopiowania, podawanie ścieżki itp stosować?
    z tego co pamiętam to otwiera się okno i pytanie czy chcesz przenieść bazę do LR4 - potwierdzasz i wsio masz z tym, ze z 3-> 4 nie było to takie dosłowne bo i proces 2010 -> 2012 powodował lekkie zmiany.

Domyślnie

Dziękuję za odpowiedz. Zastanawiam się nad zmianą LR3 na LR4. Jedyne czego mi tak naprawdę brakuje to lokalnej zmiany WB. Ale chyba mój komputer nie poradzi sobie z płynną pracą nowej wersji (laptop i3 2,4GHz, dysk hdd, 8 Gb ram), dodam że pracuje na rawach małych ~12 MPix (~10-12 Mb). Na LR3 sporadycznie potrafi zwolnić. Czy przy przejściu na nowszą wersję odczuję znacząco różnice?

Domyślnie

Dziękuję za odpowiedz. Zastanawiam się nad zmianą LR3 na LR4. Jedyne czego mi tak naprawdę brakuje to lokalnej zmiany WB. Ale chyba mój komputer nie poradzi sobie z płynną pracą nowej wersji (laptop i3 2,4GHz, dysk hdd, 8 Gb ram), dodam że pracuje na rawach małych ~12 MPix (~10-12 Mb). Na LR3 sporadycznie potrafi zwolnić. Czy przy przejściu na nowszą wersję odczuję znacząco różnice?
    Zainstaluj sobie na próbę triala i zobacz. LR4 może bez problemów działać równolegle z LR3.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Lepiej potestuj LR 5 beta. Za niedługo będzie wchodził na rynek (działa bodajże do końca czerwca), a przy tworzeniu LR 4 programiści byli na bakier z terminem "optymalizacja".

Domyślnie

Niestety przy mojej konfiguracji sprzętu LR4 nie działa zbyt dobrze, widoczne opóźnienia w pokazywaniu efektów suwaków, przy eksporcie komunikaty o małej ilości pamięci. Dokupię ramu i przejdę na x64, może wtedy będzie lepiej. Dobrze że istnieje wersja demo, inaczej żałowałbym poważnie przejścia na LR4. Co mnie zachwyciło w nowej wersji to genialne usuwanie aberracji.

Strona 118 z 129 PierwszyPierwszy ... 1868108116117118119120128 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów