Close

Strona 108 z 123 PierwszyPierwszy ... 85898106107108109110118 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 071 do 1 080 z 1283

Wątek: Lightroom 4

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

"W Q-ia" to zamiennik niecenzuralnego słowa, które oznacza, że kogoś coś denerwuje. Opis U-point znajdziesz tu: http://www.aperture.pl/u-point-alter...arstw-i-masek/
    Pozdrawiam, Czarek
    blog
    instagram
    instagram2

Domyślnie

Sorry zaćmienie. Dzięki

Domyślnie

Z uwagi na porę dnia (pewnie nie zdążyłeś jeszcze wypić kawy) masz moje pełne zrozumienie
    Pozdrawiam, Czarek
    blog
    instagram
    instagram2

Domyślnie

fakt, kawy brak, ale od 5:50 przy obróbce siedzę

Domyślnie

dzięki za linka ciekawa sprawa z tym
    u-pointem, trzeba będzie poczytać jednak jeszcze nie upadłem na głowę by wydawać ponad 2k dla jednego ficzerka .

Domyślnie

http://www.youtube.com/watch?v=WITHFMmdntQ - tu ładnie pokazane z czym to się je. U-Pointy to genialna sprawa, ale niestety słono sobie za to życzą rzeczywiście. W LR bardzo by się przydały.

Domyślnie

Próbowałem i są całkiem niezłe. Ale niestety w LR powodują, że nie odtworzymy historii zmian i zapisują się w postaci TIFF. Trochę przykre, ale prawdziwe. A co do słowa Q-wia, to nie chciałem być wulgarny. Nie wypada!
    Aa! I jeszcze brakuje mi w w malowaniu pędzlem opcji HUE. Byłoby fajnie, gdyby coś takiego "wmontowali".

Domyślnie

u pointy możecie mieć bez problemu w lightroomie, wystarczy doinstalować wtyczkę o nazwie viveza
    Canon do pracy, Nikon z sentymentu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez A_S_T_O_R Zobacz posta
    u pointy możecie mieć bez problemu w lightroomie, wystarczy doinstalować wtyczkę o nazwie viveza
    Która kosztuje - całkiem niemało. Oczywiście jeżeli ktoś wykonuje takich operacji wiele, to może być to opłacalne. Dla mnie, jako hobbysty - nie bardzo. Mogę spędzić trochę czasu i w tych kilku przypadkach, w których HSL nie wystarcza, coś tam samemu pomaskować. Dodatkowo ja głównie param się portretami, więc tutaj akurat zastosowanie UPointów jest zwykle średnie. A dokładniej - porównywalne z użyciem pędzli w połączeniu z suwakami HSL.
    Ostatnio edytowane przez mOSAd ; 13-05-2013 o 22:53

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Która kosztuje - całkiem niemało.
    Obecnie, biorąc pod uwagę wartość dodaną w postaci wszystkich pozostałych NIKów, cena ok. 125$ wydaje mi się jednak niezbyt wygórowana.
    Mnie irytuje że w NX2 U-pointy działają na RAWach a w pluginach do adoba na jpgach/tiffach.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Strona 108 z 123 PierwszyPierwszy ... 85898106107108109110118 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów