Close

Strona 108 z 129 PierwszyPierwszy ... 85898106107108109110118 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 071 do 1 080 z 1283

Wątek: Lightroom 4

Domyślnie

Ale o tym wszyscy wiedzą i tak kupują produkty firmy Adobe
    Taka sama sytuacja może być obecnie kupując LR4 i wyjdzie za 6 miesięcy LR5

Nic się nie poradzi!
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Domyślnie

niestety
    adobe ma taki zwyczaj, że najpierw kupuje konkurenta potem jego produkty kasuje i cieszy się sprzedażą dalej. przy takiej polityce nie dziwcie się, że moga sobie pozwolić na olewanie zadowolenia klienta :/
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

ja mam wrażenie że ostatnio wszyscy tak robią... choć nie wiem co za konkurencja dla Google był Snapsed ... ogólnie obkupują się i porzucają bez sensu
    Uczę się... Dobry sprzęt, kijowe umiejętności

Domyślnie

Może wróćmy do LR, to nie jest wątek o polityce licencyjnej Adobe. Jak wrażenia po pełnej wersji 4.4.

Domyślnie

nie widzę niestety żadnych przełomowych zmian :/

Domyślnie

a jakich przełomowych zmian byś oczekiwał?

Domyślnie

pełnego, płynnego i sensownego obciążania wszystkich jajek ?
    znaczy się przełomu w szybkości i płynności

wiem - za dużo wymagam

Domyślnie

Na to będziemy musieli poczekać przynajmniej do LR5. Jak przez tyle miesięcy nie zrobili praktycznie nic z powolną pracą programu, to już tego nie zrobią.

Domyślnie

Nic się nie zmieni bez fundamentalnej zmiany architektury LR. Proponowałbym zapomnieć o tym do pojawienia się wersji 5.

Korekcje ACR są robione przez osobne procesy, które bardzo ciężko wstają - prawdopodobnie bitmapa na której pracują jest im przekazywana w nieefektywny sposób. Na Macach jest to robione prawdopodobnie przez posiksowe mmap i tam działa bardzo dobrze. Implementacja windowsowa już nie.

Na wolnych komputerach wręcz widać pojawiające się na chwile okienka podprogramów "Shadow" czy innych, odpowiadających za atomowe korekcje.

Do raportów "od tej wersji pracuje mi płynnie!" podchodzę z dużym sceptycyzmem.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

no LR mógłby chodzić szybciej, ale ja wychodzę z założenia, że tak czy owak jestem skazany na ten program, więc nie marudzę

ja usunąłem nieużywane moduły - map, book, slideshow, print i web - mam wrażenie, że chodzi nieco szybciej

Strona 108 z 129 PierwszyPierwszy ... 85898106107108109110118 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów