Ale o tym wszyscy wiedzą i tak kupują produkty firmy Adobe![]()
Taka sama sytuacja może być obecnie kupując LR4 i wyjdzie za 6 miesięcy LR5
Nic się nie poradzi!
Szukaj
niestety
adobe ma taki zwyczaj, że najpierw kupuje konkurenta potem jego produkty kasuje i cieszy się sprzedażą dalej. przy takiej polityce nie dziwcie się, że moga sobie pozwolić na olewanie zadowolenia klienta :/
w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...
ja mam wrażenie że ostatnio wszyscy tak robią... choć nie wiem co za konkurencja dla Google był Snapsed ... ogólnie obkupują się i porzucają bez sensu
Uczę się... Dobry sprzęt, kijowe umiejętności
Może wróćmy do LR, to nie jest wątek o polityce licencyjnej Adobe. Jak wrażenia po pełnej wersji 4.4.
nie widzę niestety żadnych przełomowych zmian :/
a jakich przełomowych zmian byś oczekiwał?
pełnego, płynnego i sensownego obciążania wszystkich jajek ?
znaczy się przełomu w szybkości i płynności
wiem - za dużo wymagam
Na to będziemy musieli poczekać przynajmniej do LR5. Jak przez tyle miesięcy nie zrobili praktycznie nic z powolną pracą programu, to już tego nie zrobią.
Nic się nie zmieni bez fundamentalnej zmiany architektury LR. Proponowałbym zapomnieć o tym do pojawienia się wersji 5.
Korekcje ACR są robione przez osobne procesy, które bardzo ciężko wstają - prawdopodobnie bitmapa na której pracują jest im przekazywana w nieefektywny sposób. Na Macach jest to robione prawdopodobnie przez posiksowe mmap i tam działa bardzo dobrze. Implementacja windowsowa już nie.
Na wolnych komputerach wręcz widać pojawiające się na chwile okienka podprogramów "Shadow" czy innych, odpowiadających za atomowe korekcje.
Do raportów "od tej wersji pracuje mi płynnie!" podchodzę z dużym sceptycyzmem.
no LR mógłby chodzić szybciej, ale ja wychodzę z założenia, że tak czy owak jestem skazany na ten program, więc nie marudzę
ja usunąłem nieużywane moduły - map, book, slideshow, print i web - mam wrażenie, że chodzi nieco szybciej
Skontaktuj się z nami