Close

Strona 68 z 129 PierwszyPierwszy ... 1858666768697078118 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 671 do 680 z 1283

Wątek: Lightroom 4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    wszelkie operacje masowego ekportu tylko pod grida
    Export masowy do jpg działa też w loupe view dlatego takie zaćmienie miałem.
    Nikon D997 Nikkor 10-500 f/0,7, SpeedLight SB 920 GT.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Biorąc powyższe pod uwagę i nie chcąc bawić się w ramdyski, można wypróbować jeszcze jedną rzecz, raczej bez skutków ubocznych:

1. Wyłączyć indeksowanie dla wszystkich plików i katalogów dysku z katalogiem LR oraz tego z rawami (to trochę potrwa).
    2. Za pomocą edytora rejestru (regedit) ustawić klucz HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Contro l\Session Manager\Memory Management\LargeSystemCache na wartość 1 (domyślnie w stacjach roboczych 0) i zrebootować system.
    Wypróbowałem i rzeczywiście zdaje się przyniosło to wzrost wydajności (mogę sobie też to oczywiście wmawiać, ale niezależnie od powodu, pracuje się lepiej ) Dzięki, MariuszJ!

Domyślnie

To wyprobujcie koledzy i dajcie znac, czy w koncu nie muli

Domyślnie

ja tam w opisie nie widzę, żeby poprawili cokolwiek co by odmulało LR'a. Głównie nowe aparaty i obiektywy dodane

Domyślnie

Może się nie chcą przyznać i wprowadzą jakieś poprawki po cichu bez logów...
    D200 plus graty...

Domyślnie

wiesz, zapewne wiele osób z taką właśnie nadzieją zaktualizuje program

Domyślnie

na forum dpreview ktoś sprawdzał jak wyglądają RAWy z RX100 i twierdzi że... bardzo wolno. czyli chyba niewiele się zmieniło
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

ja nie widzę żadnej różnicy, ale jakoś dokładnie nie sprawdzałem. Po prostu jest jak było... (osx, i5, 8gb, ssd)
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Hejka.

Z tym zamulaniem jest strasznie, też sprawiłem sobie SSD (fakt że tylko na system, programy i cashe) w sumie jest chyba jak było.
    Niestety LR4 jest jak żółw przy LR3, szkoda bo pracy mam dużo i czasem mnie to już tak wpienia, że aż się odechciewa gmerać...
    Mam jednak fajny sposób na odmulanie LRa, może komuś się przyda.

Powiedzmy że macie w katalogu LRa wciągniętą jakąś imprezę, a z niej 500-700 RAWów.... normalnie zamółka!
    Powiedzmy że najważniejsze zdjęcia to jakieś 100-200 fotek, powiedzmy również że potrzebujecie do nich procesu 2012 i chcecie dużo gmerać, OK. Robimy.

Pozostałe 300-400 fot jest mniej ważna, wymaga tylko poprawki balansu bieli, może ekspozycji, trochę kadrowania, może z lekka fill light i kontrast....
    Zatem można przełączyć się w nich jednym ruchem myszki (zaznaczając je w grid a potem w develope z autosynchronizacją) na proces 2010... i co się okazuje....

Każda zmiana ekspozycji, WB czy filtry, presety i inne cuda działają jak burza! Okazuje się że całym zamulatorem chyba nie jest nawet sam program ale nowy preces obróbki RAWów.
    Sam już nawet zastanawiałem się kilka razy czy nie zmienić sobie domyślnie z powrotem na proces 2010... fakt stracimy kilka suwaczków, korekcje lokalne WB i jakieś duperele.... może warto.
    Jednak czy tak być powinno, że mając nowy program musiałbym się cofać o krok wstecz....

Strona 68 z 129 PierwszyPierwszy ... 1858666768697078118 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów