Close

Strona 421 z 2397 PierwszyPierwszy ... 3213714114194204214224234314715219211421 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 201 do 4 210 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Fajnie byłoby znaleźć taki stały motyw ze splątanymi badylami do testowania nieostrości różnych obiektywów, ale z badylami ten problem, że rosną i dostają liści, i motyw nigdy nie jest ten sam!
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Hexanona zabierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    Ciekaw jestem jak inne stałki f1.2 rysują te same kadry, podejrzewam że z grubsza nie ma większej różnicy;] Kiedyś sobie pewnie coś sprawię do porównania, jakieś FD czy MD...
    mozemy porownac z Rokkorem 58 1.2
    Ostatnio edytowane przez marioo ; 11-04-2013 o 16:28
    Nikon D*** vs. Sony NEX **

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matys Zobacz posta
    Nie wiem na ile Mekano żartujesz, ale gdyby ktoś miał być wprowadzony w błąd.
    Ja ma takie szkiełko na 5N i wszystko działa bez problemu (co do dotyku).

uwaga, ważne:
    Warto zwrócić uwagę, na fakt, że LCD w sony w LD rogu ma czujkę światła, która w szybce takiej jak na zdjęciu jest zasłonięta. Ja u siebie przed montażem szybki "elegancko" wydrapałem w niej "czernidło" w obszarze czujki i pomiar ilości światła na zewnątrz działa bez problemu....
    Przepraszam nie zartowalam, w takim razie zwracam honor, bo myslalam ze ta oslonka jest z jakiegos grubszego tworzywa, gdzie dotyk jest malo wyczuwalny, przez co zle dziala, a naklada sie ja tylko w czasie transportu, a przy robieniu zdjec sciaga. Kiedys kupilam inna folie na Nex-a taka troche grubsza podchodzaca pod plastik i niestety, troche malo wygodnie mi to dzialalo, stad wysunelam podobny wniosek.. wiec jesli dziala ok i mozna wygodnie uzywac, to faktycznie jest powod na sprosotwanie moich slow, by to nie wprowadzilo kogos w blad.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    Hexanona zabierz
    Po pierwszych przymiarkach 40/1.8 wydaje się nudny. Działa, ot co
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marioo Zobacz posta
    mozemy porownac z Rokkorem 58 1.2
    O, to obserwuj temat na KKM ze spotkaniami klubowymi (krakowskim), to zawsze dobra okazja żeby się spotkać z większą ilością osób i popróbować innych szkiełek

Swoją drogą zamieściłem na KKM sporo wniosków z ostatniego półrocza użytkowania, jeśli ktoś nie czytuje to zapraszam

Posty 211-212
    http://klubkm.pl/forum/showthread.ph...88#post1523788

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    O, to obserwuj temat na KKM ze spotkaniami klubowymi (krakowskim), to zawsze dobra okazja żeby się spotkać z większą ilością osób i popróbować innych szkiełek

Swoją drogą zamieściłem na KKM sporo wniosków z ostatniego półrocza użytkowania, jeśli ktoś nie czytuje to zapraszam

Posty 211-212
    http://klubkm.pl/forum/showthread.ph...88#post1523788
    Ikit, bardzo cenny materiał poglądowy, a przy okazji i dobre zdjęcia. Warte przylepienia w wątku... tylko gdzie się przylepia???

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Ikit, bardzo cenny materiał poglądowy, a przy okazji i dobre zdjęcia. Warte przylepienia w wątku... tylko gdzie się przylepia???
    Ten wątek mnie zainspirował, oprócz gadania można coś pooglądać, próbuję tej metody na kkmie, może ktoś podłapie...

Domyślnie

I jeszcze z Kirona/Vivitara 24mm f/2.0, wsio na f/2.0

Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

ikit,
    A propos tego, co napisałeś na forum KKM (szacun!) - Industar 61 to, jak wszystkie Industary, obiektyw typu Tessar, 4 soczewki w 3 grupach. Model 61 L/Z (L od szkła lantanowego, a Z od aparatów "zierkalnych", czyli lustrzanych) ma po prostu wydłużony ślimak, pozwalający fotografować z odległości 30 cm.
    Wołna to typowy obiektyw makro, jeśli dobrze pamiętam, 6-soczewkowy w 4 albo 5 grupach, policzony do makro, a więc nie tylko ma ślimak dający skalę 1:2, ale też odpowiednią korekcję optyczną.

Czytałem w Radzieckim Foto test Wołny, gdy pojawiła się w latach 80-tych, i wynikało z niego, że od Industara 61 jest optycznie lepsza, szczególnie właśnie w zakresie makro.

Mam tego Industara, "rozwala" mnie ta gwiazdkowa przysłona.

PS. Czy zdjęcia tutaj wrzucacie, podając link do zewnętrznego serwera, np. Picassa czy Flickr? Podpowiedzcie jakieś dobre miejsce do wrzucania zdjęć - nigdy tego nie robiłem!
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Strona 421 z 2397 PierwszyPierwszy ... 3213714114194204214224234314715219211421 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów