Mi się to zdjęcie podoba ale od razu rzucają się w oczy te sześciokąty na środku - coś mało listków przysłony.
Szukaj
Mi się to zdjęcie podoba ale od razu rzucają się w oczy te sześciokąty na środku - coś mało listków przysłony.
Bokeh trój-, czworo-, pięciokątny czy gwiazdkowy może jeszcze są dziwne ale sześciokątny??
O sześciokątny przecież dużo łatwiej niż o trój czy czworo.
Pięciokątny też się spotyka - sporo obiektywów szerokokątnych i normalnych, zwłaszcza o mniejszych jasnościach, miało przysłony pięciolistkowe. Gwiazdkowy to specjalność Industara 61 L/Z i Wołny 9.
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Zależy, co rozumiemy przez "budżetowy" znaczy jaki kto ma budżet
Sony E 35 mm f/1.8 OSS jest jasny, ostry i w dodatku stabilizowany, więc wydanie na niego 1.5kzł to nie jest jeszcze jakiś koniec świata.
To raptem tylko 2x więcej niż na podobnego parametrami Nikkora (i to bez stabilizacji).
C5050Z i jakieś APS-C...
No mam wrażenie że mimo cropa firmy dalej uparcie lansują podstawowy budżetowy standard jako... 50mm:/
no i doszło nowe
ja wiem, że zdjęcie z d*** ale jestem zaskoczony, że tak wygląda iso 3200, więc się dzielę
acha, zdjęcie zgwałcone przez FB
tak ogólnie się spytam co jest nie tak z 16-50 mechanicznie czy optycznie jest do bani ?
A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4
Skontaktuj się z nami