Close

Strona 411 z 2397 PierwszyPierwszy ... 3113614014094104114124134214615119111411 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 101 do 4 110 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Staś Zobacz posta
    Przy X nie będziesz się naprężał - będziesz się odprężał
    Jakoś mnie nie przekonuje ten system. IMHO miast łączyć zalety, łączy wady. Mam obciachową syf-luszczankę, do niej jakieś tam szkiełka i dalej ten zestaw nie przeszkadza mi w foceniu.

X100-koncept natomiast - jest dla mnie wielce ok.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Włocławek

Domyślnie

Piszą X miałem na myśli właśnie X100 który posiadam, a co do systemu X - mnie nie pasuje bo jest systemem ( wyleczyłem sie skutecznie z systemowości)

Domyślnie

Muszę przestać czytać ten wątek bo sprzedam D 800 i wpakuję się w jakiegoś malucha
    Panerai vel Eliot Capone

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Siemianowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Panerai Zobacz posta
    Muszę przestać czytać ten wątek bo sprzedam D 800 i wpakuję się w jakiegoś malucha
    Ja ostatnio mam odwrotne odczucia.. po prostu zaczęły mi braki przeszkadzać. Największa - brak natywnej stałki w okolicach 85-100. Jak kupowałem Nexa nie miałem pojęcia, że taka będzie mi potrzebna. A teraz jest. I rozwiązania to olbrzymie 18200 albo też duże la-ea2 + sal85.. I jedno i drugie mnie nie przekonuje.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez frytek Zobacz posta
    Ja ostatnio mam odwrotne odczucia.. po prostu zaczęły mi braki przeszkadzać. Największa - brak natywnej stałki w okolicach 85-100. Jak kupowałem Nexa nie miałem pojęcia, że taka będzie mi potrzebna. A teraz jest. I rozwiązania to olbrzymie 18200 albo też duże la-ea2 + sal85.. I jedno i drugie mnie nie przekonuje.
    Na ten rok planowany jest jakiś stałoogniskowy E (określany jako krótki tele). Patrząc na dotychczasowe obiektywy, będzie to pewnie stabilizowane 85/2.8.
    Tomek
    | tohu wawohu |

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Siemianowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ToTom Zobacz posta
    Na ten rok planowany jest jakiś stałoogniskowy E (określany jako krótki tele). Patrząc na dotychczasowe obiektywy, będzie to pewnie stabilizowane 85/2.8.
    Albo nawet 1.8. Tyle, że ostatnie plotki o nim były jeszcze w zeszłym roku i od tego czasu cisza... zdążyli 20tke zapowiedzieć itp. a o 85 jakby ucichło. Obawiam się, że do czerwca nie będzie.

Domyślnie

Nie wiem jaki posiadasz nexosprzęt, ale używanie długich (więc również gabarytowo) jasnych stałek bez wizjera nie należy do przesadnie wygodnych. Wielkość E50 / jego ogniskową uważam za graniczną, gwarantującą jakąś tam ergonomię. Ekwiwalenty ogniskowych >100mm / lcd / mała GO - to nie jest szczęśliwe połączenie. Z drugiej strony crop i mała oferta w klasie "szeroko i jasno" powoduje chęć do eksploracji tych rejonów w poszukiwaniu Błogehu. I kółko się zamyka.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Nie wiem jaki posiadasz nexosprzęt, ale używanie długich (więc również gabarytowo) jasnych stałek bez wizjera nie należy do przesadnie wygodnych. Wielkość E50 / jego ogniskową uważam za graniczną, gwarantującą jakąś tam ergonomię. Ekwiwalenty ogniskowych >100mm / lcd / mała GO - to nie jest szczęśliwe połączenie. Z drugiej strony crop i mała oferta w klasie "szeroko i jasno" powoduje chęć do eksploracji tych rejonów w poszukiwaniu Błogehu. I kółko się zamyka.
    Oj tam Jak zrobią portretówkę do nexa to raczej będzie miała stabilizację i spokojnie na cropie na lcd uda się utrzymać i ewentualnie doostrzyć. Zresztą wykrywanie twarzy może mocno pomóc, logika podpowiada że powinno ostrzyć na oko osoby ale nie zwróciłem uwagi przy e50 w co trafia. Natomiast używam samyanga 85/1.4 na manualu i idzie doostrzyć tylko osoba nie może się ruszać za dużo:P Inną sprawą jest że niektórzy posiadają do nexów wizjery więc spełniają nawet Twój warunek
    W sumie fajnie by było dostać 85/1.8 na nexa, i tak robią obiektywy mniejsze od odpowiedników na lustrzanki średnio o 1/2-1/3 i tyleż lżejsze Ale z drugiej strony 85/2.8 pewnie by kusiło rozmiarem...;] Chyba że ich ogranicza fizycznie odległość od matrycy.
    Na konkurencję chyba nie ma co liczyć, bez stabilizacji raczej będą unikać długich szkiełek-zamienników.

Domyślnie

jest też 55-210

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

No ma być jeszcze sigma 60/2.8
    Ostatnio edytowane przez matys ; 03-04-2013 o 11:51
    .

Strona 411 z 2397 PierwszyPierwszy ... 3113614014094104114124134214615119111411 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów