Szukaj
RX100 | A6000 + SEL18-55/3.5-5.6 | SEL 20/2.8 Moja galeria Flickr http://www.flickr.com/photos/ukaszp/
Łojtku, o łobietnicy pamiętam
U mnie jutro w szklanym ekosystemie nexowym pewnie nastąpi rewolucja, zakończona ostrymi, ockhamowskimi cięciami i zasypaniem rynku wtórnego ofiarami domózgowego wylewu zdrowego rozsądku.
Na razie Alien kontra Predator czyli E50 vs Fujian w temacie "niezobowiązujący portret rodzinny w bezświetlnej pogodzie".
No zdradź gdzie Cię te wody niosą...
Rozumiem, że zostaje nex z E16+ecu i kupujesz x100s?
.
Zmierzam do jeszcze nudniejszego rozwiązania - przy nexie zostanie jedynie E16-50 i na razie (przed wysłaniem go Łojtkowi) fujian. Fujian, bo coś jasnego i odjazdowego musi być, może trafi się znów voigtlander za tysiaka? Ale będzie to tylko support do zooma, bo to w końcu aparat nie dla mnie jest. I ten support musi być mały, E50 - pomimo że ciężko jest mu wiele zarzucić - jest po prostu dla mnie za duży. I przez to marnuje się u mnie.
ECU sprawiło się super dobrze na wyjeździe, ale równie fajnie sprawi się ortogonalny do szerokości ficzer, jakim jest stabilizacja czy też szybkie przejście na inny kąt widzenia.
Ale fakt, kupno X100s jest mocno prawdopodobne, bo coś w kieszeni muszę mieć cały czas przy sobie. A fujian - pomimo całej mojej nim fascynacji - jest jedynie toylensem.
Przez Łojteka bądź pozdrowiony MaryjuszuI.
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Taki Mariusz, zdradza nasFuji-ka mu się zachciewa
![]()
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
Niech to będzie obwoźny fujian, jak się znudzi to przekazywany dalej![]()
Fuji-Janek Wędrowniczek?
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Skontaktuj się z nami