Close

Strona 89 z 239 PierwszyPierwszy ... 3979878889909199139189 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 881 do 890 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

Moze dlatego ze nie bylo nowej puszki ktora by wlascicielowi odpowiadala i miala matryce o mniejszej ilosci MPix - D700 to juz historia.
    Moze rzeczywiscie ustawienie wyostrzania w puszce o kilka stopni nizej pomoze - szczegolow nie ubedzie, ale beda mniej rzycac sie w oczy.
    Duto nie uzywalem (nawet w czasach analoga), natomiast w analogu zmiekczalem za pomoca rajstopy na obiektywie. (Oczywiscie nie DEN 80). W cyfrze wyprobuje jak znajde modelke ktora zdejmie rajstopy..
    Ostatnio edytowane przez Zolty ; 12-03-2013 o 06:57
    Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borat1979 Zobacz posta
    To po co kupił D800 skoro tego nie potrzebuje?

To tak jakby kupić dużego busa do jady po mieście i później marudzić, że trudno zaparkować.
    Spokojnie W pewnych wyjątkowych sytuacjach detaliczność jest męcząca i wymaga zmiany ustawień / retuszu zdjęć. W poście z niedzieli "zapłakałem" gdy okazało się, że mam do wyretuszowania chyba z 50 fotek. Już mi przeszło. Czeba czasem popracować więcej niż byśmy mieli na to ochotę
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

To już paranoja, ale dzisiaj przypadła moja kolej przedzakupowego testowania D800.

Dzięki uprzejmości obsługi mogłem to zrobić bardzo dokładnie.
    Nr seryjny 6094...
    Oprogramowanie B zaktualizowane do 1.01.
    Pierwsza testowa klatka => Total Number of Shutter Releases for Camera = 1
    EN-EL15 też bez oznaczeń wadliwej serii
    Matryca czysta.

Zestawienie AF (50 1,4):

(FULL SIZE = http://img593.imageshack.us/img593/7744/aftest.jpg)

Może kiedy body przed trafieniem do sklepu miałoby na liczniku nabite 200 klatek (tak jak to było w przypadku mojego poprzedniego body) takie usterki by się nie przytrafiały?!

Pozdrawiam.

PS. ostatecznie nie kupiłem, poczekam - chociaż obawiam się, że mogę prędzej dożyć premiery nowego body niż usunięcia (na etapie produkcji) znanej wszystkim wady z D800.
    Ostatnio edytowane przez Darpi ; 15-03-2013 o 19:21

Domyślnie

Te magentowe kontury mogą być spowodowane defektem body? Mój egzemplarz mydlił straszliwie, ale takich zafarbów to jeszcze nie widziałem...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sedov Zobacz posta
    Te magentowe kontury mogą być spowodowane defektem body? Mój egzemplarz mydlił straszliwie, ale takich zafarbów to jeszcze nie widziałem...
    to kwestia określonego szkła
    niektóre mają bardzo wyraźne LoCA - króluje C85/1,2 ale i N85g1,4 jest niezły
    jasne 50 też tak mają ale w nieco mniejszym nasileniu
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Myślałem, że mam wszytko ok u siebie z AF - 50 f1.8 i 16-35 f4 bez korekty w punkt. Przy zapiętym N 70-200 2.8 korekta na +20.
    Odwiozłem do serwisu na regulację w poniedziałek, w piątek odebrałem - aktualnie (po szybkim sprawdzeniu):
    - 70-200 w punkt,
    - 16-35 w punkt,
    - 50 tu mam trochę mieszane uczucia - wydaje się minimalny FF - ale to wyjdzie w praniu, przy normalnych zdjęciach (jeszcze na gwarancji to ewentualnie też pójdzie do serwisu).

Pozdrawiam Mirek
    Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nimnull Zobacz posta
    Myślałem, że mam wszytko ok u siebie z AF - 50 f1.8 i 16-35 f4 bez korekty w punkt. Przy zapiętym N 70-200 2.8 korekta na +20.
    Odwiozłem do serwisu na regulację w poniedziałek, w piątek odebrałem - aktualnie (po szybkim sprawdzeniu):
    - 70-200 w punkt,
    - 16-35 w punkt,
    - 50 tu mam trochę mieszane uczucia - wydaje się minimalny FF - ale to wyjdzie w praniu, przy normalnych zdjęciach (jeszcze na gwarancji to ewentualnie też pójdzie do serwisu).

Pozdrawiam Mirek

Nie można od razu wysłać do Niemiec (z pominięciem warszawskiego serwisu)? Oczywiście bez NPS.

Z tego co śledzę wątek skuteczność usunięcia usterek AF po tamtej stronie granicy jest diametralnie wyższa (+przyjemniejszy w obsłudze serwis).

Domyślnie

oczywiście, ze mozna na zachód słac bez NPS.
    odpowiadają na bieżaco na maile itp, kontakt świetny.
    FiX-owe Nikony
    http://zoltyserwisfotograficzny.info
    niezależne opinie klientów o serwisie "N"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez avatarr Zobacz posta
    oczywiście, ze mozna na zachód słac bez NPS.
    odpowiadają na bieżaco na maile itp, kontakt świetny.

To ostatecznie chyba jedyne rozwiązanie, coraz bardziej przychylam się do poglądu, że nie ma egzemplarzu bez przypadłości związanej z AF są tylko źle/niezdiagnozowane.

Domyślnie

owszem są- choćby puszka fatmana jest bez tej wady
    FiX-owe Nikony
    http://zoltyserwisfotograficzny.info
    niezależne opinie klientów o serwisie "N"

Strona 89 z 239 PierwszyPierwszy ... 3979878889909199139189 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów