Close

Strona 91 z 239 PierwszyPierwszy ... 41818990919293101141191 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 901 do 910 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ShutterStill Zobacz posta
    A może Fatman przemilczał to i tamto...
    Żart jeden wyjątek tylko potwierdza regułę
    W jednym sklepie na moje testy zareagowali prawidłowo - sami odsyłają do serwisu, z reklamacją gdy wróci bez usterki, mają mnie powiadomić. Pozostali stwierdzili, że można skręcić szkło do f3 i ostrzyć na środek - przecież to nie jest trudne

Może kupił własnie taki zareklamowany/naprawiony przez sklep egzemplarz

Domyślnie

Tak, tak, taaak............. oczywiście Jeszcze jakieś teorie ?

Można powtarzać w nieskończoność........ nie wszystkie D800 miały/mają uwalony AF (lewa strona). Większość jaką miałem w swoich rękach (a było już tego chyba ponad 10 sztuk) była w 100% sprawna. Większość problemów z AF w D800, z którymi się spotkałem to tzw. "user error". Po prostu znajomi (w sumie nieznajomi także.....) nie mieli doświadczenia z kalibrowaniem szkieł za pomocą opcji dostępnej w body. Kalibrowałem już 4 body znajomych (bez problemu), niebawem (cóż, na targach w Łodzi) będę kalibrował kolejne 2 puszki (tym razem nieznajomych -chyba czas zacząć robić to jako usługę ).
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Tak, tak, taaak............. oczywiście Jeszcze jakieś teorie ?

Można powtarzać w nieskończoność........ nie wszystkie D800 miały/mają uwalony AF (lewa strona). Większość jaką miałem w swoich rękach (a było już tego chyba ponad 10 sztuk) była w 100% sprawna. Większość problemów z AF w D800, z którymi się spotkałem to tzw. "user error". Po prostu znajomi (w sumie nieznajomi także.....) nie mieli doświadczenia z kalibrowaniem szkieł za pomocą opcji dostępnej w body. Kalibrowałem już 4 body znajomych (bez problemu), niebawem (cóż, na targach w Łodzi) będę kalibrował kolejne 2 puszki (tym razem nieznajomych -chyba czas zacząć robić to jako usługę ).
    Gdyby wszystkie 3 "strony" AF tak samo by nie trafiały można kalibrować, ale jak przy błędzie tylko lewego, a przy pozostałych w punkt - serwisu nie unikniesz, chyba że znasz jakiś sposób.

Domyślnie

Nie ucz ojca dzieci robić

Na razie tylko 2 albo 3 sztuki D800 jakie miałem okazję sprawdzać, miały problem z "lewą stroną". Reszta miała taki sam FF/BF na wszystkich czujnikach, niezależnie z lewa czy prawa........ i problem się pojawiał wtedy, kiedy właściciel nie potrafił sam skalibrować puszki za pomocą opcji dostępnej w menu.
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Aparat skalibrowany i z wstępnych prób wynika, że wszystko zrobili perfekcyjnie
    Miałem obiektywy ustawione na -17 (70-200VR), -15(sigma 85), i nie mogłem dojść do ładu z 50 f1.4
    Teraz wszystko na 0
    Umówiłem się mailowo, potwierdziłem telefonicznie, chociaż bardzo kombinowali żeby nie zrobić mi kalibracji na miejscu, no ale w czwartek ok 9:00 oddałem, o 14:30 był gotowy.
    Jestem zadowolony.

Domyślnie

No to gratulacje grono zadowolonych powiększa się, to cieszy teraz koniec wiecznego sprawdzania, czas robić zdjęcia
    pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei

Domyślnie

Dawałeś z obiektywami czy sama puszka?

Domyślnie

Serwis przyjmuje samą puszkę, bez baterii i karty.
    pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei

Domyślnie

Dokładnie tak i nawet bez paska Napisali nawet na "wypisie" że miałem nieoryginalną osłonę wyświetlacza bo używam GGSa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nickt Zobacz posta
    Umówiłem się mailowo, potwierdziłem telefonicznie, chociaż bardzo kombinowali żeby nie zrobić mi kalibracji na miejscu, no ale w czwartek ok 9:00 oddałem, o 14:30 był gotowy.
    Jestem zadowolony.
    ...że niby w Warszawie?!
    Takie zmiany - wiosna czy co?!

Strona 91 z 239 PierwszyPierwszy ... 41818990919293101141191 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów