Close

Strona 79 z 239 PierwszyPierwszy ... 2969777879808189129179 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 781 do 790 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

Dobra Panowie, bo zamieszanie powstało -w sumie to nie ma się tak na prawdę czym przejmować jeśli chodzi o ostre/nie ostre. Byle AF był sprawny
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Dokładnie. Ja chciałem w styczniu kupić d800. Do 3 egzemplarzy aparatu podpiąłem swoją sigmę 50 1.4, która z moim poprzednim d700 była celna i ostra. Zadna puszka d800 nie trafiła z ostrością tam gdzie powinna. Pan w jednym ze sklepów był bardzo niepocieszony faktem, że nie chcę kupić aparatu, bo przecież można "oddać na kalibrację, albo zmienić szkło". Zmieniłem... na canona

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Ponieważ byle jaka ze mnie baletnica, to przeszkadza mi nieumiejętne podawanie lub przekształcanie przysłów. A to powinno brzmieć:
    "Złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy."
    Niech będzie i tak - na jedno wychodzi.
    W różnych regionach polski inaczej je podają.
    Cytat Zamieszczone przez Vavamaka Zobacz posta
    Zmieniłem... na canona
    To co robisz na tym forum - przejdź na forum o canonie, a tu nie podpuszczaj nikogo.
    Ostatnio edytowane przez siwy49 ; 01-03-2013 o 17:20

Domyślnie

Nie wiedzialem że trzeba mieć nikona, żeby być na tym forum... No i pokaz mi palcem gdzie ja kogo i do czego podpuszczam. Proponuję Ci kolego, zebys wrocił do pierwszej strony wątku i przypomniał sobie jaki jest temat dyskusji. Mój post był na temat, a Twój?

Domyślnie

Nie wiedzialem że trzeba mieć nikona, żeby być na tym forum... No i pokaz mi palcem gdzie ja kogo i do czego podpuszczam. Proponuję Ci kolego, zebys wrocił do pierwszej strony wątku i przypomniał sobie jaki jest temat dyskusji. Mój post był na temat, a Twój?
    niedługo i Ty będziesz uparciuch
    Forum jest po to, żeby się wymieniać i dzielić doświadczeniami i opiniami.
    Więc każdy jest mile widziany, szczególnie że wnosi coś do tematu czyli D800 AF...

Domyślnie

Dokładnie. Ja chciałem w styczniu kupić d800. Do 3 egzemplarzy aparatu podpiąłem swoją sigmę 50 1.4, która z moim poprzednim d700 była celna i ostra. Zadna puszka d800 nie trafiła z ostrością tam gdzie powinna. Pan w jednym ze sklepów był bardzo niepocieszony faktem, że nie chcę kupić aparatu, bo przecież można "oddać na kalibrację, albo zmienić szkło". Zmieniłem... na canona
    W tym konkretnym przypadku to ja bym bardziej Sigme obstawial niz D800. Przyjechal do mnie kolega z D800 i jakas Sigma i jak porownywalismy, to i jego i moje body chodzilo bezproblemowo na wszystkich szklach firmowych, natomiast w przypadku Sigmy i na jego i na moim trafione bylo co któres zdjecie.

Zarowno Sigma jak i pozostali producenci szkiel third party nie licencjonuja od Nikon api zwiazanego z komunikacja body obiektyw i wszystko opiera sie na zgaduj-zgadula robionego przez inżynierów np. Sigmy. Wystarczy ze w nowym body cos sie lekko w protokole zmienilo i efekt moze byc jak wyzej.
    Ostatnio edytowane przez kichu ; 01-03-2013 o 18:17

Domyślnie

U mnie Sigma 50 1.4 nie trafia na D800. Inna sprawa, że 50 1.4D też nie... aktualnie mam dwie 50 i żadnej nie mam jak używać Ale 85 trafia, 35 1.8 trafia, 70-200 trafia.

Domyślnie

to u mnie 50 1.4G chodzi bardzo dobrze

Domyślnie

G nie testowałem. Muszę pożyczyć od kogoś i sprawdzić, bo trochę dziwnie się czuję bez standardu...

Domyślnie

Moja 50/1.8G trafia jak trzeba. Puszka po kalibracji.

Strona 79 z 239 PierwszyPierwszy ... 2969777879808189129179 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów