Close

Strona 373 z 2397 PierwszyPierwszy ... 2733233633713723733743753834234738731373 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 721 do 3 730 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachumuszel Zobacz posta
    Wpkx, nie mam polskich znakow w swoim telefonie. Tzn moze i sa, ale ciezko je pisac. Kolejny raz mi zwracasz uwage
    Wybacz, proszę. Czasami to silniejsze ode mnie.

Z innej parafii - może ktoś się skusi na alternatywę Fujiana: http://allegro.pl/zeiss-biotar-75mm-...077057047.html?
    Nie dość, że tanio to w dodatku niedrogo...

PS Wolę dopisać, że to nie mój. Mój nie jest taki ładny.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

CZ doszedł!
    Z wrażeń fizycznych - osłona solidna (dużo solidniej wygląda niż reszta nexowych), obudowa fajna w dotyku, satynowa, nie taka 'śliska' jak inne nexowe, pierścień ostrzenia też nie taki plastikowaty. Mam wrażenie że obiektyw jest cięższy od innych o podobnej wielkości na nexa, może to przez inne rozłożenie masy w środku. Osłona z kita nie pasuje bagnetowo, nie da się założyć

Domyślnie

Ikit, obrazki, dawaj obrazki, strasznie jestem ciekaw jak to szkło sie spisuje.

Domyślnie

Jak tylko coś ciekawego się uda to wrzucę Ale prawdziwy pazur ten obiektyw pokaże chyba na wiosnę;]

Domyślnie

Czy chodzi o 1.8/24?
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

Tak, tego Połaziłem z nim chwilkę po rynku, całkiem ostre szkiełko, niestety jeszcze mi trochę brakło pomysłu na tę ogniskową, to nie samograj jak długie ogniskowe czy UWA. Na razie takie coś - drzwi oczywiście uciąłem, AF-em z marszu nie trafiłem w odpowiedni punkt - za to widać moim zdaniem fajną winietkę i jakieś rozmazanie tła. Jak coś lepszego ustrzelę to się podzielę:

Domyślnie

Mnie interesuje właśnie rozmycie, czyli, jak to się na Szmulkach z japońska mówi, bokieh. Przy, ma się rozumieć, pełnym otworze.
    Zeissy z bokehu słyną, ale ten jest raz - nowością, dwa - krótkością. Zatem nie napalałem się, ale skoro mam okazję w wątku, chciałbym wiedzieć, jaka jest zawartość Zeissa w Zeissie.
    Twoja druga fotka mówi o tym nic, pierwsza trochę zbyt mało. Potrzebny jest tak zwany "test OKD" (jeśli nie wiesz, co to, poszukaj tu na forum ).
    Z grubsza rzecz biorąc, powinien być portretowo bliski plan a w tle kontrastowy misz-masz, nie za bliski i nie za daleki, np. gałęzie (najlepiej z liśćmi) z przeświecającym niebem.
    Powiedzmy, coś jak tutaj: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=223560. Albo coś w domu z niewielkimi światełkami (twórca testów OKD, czyli Mario, specjalnie do tego celu non-stop trzyma w domu choinkę, świętując przez cały rok)...
    Reasumując - poświęciłeś się pro publico bono kupując drogi obiektyw, więc czekamy na kolejne sample.
    Ufff...
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    (twórca testów OKD, czyli Mario, specjalnie do tego celu non-stop trzyma w domu choinkę, świętując przez cały rok)...
    Nie bądź taki skromny, swoje zasługi w tym trudnym fachu także masz
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    niestety jeszcze mi trochę brakło pomysłu na tę ogniskową, to nie samograj jak długie ogniskowe czy UWA.
    Rodzi się w mej głowie pytanie: to po co je kupiłeś?
    Völkchlor

Strona 373 z 2397 PierwszyPierwszy ... 2733233633713723733743753834234738731373 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów