Close

Strona 473 z 2397 PierwszyPierwszy ... 3734234634714724734744754835235739731473 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 721 do 4 730 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Konkretnie z akumulatorem do NEXa Ci nie pomogę (ja człowiek Samsungowy), ale na pewno unikaj wszelkich akumulatorów o pojemnościach zauważalnie większych od standardowej - cudów nie ma, więcej niż jakieś dodatkowe 10% nie da się wcisnąć.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jazco Zobacz posta
    To jeszcze pytanie .
    Czy ktoś kupował z ebaya baterie pod nex'a ? I może się podzielić wrażeniami z użytkowania?
    Albo może polecić sklep w którym kupował baterie w miarę normalnej cenie?
    Ja kupowałem z netu i był wadliwy (to się często zdarza, bo się trafiają źle zlutowane moim zdaniem)
    Trafiłem sklep z alledrogo (widzę, że jesteś ze Szczecina). Przepraszam za reklamę, ale to jest konkretna odpowiedź.

Prospect
    ul. Boh. Getta Warszawskego 5
    tel./fax- 091 488 33 91 lub 607 364 033

Od nich kupiłem na miejscu jakiegoś chińczyka i śmiało polecam.

Pojemność chyba miał zawyżoną (nie zwracałem na to uwagi), a w realu jest niewiele słabszy od oryginału.
    Przynajmniej nie będzie problemu ze zwrotem/wymianą, bo gość jest w porządku (przynajmniej był) cenowo też można czasem się potargować.
    .

Domyślnie

Ja miałem 2 aku z alle 'pseudooryginały' do A700 i teraz mam 2 'pseudooryginały' do nexa, nie miałem problemów, acz zdarzają się ludzie którzy robią im testy i marudzą że coś za 1/3-1/4 ceny trzyma krócej czy ma 15% mniejszą pojemność niż oryginał:P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    Po krótkich testach sigmy 2.8/30. Wszystko w sumie zostało napisane, ode mnie:

- wielkość i waga ok, feeling bardziej 16mm niż kita
    - wykonanie - typowy plastik, ale nie ma się wrażenia, że się rozpadnie w rękach (to nie EF 50 1.8 II )
    - ściskanie pierścienia ostrości (i blokada) - to chyba problem ludzi nadpobudliwych pierścień chodzi tak dobrze że obsługuje się go jednym palcem

Wielki minus (Nex-3) to AF.

Mi świetnie podpasowała ogniskowa do zdjęć dziecka . Bo z małej odległości szkło 35mm (FF) mocno przerysowuje, a z 85mm(FF) traci się kontakt z modelką .W tej cenie (399) to tylko brać.
    Wrzucisz jakieś zdjęcia przykładowe? Najlepiej ludzi

Domyślnie

To jeszcze pytanie .
    Czy ktoś kupował z ebaya baterie pod nex'a ? I może się podzielić wrażeniami z użytkowania?
    Ja kupiłem w kraju renomowanej firmy Hahnel. Szału nie ma. Nie ładuje w aparacie. muszę używać ładowarki zewnętrznej /kupiona na Allegro/, co jest akurat lepsze. Wskazania rozładowania też mało wiarygodne. Teraz gdybym miał taka wiedzę, kupił bym jakiegoś "chińczyka". W cenie Hahnela miałbym dwa.
    Przy okazji, może komuś się przyda. W MM za 69,99 zł są bardzo przyzwoite i zgrabne torby SONY LCS-U10. Mieści się Nex-6 z dodatkowym obiektywem. Torba posiada także kieszonki, w których mieszczą się filtry i dodatkowa bateria. Posiada pasek na ramię, i można ją nosić na pasku od spodni.

Domyślnie

To jeszcze pytanie .
    Dwa razy kupowałem zamiennik. Z każdym razem udawałem się osobiście z body w celu sprawdzenia czy zadziała. W takich przypadkach sprzedawca idzie na rękę ponieważ ma świadomość średniej kompatybilności takich zamienników z coraz to nowszymi modelami. Za każdym razem kiedy zmieniałem model musiałem kupować nowy zamiennik ponieważ ten stary już nie chciał działać (aparat po kilku sekundach się wyłączał). Co do pojemności to wychodziło tak 60 - 70% pojemności oryginalnego akumulatora. Ale za to cenowo wychodziło 25% ceny oryginalnej baterii

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    Po krótkich testach sigmy 2.8/30. Wszystko w sumie zostało napisane, ode mnie:

- wielkość i waga ok, feeling bardziej 16mm niż kita
    - wykonanie - typowy plastik, ale nie ma się wrażenia, że się rozpadnie w rękach (to nie EF 50 1.8 II )
    - ściskanie pierścienia ostrości (i blokada) - to chyba problem ludzi nadpobudliwych pierścień chodzi tak dobrze że obsługuje się go jednym palcem

Wielki minus (Nex-3) to AF.

Mi świetnie podpasowała ogniskowa do zdjęć dziecka . Bo z małej odległości szkło 35mm (FF) mocno przerysowuje, a z 85mm(FF) traci się kontakt z modelką .W tej cenie (399) to tylko brać.
    Czy mając Sony 50/1.8 OSS, jest sens kupowania tej Sigmy, w tak atrakcyjnej cenie ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2marekm Zobacz posta
    Czy mając Sony 50/1.8 OSS, jest sens kupowania tej Sigmy, w tak atrakcyjnej cenie ?
    To jednak zupełnie inna ogniskowa.

Inna sprawa, że ja cały czas lansuje pogląd (zdaję sobie sprawę że kontrowersyjny, a nawet dla wielu idiotyczny), że poniżej pewnej granicy jasności obiektywu (granicy skorelowanej z wielkością matrycy) między szkłami zacierają się różnice w obrazku i zaczynają grać inne czynniki (np. wielkość obiektywu, zakres zooma czy ekstra ficzery).

Sigma niestety jest dla mnie poza tą granicą jasności, a pozostałe czynniki nie są już tak atrakcyjne. Mówiąc prościej (piłem, ale mniej niż zwykle) - nie widzę jej przewag nad zoomem, uzasadniających zakup. E35/1.8 OSS - pomimo dużo mniej atrakcyjnej ceny - przewagi takie już ma.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

W systemie Samsunga NX takim obiektywem, którego zakup trochę trudno uzasadnić, jest 2,8/20. Standardowy mini-zoom 3,5-5,6/20-50 jest od niego tylko trochę ciemniejszy na krótkim końcu, tylko trochę większy, a, jak różne testy wykazują, lepszy optycznie niż 2,8/20.
    Co innego np. 2,4/16 - jest i szerszy, i odrobinę jaśniejszy. Podobnie standardowy naleśnik 2/30, który w dodatku jest jeszcze dobry optycznie.
    Więc trochę nie widzę uzasadnienia istnienia tych obiektywów Sigmy do NEXa, a zwłaszcza 2,8/30 - ani one małe, ani jasne, ani nie mają atrakcyjnych ogniskowych.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    ani nie mają atrakcyjnych ogniskowych.
    Ostatnia rzecz jest subiektywna - ja na przykład uważam te ogniskowe za idealne na crop x1.5.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Strona 473 z 2397 PierwszyPierwszy ... 3734234634714724734744754835235739731473 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów