Szukaj
Stachu, naprawdę nic tu nie ma specjalnego... poza tym co opisałem w http://forum.nikoniarze.pl/showpost....postcount=3764
Mocno gradientuję celem zrównoważenia kontrastu globalnego. Ogólnie lubię ciężkie, oleiste zdjęcia - u siebieU innych mniej
No i jestem uzależniony od winiety
Wszystkim polecam duChemina "Pracując z kadrem" - świetna rzecz, świetne zdjęcia i podejście do obróbki przez cel, impresję którą chcemy w widzu wywołać, a nie technikalia. Nie znam lepszego "podręcznika" do LR.
Nie wiedziałem, że kupiłem wypasa. Dobrze że resztę obiektywów mam gównianych, bo jak mi jakiś fotos nie wyjdzie z wypasa, to będzie na Ciebie Mariuszu.
Zdjęcia przejrzałem. O ile Indie mi się spodobały, to Nepal wbił mnie głęboko w fotel. Popieram zatem Woytka w kwestii dalszych losów tych zdjęć.
Teren może i samograj, ale za dużo nijakich fotosów stamtąd przywieziono, żeby stwierdzić, że tylko egzotyka pleneru powoduje efekt łał. Oko i mózg nadal wiedzie prym nad sprzętem i żadne iso milion czy kropy 300% nie są potrzebne do zrobienia dobrego zdjęcia.
Po wyjeździe do Korei oraz po relacjach znajomych z innych wyjazdów na Daleki Wschód, mogę potwierdzić, że tam znacznie łatwiej fotografuje się ludzi. Mam swoje teorie dlaczego tak jest, ale to już totalny OT, zatem żeby nie przedłużać zamilczę.
Jeszcze raz, świetne fotosy. Gratuluję i ciesze się, że mogłem to zobaczyć w formie relacji.
Piekne zdjecia, swietne klimaty i te kolory.. cudowne!
Te kolory sa naprawde idealne.. Nex nie ma takich kolorow, ogolnie to mi sie nie bardzo podobaja z Nex-a kolory, zimne, duzo niebieskiego i jakies takie.. a tu czytam ze to obrobka jakies specjalne presety (musze poczytac o tym) i zdjecia pierwsza klasa, gratulacje.
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Nie mogę edytować, więc dopiszę - strasznie podoba mi się zdesaturatyzowana architektura Nepalu (w tym detal) - wygląda to bardzo filmowo. W Indiach dużo jest ciekawych kadrów z lusterkami o oknami, podoba mi się to. Jest dużo dobrych kadrów z 50-tki, może niekoniecznie portretów, ale ogólnie z miasta. No i kolorki oraz klimat, ale o tym już mówiłem.
Generalnie gdybyś wybrał po 20-30 najlepszych klatek z każdego seciku i w takiej formie to zaprezentował, to nie wiem, czy ktokolwiek przeszedłby obok takich zdjęć bez opadu szczęki.
to be a rock and not to roll
Ja nawet nie wchodziłem
Ale dzięki za wycieczkę palcem po mapie, razem ze zdjęciami - jest bomba...
W pierwszym momencie nie rzuciło mi się w oczy, że to Ty na zdjęciu jesteś... pomyślałem, że to jakiś lokal (miejscowy) z żoną - sorry![]()
.
Skontaktuj się z nami