Close

Strona 49 z 51 PierwszyPierwszy ... 394748495051 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 481 do 490 z 504

Wątek: NEX 6 - hit?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    nie, no jak ktos chce sprobowac, to czemu nie.. ale na dluzsza mete to fakt nie ma sensu.
    Do dwukrotnie minutowego ujęcia czasem potrzeba 200 zdjęć a do tego jeszcze poprawki ze cos się nie spodoba itp.
    Do tego najlepszy jest kompakt z dobrym jpg, DR bo nikt nie będzie obrabial 600 zdjec i koniecznie z możliwością precyzyjnego ustawienia wyzwalacza.
    Shakowane canony dają radę ale mają slabe DR i pomiar swiatla - przepalaja często niebo.

Wysyłane z mojego XT890 za pomocą Tapatalk 2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    Dajcie sobie spokój z robieniem timelapsow aparatem z mechaniczna migawka bo ja zabijecie.
    Sam robię timelapsy ale kompaktem.

Mobi
    a jakim?

Do dwukrotnie minutowego ujęcia czasem potrzeba 200 zdjęć a do tego jeszcze poprawki ze cos się nie spodoba itp.
    Do tego najlepszy jest kompakt z dobrym jpg, DR bo nikt nie będzie obrabial 600 zdjec i koniecznie z możliwością precyzyjnego ustawienia wyzwalacza.
    wiem jak sie robi timelapsy, ostatnio przerabialam ten temat, tylko najgorzej jest to, ze trzeba siedziec i pilnowac ekspozycji, bo jak slonce zachodzi za chmury to trzeba rozjasnic, a jak wyjdzie z zza chmur to czasem jest az za jasno i trzeba przyciemnic, niby wszystko proste.. i nie skomplikowane, no ale chcesz miec ladne timelapsy, to niestety trzeba sie przylozyc, bo same z siebie z automatu dobre nie wyjda.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

a jakim?

wiem jak sie robi timelapsy, ostatnio przerabialam ten temat, tylko najgorzej jest to, ze trzeba siedziec i pilnowac ekspozycji, bo jak slonce zachodzi za chmury to trzeba rozjasnic, a jak wyjdzie z zza chmur to czasem jest az za jasno i trzeba przyciemnic, niby wszystko proste.. i nie skomplikowane, no ale chcesz miec ladne timelapsy, to niestety trzeba sie przylozyc, bo same z siebie z automatu dobre nie wyjda.
    Canon s 100

Robię tylko kilkuminutowe z jednego miejsca to swiatło tak się nie zmienia ale przy dłuższych ujęciach nie poprawiałbym światła zastanego bo ma to swój urok i widać jak zmienia się pora dnia. Tutaj niestety Canon odstaje słabszy pomiar światła i kiepskie DR w światłach sprawia, że to mistrz łapania niepotrzebnych przepałów.
    Kiedyś zrobiłem mały test Canon s90 vs Panasonic LX5 w silnym świetle i Panas położył Canona a warunki oba miały identyczne (nie był to test do timelapsów). Są lepsze kompakty ale tylko Canon ma shakowany soft i możliwość precyzyjnego ustawienia migawki. Może jakiś nowszy aparat z Wi-fi + aplikacja do sterowania ze smartphona rozwiąże sprawę??

Domyślnie

a do tych kompaktow mozna podlaczyc pilota, jak w lustrzankach?
    Może jakiś nowszy aparat z Wi-fi + aplikacja do sterowania ze smartphona rozwiąże sprawę??
    Ciekawe jak to wyglada z aplikacja do wifi od Nexa-6
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

GRD na wbudowany interwałometr :P
    Völkchlor

Domyślnie

a do tych kompaktow mozna podlaczyc pilota, jak w lustrzankach?

Ciekawe jak to wyglada z aplikacja do wifi od Nexa-6
    Nie znam za bardzo możliwości poszczególnych kompaktów - sam bawię się timelapsami od roku i na razie jestem tylko pewien swojego Canona. Pytałem kilka razy w sklepach o takie akcesoria do kompaktów ale nikt mi nie pomógł.

Nex 6 ma migawkę mechaniczną wiec go wykluczam.

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    GRD na wbudowany interwałometr :P
    Pewnie też GXR ale ta cena za moduł kompakta... Kompakt też powinien być kieszonkowy i dlatego pozbyłem się LX5.

Domyślnie

Jaka byście polecali lampę do NEXa 6 ?. Chyba najlepsza będzie od Sony.

Domyślnie

Najlepsza będzie ta, której jeszcze nie ma

http://www.sony.pl/product/dsa-flash...ights/hvl-f20m

Tomek
    | tohu wawohu |

Domyślnie

Bardzo fajna ta lampa, ale czy nie za mała moc ? Poza tym zasilana z baterii aparatu. Może ktoś ma do czynienia "o półkę" wyższą ?

Strona 49 z 51 PierwszyPierwszy ... 394748495051 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów