Close

Strona 39 z 51 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 504

Wątek: NEX 6 - hit?

Domyślnie

ropusz, nic nie porownuje, odnioslam sie tylko do Twojego "zal" i tak mi na szybkiego przyszlo na mysl ile kosztowal Nikon, + szkla, lampa.. wiec to lekko 2 x tyle co taki Nex7..
    Przeciez majac Nex-a 7 to masz piekny zestaw na poczatek i zmiescisz sie w kwocie 1000€. W Nikonie, to niestety, kitem 18-105, sobie nie po fotografujesz, trzeba kupic szkla, a lampke wbudowana, to tez ja mozna schowac w buty, wiec tu kolejny wydatek na lampe.. w Nexie nie potrzeba lampy, bo majac uzyteczne 3200 iso jest ok. I nie odnosze sie do mojego Nikona d90, ale ogolnie lustrzanka to wiekszy wydatek niz taki Nex, o to mi chodzilo.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Wejdź sobie na dxomark i porównaj możliwości matrycy w kategorii ISO. Ja wrzuciłem Nex 6, Nikon 3200 i 5100. Jest prawie identycznie ze wskazaniem na Nikony. Ceny porównuj z kitami i bez lamp bo inaczej nie ma sensu.

Domyślnie

Mekano, kit 18-55 w Nexie wcale nie jest lepszy niz nikonowski 18-105. Wrecz przeciwnie jak mowia testy. Kazda wbudowana lampa w Nikona jest lepsza niz nexowa kukuleczka. Iso jest porownywalne.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Siemianowice

Domyślnie

no i ceny szkieł porównywalne jak nie tańsze w N... po prostu nie róbmy z NEXa nie wiadomo jakiego bóstwa..

Domyślnie

N robi jakieś bezlusterkowce? Pierwsze słyszę...

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Ja się odnoszę tylko do postu Mekano, która twierdzi, że jej Nikon kosztował 2x tyle co NEX. Jak porównamy body z kitowym szkłem to chyba jednak NEX droższy albo porywnywalny (zależy, które body).

Domyślnie

Fajnego etui dla tego malucha szukam, macie jakieś propozycje? Ten ma dobry rozmiar, ale wolałabym jeszcze mniej rozbudowany http://www.caselogic.pl/pokrowce-i-t...303k,1029.html i żeby sie na szybko na klapkę na rzepa zamykał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachumuszel Zobacz posta
    Mekano, kit 18-55 w Nexie wcale nie jest lepszy niz nikonowski 18-105. Wrecz przeciwnie jak mowia testy. Kazda wbudowana lampa w Nikona jest lepsza niz nexowa kukuleczka. Iso jest porownywalne.
    A czy ja cos mowie czy jest lepszy czy gorszy?

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    Ja się odnoszę tylko do postu Mekano, która twierdzi, że jej Nikon kosztował 2x tyle co NEX. Jak porównamy body z kitowym szkłem to chyba jednak NEX droższy albo porywnywalny (zależy, które body).
    Body d90 + szklo 18-105 kosztowal tyle co Nex-7, doliczyc do tego systemowa lampe 400€ + doliczyc inne szkla, to wyjdzie 2x tyle, a samo body z kitem = dokladnie tyle co Nex-7.

ale dobra niewazne, to.. prawda? Taka jest kolej rzeczy, nowe zawsze jest dosc drogie, potem wchodza kolejne rzeczy, ktore zastapuja starsze, okazuje sie, ze sa lepsze, gorsze, zalezy co komu pasuje.. itp..
    Mi np. d90 juz nie bardzo pasuje.. moze go zamienie kiedys na d5200, jak sie okaze warty..
    Narazie Nex spisuje sie bardzo dobrze, nie potrzebuje zadnych zmian.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Strona 39 z 51 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów