Szukaj
I oczywiście lampka wspomagania świeci tylko na centralnym punkcie af.
Nie wiem czy jest nagonka, czy nie, ale przykladowo kumpla D7000 ma problemy z AF (dlatego nie kupilem D7K, za duzo osob narzeka na niego), moj D5100 otrzymalem z wadliwa bateria (co opisalem w odpowiednim watku). Przyklady mozna mnozyc. Moze ktos dolewa oliwy do ognia, ale cos jest nie tak z NIKON-em ostatnio. Za czasow D40x, D70, D70s, D80 czy D90 nie bylo tak wielu problemow z aparatami tej firmy.
Dziwi mnie ze w polce semi-pro (w koncu za spora kase) sa tez problemy jakosciowe. Najbardziej mnie zawiodl D600 plujacy olejem, a chcialem go kupic...
Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 31-01-2013 o 20:46 Powód: łącznie postów
Nie wszystko wyglada tak, jak widzi to aparat
Michalski
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Ja wiem, że 2/3 osób by musiało przestać pisać
Ale to był żart. Tylko taki trochę gorzki.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Witam,
Łomatko, prz3mo, kup se chłopie D800 i na pewno będziesz zadowolony. Marudzisz, jakby Ci się nudziło.... Połowa problemów z Af w D800 wynika z tego, kto tę puchę używa, druga połowa z dużej rozdzielczości matrycy. To, czego byś nie zauważył w D700, urasta do rangi problemu w D800. Precyzja AF jest pochodną wielu czynników, i wygląda na to, że matrycą z D800 Nikon strzelił sobie w stopę....
Pozdrawiam, QuadMan.
I jeszcze, z moich testów : tam, gdzie na D3S nie jestem w stanie niczego sensownego zobaczyć, w D800 mam szansę na zobaczenie...., że AF nie trafił.
Ostatnio edytowane przez QuadMan ; 31-01-2013 o 22:26
Jakieś puszki i słoiki, a fotki takie sobie....
Skontaktuj się z nami