Close

Strona 64 z 239 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674114164 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 631 do 640 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michal Szipluk Zobacz posta
    Witajcie !
    Nie wiem czy coś mi się stało czy coś namieszałem w konfiguracji że nie pali mi się dioda wspomagania AF w D800, w menu "autofokus" mam ją włączoną, czy powinna się zaświecić wcześniej na początku bez problemu się zapalała a od jakiegoś czasu nie chce.

Może ktoś podpowiedzieć czy to mój jakiś problem nie przeczytania ze zrozumieniem instrukcji obsługi ?
    Nie masz AF przełączonego w tryb AF-C?

Domyślnie

I oczywiście lampka wspomagania świeci tylko na centralnym punkcie af.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Zaprzeczaj sobie. Jest nagonka na firmę i internauci muszą mieć rację. Jeśli przypadek nie pasuje do ich teorii to tym gorzej dla ... tego przypadku
    Nie znasz się
    Nie wiem czy jest nagonka, czy nie, ale przykladowo kumpla D7000 ma problemy z AF (dlatego nie kupilem D7K, za duzo osob narzeka na niego), moj D5100 otrzymalem z wadliwa bateria (co opisalem w odpowiednim watku). Przyklady mozna mnozyc. Moze ktos dolewa oliwy do ognia, ale cos jest nie tak z NIKON-em ostatnio. Za czasow D40x, D70, D70s, D80 czy D90 nie bylo tak wielu problemow z aparatami tej firmy.

Dziwi mnie ze w polce semi-pro (w koncu za spora kase) sa tez problemy jakosciowe. Najbardziej mnie zawiodl D600 plujacy olejem, a chcialem go kupic...

Domyślnie

Tak faktycznie, tylko punkt centralny miałem przestawiony na prawo.
    Fajnie że działa.
    Dzięki za pomoc, ale mi jest głupio

Cytat Zamieszczone przez OKS92 Zobacz posta
    .... jakosciowe. Najbardziej mnie zawiodl D600 plujacy olejem, a chcialem go kupic...
    Kup D800 będziesz zadowolony tak jak ja
    Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 31-01-2013 o 20:46 Powód: łącznie postów
    Nie wszystko wyglada tak, jak widzi to aparat
    Michalski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michal Szipluk Zobacz posta
    Tak faktycznie, tylko punkt centralny miałem przestawiony na prawo.
    Fajnie że działa.
    Dzięki za pomoc, ale mi jest głupio
    hehe..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez OKS92 Zobacz posta
    Nie wiem czy jest nagonka, czy nie, ale przykladowo kumpla D7000 .. moj D5100 .. zawiodl D600 ....
    Sam dajesz doskonały przykład. Temat jest o D800, wchodzisz i narzekasz na inne modele nikona.
    Na górze forum powinno się umieścić zapis: malkontentom wstęp wzbroniony
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Na górze forum powinno się umieścić zapis: malkontentom wstęp wzbroniony
    "...byłoby nas mniej coraz... Polaków..." *

*cytat z pewnego filmu

Domyślnie

Ja wiem, że 2/3 osób by musiało przestać pisać
    Ale to był żart. Tylko taki trochę gorzki.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Ja wiem, że 2/3 osób by musiało przestać pisać
    Ale to był żart. Tylko taki trochę gorzki.
    Jacek, mów co chcesz... Obniżenie jakości produktów Nikona to jest FAKT. Malkontenctwo w tematach D600/800 znikąd się nie wzięło.

Domyślnie

Witam,

Łomatko, prz3mo, kup se chłopie D800 i na pewno będziesz zadowolony. Marudzisz, jakby Ci się nudziło.... Połowa problemów z Af w D800 wynika z tego, kto tę puchę używa, druga połowa z dużej rozdzielczości matrycy. To, czego byś nie zauważył w D700, urasta do rangi problemu w D800. Precyzja AF jest pochodną wielu czynników, i wygląda na to, że matrycą z D800 Nikon strzelił sobie w stopę....

Pozdrawiam, QuadMan.

I jeszcze, z moich testów : tam, gdzie na D3S nie jestem w stanie niczego sensownego zobaczyć, w D800 mam szansę na zobaczenie...., że AF nie trafił .
    Ostatnio edytowane przez QuadMan ; 31-01-2013 o 22:26
    Jakieś puszki i słoiki, a fotki takie sobie....

Strona 64 z 239 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674114164 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów