Szukaj
tak dokładnie: Kalibracja systemu AF zgodnie ze specyfikacją producentaa co Ci napisali w notce serwisowej? Kalibracja systemu AF zgodnie ze specyfikacją producenta?
To niestety możesz mieć problem by kiedykolwiek kupić nowy korpus, bo trend (marketing) teraz jest taki, by życie danego produktu było krótkie. Nie ma długich, rzetelnych testów przed wypuszczeniem na rynek, bo nie ma czasu... A jak coś będzie spi.... Pokażemy nowy model i tak w kółko....
Czas jest, przynajmniej w przypadku D800, bo pierwsze przykładowe zdjęcia z tej puszki o ile dobrze pamiętam były z czerwca 2011.
Tylko widać same testy nie były przeprowadzone rzetelnie, albo po prostu sam model przed produkcyjny (testowany), delikatnie się różnił od modelu produkowanego już seryjnie.
Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/
Rafał, pamiętaj, że Nikon równocześnie pracuje nad wieloma modelami.... Tak czy siak, odnoszę wrażenie, że firma ta "zapomniała" jak się robi sprzęt fotograficzny.
Oczywiście, niemniej na testowanie D800 mieli bonusowo (tsunami, Fukushima, trzęsienia ziemi, powodzie) prawie rok...... bo aparat w wersji testowej był gotowy przed kataklizmem (wiemy to właśnie dzięki pierwszym zdjęciom z D800 jakie się pojawiły w sieci jeszcze przed jego premierą).
Po prostu jak dla mnie tuż przed wdrożeniem produkcji coś tam zmienili, żeby taniej było.......... i już.
Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/
Ponieważ forum jest jak psychoterapia to się wypowiem
Właściwie mógłbym skopiować wypowiedź kolegi "ajma" czyli 10dni i AF OK
Też mi tak napisali, czyli odgadłeś lub wyszło Ci z Tarota
Mam go od wczoraj w domu i nie zapeszając twu, twu... na 50/1,4G i 70-200/2,8 II jest dobrze.
ps serwisowany na Łopuszańskiej![]()
Nikon D 800 to świetna maszyna. Szkoda, że część z nas ma (mam nadzieję) przejściowe problemy. Liczę, że los oszczędzi mi takich przygód. Dla tych, którzy jeszcze się nie zdecydowali - polecam. Solidny sprzęt ! To tyle w temacie i nie na temat.
Muszę pochwalić serwis na Łopuszańskiej (z narażeniem życia ....
-oczywiście "forumowego")
Naprawili mi to co popsuli w fabryce i to co sam popsułem
Nie będę wymieniał bo to długa lista. Choć powinni, to grosza nie wzięli...
Np
udało mi się uszkodzić wizjer .... (gumę, szybkę i coś jeszcze ale nie pamiętam-w nocie serwisowej tego nie ma)
Skontaktuj się z nami