Close

Strona 64 z 228 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674114164 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 631 do 640 z 2387

Wątek: D800 Af

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Da się z tym jakoś walczyć? Szczerze powiedziawszy trochę denerwujące to jest...
    D800/D810 8/14-24/28/35/50/85/70-200/910

Domyślnie

Wielkość pliku na kartach - bo przy zgrywaniu gdy chcemy szybciej obrobić rawy - załączamy dng converter i mamy ładne mały rawy .dng

Domyślnie

Do af-c i sledzenia 3d. I do ostrzenia w blizszych kadrach jasnymi szklami.

Domyślnie

zwlaszcza drugie zdanie napisane przez S4INTa jest mi bliskie. musze jednak przyznac, ze rzadko stosuje skrajne pola. hchcialbym zeby mozna bylo w menu wybrac, ktore pola chce sie dezaktywowac - wywalilbym skrajne lewe i prawe i bym zapomnial o problemie z AF. lacznie uzywam tych pol moze w 2% wszystkich kadrow, wiec korzysc bylaby niewspolmierna do strat z powodu braku pol skrajnych.
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

Wystosowałem dziś odpowiednie pismo do Nikon Polska z opinią o nieudolnych kalibracjach mojego sprzętu, takie samo wysłałem do Nikon Europe i Nikon Japan.
    Wiem, że to walka z wiatrakami, bo sam przeciwko nim to sobie mogę. Ale nie pozwolę sobie, żeby polski serwis traktował klienta jak idiotę.
    Dziś spakowałem wszystko i jutro wysyłam do Dusseldorfu. Jak tam skalibrują, to nie odpuszczę Nikonowi w Polsce zwrotu kosztów. Jeśli Dusseldorf nie pomoże, zostaje rękojmia. Wszystkim, którzy tak jak ja przed zakupem, uważają, że kupią d800 i najwyżej wyślą do serwisu, szczerze proponuję brać tylko w pełni sprawdzoną i 100% sprawną pod kątem AF puszkę - jak widać nie wszystkie kalibrują się od ręki.
    FX+DX+Lęsy
    BLOG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcdeq Zobacz posta
    Wystosowałem dziś odpowiednie pismo do Nikon Polska z opinią o nieudolnych kalibracjach mojego sprzętu, takie samo wysłałem do Nikon Europe i Nikon Japan.
    Wiem, że to walka z wiatrakami, bo sam przeciwko nim to sobie mogę. Ale nie pozwolę sobie, żeby polski serwis traktował klienta jak idiotę.
    Dziś spakowałem wszystko i jutro wysyłam do Dusseldorfu. Jak tam skalibrują, to nie odpuszczę Nikonowi w Polsce zwrotu kosztów. Jeśli Dusseldorf nie pomoże, zostaje rękojmia. Wszystkim, którzy tak jak ja przed zakupem, uważają, że kupią d800 i najwyżej wyślą do serwisu, szczerze proponuję brać tylko w pełni sprawdzoną i 100% sprawną pod kątem AF puszkę - jak widać nie wszystkie kalibrują się od ręki.
    Daj znać jak się coś wyjaśni.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcdeq Zobacz posta
    Ja też jestem od niedawna posiadaczem D800 i Nikora 24-70 f2.8, nie zauważam jakiś problemów, ale nie wiem jak podejść do sprawdzenia, jaka jest procedura, aby sprawdzić czy moje body jest ok.

Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2
    Nie wszystko wyglada tak, jak widzi to aparat
    Michalski

Domyślnie

Niestety nie da rady, niektóre zlecenia tak, ale pracuje też w klubach, a tam już nawet d800 sobie nie radzi...

Domyślnie

Zapewne sobie radzi, ale nie tak szybko jakbys chciał. Mi D800 nastawia ostrośc (na centralnym) praktycznie w ciemności. Na bocznych oczywiście juz nie jest tak super, ale jest dobrze.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Zapewne sobie radzi, ale nie tak szybko jakbys chciał. Mi D800 nastawia ostrośc (na centralnym) praktycznie w ciemności. Na bocznych oczywiście juz nie jest tak super, ale jest dobrze.
    To miałem na myśli. Bez wspomagania za wolno. Ehhh za spawarką nie przepadam, ale chyba nie będzie wyjścia coś widzę...

Strona 64 z 228 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674114164 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów