Da się z tym jakoś walczyć? Szczerze powiedziawszy trochę denerwujące to jest...
Szukaj
Da się z tym jakoś walczyć? Szczerze powiedziawszy trochę denerwujące to jest...
D800/D810 8/14-24/28/35/50/85/70-200/910
Wielkość pliku na kartach - bo przy zgrywaniu gdy chcemy szybciej obrobić rawy - załączamy dng converter i mamy ładne mały rawy .dng![]()
Do af-c i sledzenia 3d. I do ostrzenia w blizszych kadrach jasnymi szklami.
zwlaszcza drugie zdanie napisane przez S4INTa jest mi bliskie. musze jednak przyznac, ze rzadko stosuje skrajne pola. hchcialbym zeby mozna bylo w menu wybrac, ktore pola chce sie dezaktywowac - wywalilbym skrajne lewe i prawe i bym zapomnial o problemie z AF. lacznie uzywam tych pol moze w 2% wszystkich kadrow, wiec korzysc bylaby niewspolmierna do strat z powodu braku pol skrajnych.
Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów
Wystosowałem dziś odpowiednie pismo do Nikon Polska z opinią o nieudolnych kalibracjach mojego sprzętu, takie samo wysłałem do Nikon Europe i Nikon Japan.
Wiem, że to walka z wiatrakami, bo sam przeciwko nim to sobie mogę. Ale nie pozwolę sobie, żeby polski serwis traktował klienta jak idiotę.
Dziś spakowałem wszystko i jutro wysyłam do Dusseldorfu. Jak tam skalibrują, to nie odpuszczę Nikonowi w Polsce zwrotu kosztów. Jeśli Dusseldorf nie pomoże, zostaje rękojmia. Wszystkim, którzy tak jak ja przed zakupem, uważają, że kupią d800 i najwyżej wyślą do serwisu, szczerze proponuję brać tylko w pełni sprawdzoną i 100% sprawną pod kątem AF puszkę - jak widać nie wszystkie kalibrują się od ręki.
FX+DX+Lęsy
BLOG
Nie wszystko wyglada tak, jak widzi to aparat
Michalski
Niestety nie da rady, niektóre zlecenia tak, ale pracuje też w klubach, a tam już nawet d800 sobie nie radzi...
D800/D810 8/14-24/28/35/50/85/70-200/910
Zapewne sobie radzi, ale nie tak szybko jakbys chciał. Mi D800 nastawia ostrośc (na centralnym) praktycznie w ciemności. Na bocznych oczywiście juz nie jest tak super, ale jest dobrze.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Skontaktuj się z nami