Close

Strona 241 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1411912312392402412422432512913417411241 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 401 do 2 410 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachumuszel Zobacz posta
    Sam napisałeś, że wydawanie na 50-tkę powyżej 500pln mija się z celem

http://allegro.pl/listing.php/search...Porst+55%2F1.2
    W przednexowych czasach nikt nie dał by za ten obiektyw więcej niż 500zł. Poluj, bywają http://allegro.pl/super-jasny-porst-...782779793.html

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

No fakt, bywają Dzięki.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Problem tutaj, Panie i Panowie, z pięćdziesiątkami jest taki, że na APS-C są razy półtora.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Problem tutaj, Panie i Panowie, z pięćdziesiątkami jest taki, że na APS-C są razy półtora.
    Cholercia!

Kupuj Stachu 55, ona nie jest razy półtora

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Witam
    Przywitać chciałem się z koleżeństwem w wątku, pod wpływem którego (między innymi) stałem się posiadaczem NEXa 5N i to akurat dokładnie w dwudziestą rocznicę zakupu pierwszego Nikona (F90). Jako, że na razie (nie wiem czy zdołam na starość się przestawić) jedynym "szkłem" jest pprzejściówka na bagnet F, bodaj FOTGA (jeszcze nie przyszła).
    Mam jednak nadzieję, że się przyzwyczaję do soniacza i wtedy chciałbym dorobić się 16-50. Myślę, że zwłaszcza w górki będzie ok. Dość dzwigania D300, 700 i innych "monsterów".
    Tak "miedzy wierszami" doczytałem, że są jakieś problemy z kompatybilnością szkła z 5N. Czy to dotyczy tylko "prostowania" jpgów, czy cos więcej?
    Jeszcze pytanko do doświadczonych userów. Ponieważ zamierzam pobawić sie różnymi szkiełkami, dotyczy przejściówek. Kupować cokolwiek, czy są jakiesz szczgólnie wart polecenia?
    NIKON forever

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Cholercia!

A ile % ma ta "Stachu 55"?

PS I w jakich występuje butelkach?
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bradley Zobacz posta
    Tak "miedzy wierszami" doczytałem, że są jakieś problemy z kompatybilnością szkła z 5N. Czy to dotyczy tylko "prostowania" jpgów, czy cos więcej?
    Za kompaktowość 16-50 zapłacono dużymi zniekształceniami geometrycznymi. Nowe aparaty korygują je w jpegu, w starych (również 5n) trzeba będzie to robić w postprocesie. LR już ma profil korygujący, więc poleci to automatem.

Dokładnie to samo dotyczy np. stałek Samsunga - obrazki z nich są prostowane w domenie cyfrowej.

Cytat Zamieszczone przez bradley Zobacz posta
    Jeszcze pytanko do doświadczonych userów. Ponieważ zamierzam pobawić sie różnymi szkiełkami, dotyczy przejściówek. Kupować cokolwiek, czy są jakiesz szczgólnie wart polecenia?
    Różnej jakości obrabiarki i tokarki mają w dorzeczu Jangcy i czasem nie do końca się im udaje jak operator akurat się zamyśli nad istotą wszechrzeczy. Więcej kłopotu jest wtedy, gdy przejściówka musi mieć coś dodatkowego niż prosty dystans, np. regulację przysłony dla szkieł Nikon-G czy tilt.

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    A ile % ma ta "Stachu 55"?
    Płonie na ręku!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Cholercia!

O kurcze, to faktycznie okazja

Domyślnie

Dosc zartow Panie i Panowie
    Ktory standard mocowania obiektywu ma najmniejszy dystans? Wszystkie chyba nie sa takie same? Pytam, bo przygladajac sie duetowi przejsciowka+obiektyw Canona, robi sie to malo kompaktowe. Chyba standard Konic-i jest najkrotszy, ale moge sie mylic.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachumuszel Zobacz posta
    Dosc zartow Panie i Panowie
    Ktory standard mocowania obiektywu ma najmniejszy dystans? Wszystkie chyba nie sa takie same? Pytam, bo przygladajac sie duetowi przejsciowka+obiektyw Canona, robi sie to malo kompaktowe. Chyba standard Konic-i jest najkrotszy, ale moge sie mylic.
    CCTV C-mount

przerwa i dalmierzowce

Leica-M, m39, Contax G-mount

przerwa i lustrzanki

Konica AR, Canon FD, m42
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 16-12-2012 o 11:22

Strona 241 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1411912312392402412422432512913417411241 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów