Close

Strona 251 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1512012412492502512522532613013517511251 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 501 do 2 510 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta

Kapujesz, śmieciu?
    Ten mi sie podoba.. prawe oko, ladniejsze niz lewe, ale szkoda ze morda troche rozmazana
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez superkomornik Zobacz posta
    A przy okazji takie małe filmidło z nexa:
    Muzyka trochę, jak w szczękach. Już myślałem, że z tych krzaków jakiś rekin wyskoczy

W końcu trochę cena na 5N ruszyła. Razem z 18-55 jest za 1800 zł. No i tu dylemat czy dopłacać do 5R?
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 21-12-2012 o 01:35

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    W końcu trochę cena na 5N ruszyła. Razem z 18-55 jest za 1800 zł. No i tu dylemat czy dopłacać do 5R?
    Ja to widzę tak: nie mając Nexa - nie warto dopłacać, lepiej wziąć 5N, i tak będzie super.
    Mając serię 3/5/C3 - warto! (o ile oczywiście z jakichś względów koniecznie chcesz wymienić sprzęt, albo po prostu masz nadmiar gotówki ).

Ogólnie w Nexach tak naprawdę są małe różnice. Matryce te same, AF de facto też właściwie ten sam. Reszta to pierdoły. No chyba, że mowa o wizjerze. Ogólnie uważam, że jeśli już inwestować pieniądze w ten system, to w szkła, a nie w nowsze body. Bo czy wifi, jeden przycisk więcej i drugie pokrętło (które poza trybem M dubluje funkcjonalność pierwszego) są warte dopłaty prawie 1000zł?
    Ostatnio edytowane przez drdln ; 21-12-2012 o 02:15
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Wzorcowy przykład bezsensu małej GO.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    Mądraliński ! Wrzuć swoje fotki, to poddamy je słusznej ocenie! Autor zdjęcia widocznie chciał, aby tak to wyglądało. Mnie kociak się podoba.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

A czy ktoś z towarzyszy nexsiarzy używa sigmy 30 2.8. W sumie tanie szkło, pozytywne recenzje w sieci, ciekaw jestem jednak "sprawdzonych " opinii

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    Majowie przewidzieli powrót trolla

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin Jakubowski Zobacz posta
    A czy ktoś z towarzyszy nexsiarzy używa sigmy 30 2.8. W sumie tanie szkło, pozytywne recenzje w sieci, ciekaw jestem jednak "sprawdzonych " opinii
    Dla mnie ma takie wady, lub "denerwujące cechy" (wg ważności):
    - po włączeniu aparatu zdecydowanie dłużej czeka się na podgląd na ekranie niż z obiektywów E. Chyba przysłona przymyka się do wartości roboczej z opóźnieniem.
    - uwaga pod słońce! W górach często zasłaniam dłonią, bo nie jest z tym najlepiej a osłony nie przewidziano.
    - mogliby zrobić mocowanie filtru 49 mm...
    - latający w środku element (zespół soczewek odpowiedzialny za ostrość) kiedy aparat jest wyłączony... Nie wiem kto to wymyślił, ale jaki to będzie mieć wpływ na trwałość całości?

Pomijając to co powyżej, obiektyw jest mały, lekki, o fajnej ogniskowej. Świetnie współgra z Nexem i wygodnie się trzyma całość. Żeby było ostro nie trzeba przymykać, kiedy jest mało światła, a po przymknięciu jest super w całym kadrze. AF jak w obiektywach E. Sprawdza się również przy filmowaniu.
    Mocno zastanawiam się na 19/2.8 ale dopiero na wiosnę.
    Podsumowując - teraz nowy kosztuje 650zł. Rekomenduję by brać i nie marudzić

Przykładowe zdjęcie:
    Tomek
    | tohu wawohu |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin Jakubowski Zobacz posta
    Miałem, ale sprzedałem. Obiektyw był bardzo fajny. Naprawdę ostry od pełnej dziury, kontrastowy - obrazek taki jak trzeba. Tak jak ToTom wyżej wspomniał, niepokojący jest tylko ten latający w środku element. No i jednak obiektyw mógłby być trochę mniejszy. Jak pasuje ci taka ogniskowa i chcesz obiektyw z AF, to przy obecnej cenie lepszego wyboru chyba nie ma.
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

szkoda tylko, że 2.8 żeby tak chociaż 2.0 i nawet z wyższą ceną, to bym kupił. ja czekam na jakieś opinie o 35 1.8 od Sonego.
    Mamiya + Sony

Strona 251 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1512012412492502512522532613013517511251 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów