Jeśli chodzi o to rozmazane to mi przypomina kota![]()
Szukaj
To faktycznie ciekawe zdjęcie bo bokeh zajmuje 100% kadru![]()
Coś się nic nie dzieje to może przedstawię kolejne ciekawe moim zdaniem, a dość mało popularne szkiełkoRevuenon 24/4 macro. Szkiełko czysto do zabawy, daje delikatnie zielony zafarb zdjęć, macro robi przyzwoite, pięciolistna przysłona, od ok 17cm więc ciut bliżej niż sigma, bagnet M42. Lekkie, troszkę plastikowe, pod słońce niedomaga, za to dość ostre
Ostatnio edytowane przez ikit ; 13-01-2013 o 22:57
Prosba o porade w sprawie duzej karty do Nex-a, jako, ze kiedys robilam wiecej zdjec, niz filmow wiec pare kart po 8 gb i po 4 gb w zupelnosci mi starczalo nawet az za nadto.. ostatnio zaczelam krecic duza ilosc filmow, a jak sa wieksze wydarzenia karta 8gb idzie w moment przy rejestracji, zapisie video.. na dodatek po zgraniu wiekszej ilosci video z paru kart, robil sie balagan przy numeracji z plikami.. wiec tak.. chce kupic duza karte oczywiscie Sandisca i moje pytanie jest, czy 45MB/s albo 95Mb/s bedzie wykorzystane w takim Nexie, nawet przy zdjeciach, jesli bede potrzebowac w jakis dzien duza karte? Uzywam kart ktore maja po 30MB/s lub 15 MB/s, jednak powiem szczerze, nigdy nie zwracalam uwagi przy kupnie karty na to.. a teraz zamierzam kupic najlepiej 64gb ew. 32 gb. no i tu mam pytanie czy wystarczy taka z zapisem 30MB/s? czy lepiej wziac 45mb/s lub nawet 95MB/s ?
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
E35 vs E50 vs E16-50
Ja mam Sandiska 30 MB/s i w kamerze Sony radzi sobie z Full HD 60p, więc powinno wystarczyć.
Faaajna ta 35tka, warta ceny, pewnie sobie kiedyś kupię jak osiągnie lepszy współczynnik cena-jakość, na świeżynki mnie nie staćZresztą u mnie teraz renesans na 50mm
Za to widzę że 50tka ma taki sam nie za szybki AF w hybrydowym co w 5N... Znając życie to pewnie mogą to softem poprawić ale kto by tam dbał o starsze modele:/
Ja się obawiam że czym dalej od wyjścia danego modelu aparatu tym mniejsza szansa na jakikolwiek up softu do niego... Za 1-2 lata jak się ten rynek 35tkami nasyci na rynku będą już pewnie nexy 17Z, o 5N nikt nie będzie dbać![]()
Skontaktuj się z nami