Close

Strona 34 z 239 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484134 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin_gda Zobacz posta
    ..Problemy miałem także z ..
    Twoje przygody z nikonem sa nieprawdopodobne. Albo nie umiesz posługiwać sie aparatem albo masz niewiarygodnego pecha do sprzętu.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 25-11-2012 o 20:22
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Mam pytanko do"szczęśliwców" jak długo trwała Wasza naprawa w serwisie. Robią to od ręki
    czy lepiej wysyłka ?

Domyślnie

Mnie AF działa, ale cała matryca w oleju
    Czarny Rycerz zawsze zwycięża !

Domyślnie

Witki opadają...

Domyślnie

Marcin_gda napisal:" ... a 24PC-E odesłałem sprzedawcy... " - a temu obiektywowi co dolegalo? Jesli byl "skoszony" to chyba w tym przypadku wszystko ok...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kąwerdżż Zobacz posta
    Przepraszam, ...jaki ?! Jeszcze z takim spokojem to napisałeś, mocne Jeśli możesz to napisz coś więcej na ten temat ^^
    Powinienem napisać "przekoszony", "zdecentrowany", a poszło mi od słowa "skos"... Po prostu, na 24mm mam gradient ostrości z lewej do prawej.

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Twoje przygody z nikonem sa nieprawdopodobne. Albo nie umiesz posługiwać sie aparatem albo masz niewiarygodnego pecha do sprzętu.
    Może nie błysnę skromnością, ale stawiam na to drugie. BTW, w dwóch przypadkach z trzech serwis zareagował pozytywnie, w jednym przypadku potrzymał szkło, aż się skończyła gwarancja. To szkło to 24/1,4 - ale wada jest do zaakceptowania. Za to 16-35 mam obecnie kapitalne.

Mam po prostu kapitalne warunki do testowania - mrówkowce po horyzont, a moje okna 10m nad nimi i 100m od nich. Może schować się każdy test "deseniowy".

Cytat Zamieszczone przez chory Zobacz posta
    Marcin_gda napisal:" ... a 24PC-E odesłałem sprzedawcy... " - a temu obiektywowi co dolegalo? Jesli byl "skoszony" to chyba w tym przypadku wszystko ok...
    Nieśmiało zwracam uwagę, że pokłony dokonywane są "w jednej osi". Extra "tilt" w osi prostopadłej do tej regulowanej, raczej nie jest rzeczą porządaną. Szczególnie, jeżeli występuje z jednej strony pola obrazu.
    Szczęśliwie drugia sztuka okazała się być o'k.

Pozostaje mi dodać, że poza szkłami kóre kupiłem "trafione" testowałem sztuki trafione jeszcze badziej (tyczy to 24-70 i 12-24/4).

Na zakończenie spieszę donieść, że Nikon nie jest odosobniony w swoich staraniach o ustanowienie nowych standardów jakościowych. To, co znajomy przechodził ostatnio ze swoim szkłem ts-e też woła o pomstę do nieba.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomgol Zobacz posta
    Mam pytanko do"szczęśliwców" jak długo trwała Wasza naprawa w serwisie. Robią to od ręki
    czy lepiej wysyłka ?
    Moja 800 leżała w serwisie 3 tyg

Domyślnie

pierwszy raz 2 dni, drugi raz ok 1,5 tygodnia - przy czym jak wynika z kwitow serwisowych za pierwszym razem mialem tylko kalibracje af, za drugim razem full service

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu Zobacz posta
    pierwszy raz 2 dni, drugi raz ok 1,5 tygodnia - przy czym jak wynika z kwitow serwisowych za pierwszym razem mialem tylko kalibracje af, za drugim razem full service
    po czym wnioskujesz?

mój 2 tygodnie ale efekt jest tragiczny :/ więc wycieczka się powtórzy.
    edyta

tzn. lewy skrajny środkowy i prawy skrajny środkowy są ok tylko dlaczego reszta nie ?
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siona Zobacz posta
    po czym wnioskujesz?

mój 2 tygodnie ale efekt jest tragiczny :/ więc wycieczka się powtórzy.
    edyta

tzn. lewy skrajny środkowy i prawy skrajny środkowy są ok tylko dlaczego reszta nie ?
    Masz na mysli polski czy niemiecki serwis ?

Strona 34 z 239 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484134 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów