Close

Strona 33 z 239 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383133 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jasiek Zobacz posta
    Jak się czyta o problemach z d800, D600 to ciężko być zdrowym psychicznie
    A i owszem. Jeszcze gorzej jak się nie czyta, a ma takie cudo pod dachem. Wiem z autopsji. A po całej akcji pozostało wkurzenie i niesmak do producenta.
    Niestety, ale firma tym aparatem sobie mnie nagrabila, szczególnie, że poprzedziła go seria wpadek ze szkłami - z 24pc-e i gromadką zoomow posiadających dumny zloty pierścień.
    Mam nadzieję, że nie wpadnę na pomysł kupowania nowych zabawek zbyt szybko. Za dużo kasy i zbyt duży stres.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin_gda Zobacz posta
    że poprzedziła go seria wpadek ze szkłami - z 24pc-e i gromadką zoomow posiadających dumny zloty pierścień.
    Mam nadzieję, że nie wpadnę na pomysł kupowania nowych zabawek zbyt szybko. Za dużo kasy i zbyt duży stres.
    Offtop ale tak z ciekawości zapytam co jest nie tak z zoom'ami? Mam 14-24, 24-70, 70-200VR2 i nie bardzo wiem o czym piszesz?
    Kryhu
    Z6II | Z50 | D700 | N28/1.4e | S50/1.4 | N85/1.4g | Z24-70/2.8s | N200/2vr | Z16-55 |

Domyślnie

Poszukaj starszych wpisów Marcina o jego 24-70, moj zreszta tez wyladowal w serwisie.
    Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zolty Zobacz posta
    Poszukaj starszych wpisów Marcina o jego 24-70, moj zreszta tez wyladowal w serwisie.
    Jedyne o czym słyszałem to problem z przycinaniem pierścienia o jakąś płytkę wewnątrz 24-70 ale to chyba nie było częste zjawisko? Zawsze trafi się jakaś niedoróbka, coś źle skręcone.

Natomiast Marcin pisze o "serii wpadek gromadki zoomów" więc ja nie bardzo wiem o czym mowa.
    24-70 używam już 4 lata, a pozostałych niewiele krócej.
    O przepraszam, gumka na pierścieniu zooma się obluzowała i wymienili mi w ramach NPS za free na nową.
    Dobra, kończę ten offtop
    Kryhu
    Z6II | Z50 | D700 | N28/1.4e | S50/1.4 | N85/1.4g | Z24-70/2.8s | N200/2vr | Z16-55 |

Domyślnie

U Marcina wyglada na to ze szkło było "przekoszone" - ostre inaczej z jednej strony. U mnie było ostre tylko nie tam gdzie chciałem (FF), po wizycie w serwisie ostrzy tam gdzie powinno.
    Nie tak do końca OT - w końcu też chodzi o kontrolę jakości w Nikonie. Zaczynam się zastanawiać czy problem AF w D800 to nie jest kwestia kontroli jakości a projektu puszki. W koncu zeby "rozjechac" AF wystarczy że jego moduł przykręcony jest do zbyt miękkiego, albo "przekoszonego "fundamentu" (oszczędność materiału?) - stąd BF, problemy z jedną stroną.... i kłopoty z poprawieniem tego programowo.
    Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zolty Zobacz posta
    Zaczynam się zastanawiać czy problem AF w D800 to nie jest kwestia kontroli jakości a projektu puszki. W koncu zeby "rozjechac" AF wystarczy że jego moduł przykręcony jest do zbyt miękkiego, albo "przekoszonego "fundamentu" (oszczędność materiału?) - stąd BF, problemy z jedną stroną.... i kłopoty z poprawieniem tego programowo.
    Będzie gdybanie ale wydaje mi się że skoro część puszek trafia w punkt, a pozostała wykazuje rozjazd to wskazuje raczej nie na błąd w projekcie ale w procesie produkcji i kontroli jakości.
    Kryhu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fader_audio Zobacz posta
    cieszyłbym sie bardzo gdybym mógł nabyć już d800, chyba trzeba było myślec przed ślubem o nowym body, teraz przede mną ciężka praca przekonywania
    nie tylko Ty masz ten problem ))
    Ja wezmę na ratki, żeby było mniej boleśnie
    Lustro, trochę szkła oraz oczobłyski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jeremmy Zobacz posta
    nie tylko Ty masz ten problem ))
    Ja wezmę na ratki, żeby było mniej boleśnie

Amatorzy kurde ;P
    Sprzęt kupuje się przed ślubem, w razie rozwodu nie trzeba się dzielić
    Kryhu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kryhu Zobacz posta
    Będzie gdybanie ale wydaje mi się że skoro część puszek trafia w punkt, a pozostała wykazuje rozjazd to wskazuje raczej nie na błąd w projekcie ale w procesie produkcji i kontroli jakości.
    Proponuję potestować inne aparaty z cam3500 (czyli d3/300/700), a wyniki mogą być zadziwiające...
    W/g mojej teorii cam3500 jest słabszy z lewej stromy. Albo są to wady, albo mniejsza liczba pikseli, albo problemy z przetwarzaniem, ale u mnie jest tak w trzech puszkach. I widuję podobne moim wnioski w sieci.
    A problem wylazl, bo coś się posypało w kalibracji AF w d800...

Cytat Zamieszczone przez Kryhu Zobacz posta
    Offtop ale tak z ciekawości zapytam co jest nie tak z zoom'ami? Mam 14-24, 24-70, 70-200VR2 i nie bardzo wiem o czym piszesz?
    Też mam 14-24. I jest on skoszony, co wylazło na d700, a było niewidoczne na d300.
    Poza rym skoszenie naprawionoi w 16-35/4 i częściowo w 24-70.
    Problemy miałem także z 12-24, a 24PC-E odesłałem sprzedawcy.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 25-11-2012 o 15:11

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin_gda Zobacz posta
    Też mam 14-24. I jest on skoszony(...)
    Przepraszam, ...jaki ?! Jeszcze z takim spokojem to napisałeś, mocne Jeśli możesz to napisz coś więcej na ten temat ^^

Strona 33 z 239 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383133 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów