Close

Strona 32 z 239 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

A ja dzisiaj w sklepie FJ zapoznałem sympatycznego i szczęśliwego posiadacza D800 nr 606xxxxx ,który przed zakupem kolejnego obiektywu robił testy aby trafić dobre szkło bez wad FF i BF .Ze swojego body był bardzo zadowolony bo udało mu się kupić sztukę idealną bez znanych wszystkim wad AF. Po krótkiej rozmowie okazało się ,że większość swoich testów przeprowadził w terenie na F5,6 i F8 , pokazywał mi zdjęcia na wyświetlaczu ,które w większości wyglądały na ostre.Pomogłem panu J.wybrać 85/1,8G i dzięki uprzejmości obsługi zrobiliśmy typowe testy 4 szt R6 ,sklepowa linijka itd na F1,8 . Na 2 szt dostępne w sklepie wszystkie posiadały podobny FF , który próbowaliśmy skorygować za pomocą mikroregulacji -było to niemożliwe ponieważ ustawiając poprawnie centralny pkt skrajne miały BF i odwrotnie jak udało się ustawić centralny pkt na +15 na 2m to na 5m było do du..y . Raz na kila strzałów AF łapał ostrość w pkt ,ale nie było to powtarzalne.Na koniec pan Jacek strzelił kilka fot miłej pani sprzedawczyni aby sprawdzić jak to wygląda w praktyce F1,8 ostrość ustawiona na oczy a pkt ostrości znajdował się na biuście (rozmiar ok 75D). Po przymknięciu d F4 było lepiej ,sprawdziliśmy też 50 1,4G podobne problemy na F 1,4 FF zależny od odległości .Jutro body pana Jacka jedzie na Łopuszańską ,przez całe 2 tygodnie był szczęśliwym posiadaczem D800 bez wady AF.
    Ostatnio edytowane przez mariusz67 ; 23-11-2012 o 02:41

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mariusz67 Zobacz posta
    A ja dzisiaj w sklepie FJ zapoznałem sympatycznego i szczęśliwego posiadacza D800 nr 606xxxxx ,który przed zakupem kolejnego obiektywu robił testy aby trafić dobre szkło bez wad FF i BF .Ze swojego body był bardzo zadowolony bo udało mu się kupić sztukę idealną bez znanych wszystkim wad AF. Po krótkiej rozmowie okazało się ,że większość swoich testów przeprowadził w terenie na F5,6 i F8 , pokazywał mi zdjęcia na wyświetlaczu ,które w większości wyglądały na ostre.Pomogłem panu J.wybrać 85/1,8G i dzięki uprzejmości obsługi zrobiliśmy typowe testy 4 szt R6 ,sklepowa linijka itd na F1,8 . Na 2 szt dostępne w sklepie wszystkie posiadały podobny FF , który próbowaliśmy skorygować za pomocą mikroregulacji -było to niemożliwe ponieważ ustawiając poprawnie centralny pkt skrajne miały BF i odwrotnie jak udało się ustawić centralny pkt na +15 na 2m to na 5m było do du..y . Raz na kila strzałów AF łapał ostrość w pkt ,ale nie było to powtarzalne.Na koniec pan Jacek strzelił kilka fot miłej pani sprzedawczyni aby sprawdzić jak to wygląda w praktyce F1,8 ostrość ustawiona na oczy a pkt ostrości znajdował się na biuście (rozmiar ok 75D). Po przymknięciu d F4 było lepiej ,sprawdziliśmy też 50 1,4G podobne problemy na F 1,4 FF zależny od odległości .Jutro body pana Jacka jedzie na Łopuszańską ,przez całe 2 tygodnie był szczęśliwym posiadaczem D800 bez wady AF.

O losie, Pan Jacek nie prędko zapomni spotkanie z Tobą

Domyślnie

Czyli nie ma d800 sprawnych.
    Są tylko niedostatecznie wytestowane
    Znam podobny przypadek - środek o'k, skraje do maku (oba).

Domyślnie

moja pucha dzis przyjechala, jestem juz po sprawdzeniu jest bdb

takze z obiektywami co do ktorych wczesniej mialem watpliwosci czyli 28/1.8 i 85/1.4 - i ktorych zachowanie bylo tak naprawde powodem powtornej wysylki - tzn zeby ktos nie dopisal sobie teorii kalibrowalem niezaleznie tez oba szkielka - w pl serwisie - bo
    prosto z fabryki byly lekko off

teraz wszystko smiga pieknie

Domyślnie

PEDRO - potrzebuję pilny kontakt z Tobą .... info czeka na PW !! !! !!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin_gda Zobacz posta
    Czyli nie ma d800 sprawnych.
    Są tylko niedostatecznie wytestowane
    To tak samo jak z ludźmi. Nie ma zdrowych psychicznie, są tylko niedostatecznie zdiagnozowani
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Jak się czyta o problemach z d800, D600 to ciężko być zdrowym psychicznie
    D90+N85/1,8D+N50/1.8G+T17-50/2,8+SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jasiek Zobacz posta
    Jak się czyta o problemach z d800, D600 to ciężko być zdrowym psychicznie
    Szczególnie wydając taką kasę na sprzęt. Chociaż z d800 przynajmniej wiadomo, że się wyreguluje i będzie OK. A z d600 to dalej nie wiadomo skąd syf i czy w końcu po wykruszeniu się tego czegoś matryca przestanie się syfić...
    Ciekawy przewodnik po Polsce - 1001miejsc.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szklarek Zobacz posta
    Chociaż z d800 przynajmniej wiadomo, że się wyreguluje i będzie OK.
    Coś słabo czytasz forum, bo są tu osoby, które już dwa razy wysyłały i nadal jest źle...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Coś słabo czytasz forum, bo są tu osoby, które już dwa razy wysyłały i nadal jest źle...
    Czasem ciężko ogarnąć wszystkie posty w 300 stronicowym wątku
    Ciekawy przewodnik po Polsce - 1001miejsc.pl

Strona 32 z 239 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282132 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów