Close

Strona 35 z 239 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585135 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

pisałem o tym wyżej - po pierwszej naprawie w opisie mialem tylko -> 'adjust autofocus'
    a po drugim razie w repair info mam -> adjust autofocus, checked support messure / bayonet / AF / auxiliary mirror
    czyli wnioskowac mozna ze sprawdzony zostal caly uklad luster i sensorow w body - polozenie, katy etc.

pokrywa sie to zreszta z tym co mozna przeczytac np. o tu:
    http://hifivoice.wordpress.com/2012/...pair-overview/

Domyślnie

Kichu Twoja historie znam. Pytanie bylo do siona

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Malikus Zobacz posta
    Masz na mysli polski czy niemiecki serwis ?
    niemiecki :/

choć muszę powiedzieć, że odesłali gratis ...

kichu
    u mnie : af-adjust :/

mam nadzieję, że jutro potestuję z innymi obiektywami (mam same sigmy - na d300s ok i manuale) i jak się potwierdzi to wysyłam. nie wiem tylko jeszcze gdzie. pokoresponduję jeszcze z kolesiami z DE.
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Ja wyslalem profilaktycznie cala szklarnie z puszka. Po Waszych wypowiedziach juz nie wiem czego sie spodziewac. Czekam spokojnie.

Domyślnie

Ja bym na Twoim miejscu siedział jak na szpilkach ale oczywiście życzę żeby było idealnie
    Tak sobie myślę, że może w wyniku masowej naprawy tej samej usterki w D800 zaczęli podchodzić do sprawy rutynowo stąd nie wszystkie modele wracają naprawione jak należy. Obym się mylił, to jednak sprzęt do pracy a nie na wycieczkę

Domyślnie

Witam.
    Jutro jadę po d800, czy macie jakieś rady jak dokładnie sprawdzić w tym modelu af ( na co szczególnie zwrócić uwagę)?
    Z tego co wyczytałem to problem głównie występuje na szerszych szkłach.
    Nie ukrywam, że trochę się stresuje tym tematem, biorąc pod uwagę wcześniejsze wpisy.
    Z góry dzięki i pozdrawiam.

Domyślnie

Sprawdz czy nie ma znaczacego BF/FF na centralnym punkcie AF, jak go skorygujesz to porownaj z bocznymi punktami. Strzel fotki porownawcze miedzy AF fazowym i "kontrastowym" (LV opcja Statyw).
    Z tego co tu czytam mozesz ze spokojnym sercem odpuscic testy, kupic puszke 'w ciemno'.....

.... i od razu wyslac do serwisu.
    Jak wroci z serwisu to dla spokoju, bez rozpakowywania wyslij jeszcze raz.

Przepraszam za zlosliwosc, ale sytuacja w ktora wpuscil uxytkownikow Nikon doprowadza mnie do goraczki.
    Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zolty Zobacz posta
    Sprawdz czy nie ma znaczacego BF/FF na centralnym punkcie AF, jak go skorygujesz to porownaj z bocznymi punktami. Strzel fotki porownawcze miedzy AF fazowym i "kontrastowym" (LV opcja Statyw).
    Czy to jest do wyboru jakaś opcja statyw w live view?
    Szukałem w instrukcji i nie znalazłem?
    Czy może miałeś na myśli, żeby aparat po prostu stał na statywie?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zolty Zobacz posta
    Z tego co tu czytam mozesz ze spokojnym sercem odpuscic testy, kupic puszke 'w ciemno'.....

.... i od razu wyslac do serwisu.
    Jak wroci z serwisu to dla spokoju, bez rozpakowywania wyslij jeszcze raz.

Przepraszam za zlosliwosc, ale sytuacja w ktora wpuscil uxytkownikow Nikon doprowadza mnie do goraczki.
    no generalnie trudno się nie zgodzić
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Wysyłka do serwisu jest darmowa jeśli ktoś kupi w sklepie stacjonarnym i do niego zaniesie aparat - prawda?

Strona 35 z 239 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585135 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów