Close

Strona 35 z 228 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585135 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 2387

Wątek: D800 Af

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Czyżby Nikon znów postanowił uprzykrzyć życie ludziom, używającym szkieł firm trzecich?
    Można by powiedzieć, że jest to w jego (...nikona/nikkora) interesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jjj Zobacz posta
    Można by powiedzieć, że jest to w jego (...nikona/nikkora) interesie
    EEEE Nie szukajmy filozofii tam gdzie tłumaczenie jest proste.
    Nie na darmo już w średniowieczu producentów masówki, w odróżnieniu od mistrzów cechowych zwano partaczami.

Potwierdzam, że u mnie też AF w porządku. Ale jak nie pożar to sr...... Strzałów około 1000, a w przyszłym tygodniu jedzie do serwisu. Cała matryca w oleju.

Ale ja już sobie obiecałem, że denerwować się nie będę ...
    Czarny Rycerz zawsze zwycięża !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Czyżby Nikon znów postanowił uprzykrzyć życie ludziom, używającym szkieł firm trzecich?
    trochę mnie to zmartwiło :/
    niestety 85 na d4 też lekko świruje, 50 nie robi lepiej :/

jutro gadam z serwisem sigmy i wysyłam. moja 85 jest z początku produkcji (zamówiona w preorderze - jak mnie nie myli pierwsza na forum) więc może jakiś update firmware było. 50mm jest jeszcze troszkę starsza ...

nic zobaczymy ...

a tak przy okazji - tutaj widać gdzie i dlaczego przydałby się taki DOCK jak sigma wypuszcza ...
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Mi się wydaje że ze wszystkimi D800 jest ten sam problem, tyle że niektórzy go nie widzą. Sam przez 2 dni myślałem że jest wszystko ok. Dopiero po szczegółowych testach wyszło że jednak jest coś nie tak. Skalibrowałem obiektywy i na razie jest nieźle. Puki co nie wysyłam do serwisu chyba że będę musiał być w Warszawie to przy okazji może to zrobię.

Domyślnie

Ja jestem pewien mniej więcej od lipca, że z moją sztuką D800 wszystko jest ok -jeśli chodzi o AF naturalnie. Mam też dostęp do drugiej puchy D800 (jedna z pierwszych w PL) i w niej też AF śmiga jak trzeba.

Na 100% sprawdziłem dobrze, ja mam wręcz uczulenie jeśli chodzi o sprawdzanie/testowanie aparatów.........

Domyślnie

Szkoda, ze tak sie rozpedzili ze wlasciciele Nikkorow tez sie zalapali...
    Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.

Domyślnie

Podejście pierwsze:
    D800 z BF na lewym punkcie ;(
    próbujemy dalej w końcu nadzieja umiera ostatnia.

Domyślnie

W UK placilem za wysylke do serwisu, z serwisu do mnie juz nie. Bylo to D700 na gwarancji.

Domyślnie

Kupiłem dziś D800. W sklepie wyglądało, że wszystko jest OK, w domu na jednym teście pokazał się mały BF z lewej strony, na kolejnym teście BFu nie było Generalnie stwierdziłem, że nawet jak jest to mam go gdzieś bo jest pomijalny skoro nie zawsze widoczny. Nie mam zacięcia do idealnie wymierzonych testów ze statywami i linijkami, więc być może nigdy nie uświadomię się, że wadę ma i mój egzemplarz (606). To tyle, potrzebowałem się uzewnętrznić
    N D800, D750, 10.5/2.8G, 16-35/4.0VR, 20/1.8G, 24/1.4G, 35,50,85/1.8G, 60/2.8D, 70-200/2.8GVRII | S 35/1.4

Domyślnie

Ja już dałem sobie spokój z testami sprawdziłem kilka puszek D800 ,D4 ,D3, i doszedłem do wniosku ,że na szerokich kątach nie ma szans aby AF na max otwartych przysłonach działał idealnie i był powtarzalny zawsze był małe odchyłki uzależnione od warunków .

Strona 35 z 228 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585135 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów