Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2387

Wątek: D800 Af

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jasiek Zobacz posta
    Jak się czyta o problemach z d800, D600 to ciężko być zdrowym psychicznie
    A i owszem. Jeszcze gorzej jak się nie czyta, a ma takie cudo pod dachem. Wiem z autopsji. A po całej akcji pozostało wkurzenie i niesmak do producenta.
    Niestety, ale firma tym aparatem sobie mnie nagrabila, szczególnie, że poprzedziła go seria wpadek ze szkłami - z 24pc-e i gromadką zoomow posiadających dumny zloty pierścień.
    Mam nadzieję, że nie wpadnę na pomysł kupowania nowych zabawek zbyt szybko. Za dużo kasy i zbyt duży stres.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin_gda Zobacz posta
    że poprzedziła go seria wpadek ze szkłami - z 24pc-e i gromadką zoomow posiadających dumny zloty pierścień.
    Mam nadzieję, że nie wpadnę na pomysł kupowania nowych zabawek zbyt szybko. Za dużo kasy i zbyt duży stres.
    Offtop ale tak z ciekawości zapytam co jest nie tak z zoom'ami? Mam 14-24, 24-70, 70-200VR2 i nie bardzo wiem o czym piszesz?
    Kryhu
    Z6II | Z50 | D700 | N28/1.4e | S50/1.4 | N85/1.4g | Z24-70/2.8s | N200/2vr | Z16-55 |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin_gda Zobacz posta
    Też mam 14-24. I jest on skoszony(...)
    Przepraszam, ...jaki ?! Jeszcze z takim spokojem to napisałeś, mocne Jeśli możesz to napisz coś więcej na ten temat ^^

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kąwerdżż Zobacz posta
    Przepraszam, ...jaki ?! Jeszcze z takim spokojem to napisałeś, mocne Jeśli możesz to napisz coś więcej na ten temat ^^
    Powinienem napisać "przekoszony", "zdecentrowany", a poszło mi od słowa "skos"... Po prostu, na 24mm mam gradient ostrości z lewej do prawej.

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Twoje przygody z nikonem sa nieprawdopodobne. Albo nie umiesz posługiwać sie aparatem albo masz niewiarygodnego pecha do sprzętu.
    Może nie błysnę skromnością, ale stawiam na to drugie. BTW, w dwóch przypadkach z trzech serwis zareagował pozytywnie, w jednym przypadku potrzymał szkło, aż się skończyła gwarancja. To szkło to 24/1,4 - ale wada jest do zaakceptowania. Za to 16-35 mam obecnie kapitalne.

Mam po prostu kapitalne warunki do testowania - mrówkowce po horyzont, a moje okna 10m nad nimi i 100m od nich. Może schować się każdy test "deseniowy".

Cytat Zamieszczone przez chory Zobacz posta
    Marcin_gda napisal:" ... a 24PC-E odesłałem sprzedawcy... " - a temu obiektywowi co dolegalo? Jesli byl "skoszony" to chyba w tym przypadku wszystko ok...
    Nieśmiało zwracam uwagę, że pokłony dokonywane są "w jednej osi". Extra "tilt" w osi prostopadłej do tej regulowanej, raczej nie jest rzeczą porządaną. Szczególnie, jeżeli występuje z jednej strony pola obrazu.
    Szczęśliwie drugia sztuka okazała się być o'k.

Pozostaje mi dodać, że poza szkłami kóre kupiłem "trafione" testowałem sztuki trafione jeszcze badziej (tyczy to 24-70 i 12-24/4).

Na zakończenie spieszę donieść, że Nikon nie jest odosobniony w swoich staraniach o ustanowienie nowych standardów jakościowych. To, co znajomy przechodził ostatnio ze swoim szkłem ts-e też woła o pomstę do nieba.

Uprawnienia umieszczania postów