Close

Strona 18 z 44 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 436

Wątek: Tokina 16-50 ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Smurf Zobacz posta
    Moze lepiej napisac jak już naprawdę bedzie - ile juz bylo tych zapowiedzi?
    Co to znaczy "juz jest , albo wlaśnie doplywa"?
    Nie ma czegos takjiego jak "polska dystrybucja" - wszystkie Tokiny w Europie sa z "dystrybucji" niemieckiej - m.in. Migomex "bierze" obiektywy od niemieckiej firmy Hapa-Team GmbH (Tokina nie ma swojego przedstawicielstwa w Europie). Jeżeli masz zarejestrowana działalność gospodarczą w zakresie handlu zagranicznego i chcialbys sprzedawac obiektywy Tokiny w Poslce nie byloby najmniejszego problemu, podobnie jest z filtrami Hoya.
    nie zupełnie. tak było do niedawna. Obecnie bezposrednio importują z Japonii. Piszac o "dystrrybucji" (w cudzysłowie, jeżeli tego łaskawie nie zauważyłeś) miałem na myśli oficjalnego importera, a nie barwy narodowe.
    Poza tym z tego i tak najważniejsze jest, że u nas bedzie w maju i poniżej 2000 PLN.
    NIKON forever

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bradley Zobacz posta
    nie zupełnie. tak było do niedawna. Obecnie bezposrednio importują z Japonii.
    Mam co do tego poważne watpliwości.
    Cytat Zamieszczone przez bradley
    Poza tym z tego i tak najważniejsze jest, że u nas bedzie w maju i poniżej 2000 PLN.
    Co do tego mam również wątpliwości - podobną informację tylko dotyczącą kwietnia miałem wcześniej równiez z firmy Migomex .
    Gdyby rzeczywiście obiektywy "dopływaly" do Niemiec i miały sie pojawić w maju w sprzedazy (w Niemczech oczywiście), w internetowych wyszukiwarkach cen np idealo.de czy preissuchmachine.de byłyby już oferty cenowe na nie, a jak do tej pory nie ma najmniejszej wzmianki.
    Tak na marginesie - premierę sklepową "bliźniaczego" Pentaxa 16-50 przesunięto kolejny raz (na sierpień), a miał się pokazać przed Tokiną - coś jest chyba nie tak z tymi obiektywami - już znacznie ponad rok od pierwszej prezentacji.
    Ostatnio edytowane przez Smurf ; 10-05-2007 o 21:55
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Tamron 70-200/2.8 byl zapowiedziany chyba w 2004 r. A pokazal sie...
    D90, S3pro, X10, T17-50, T28-75, S30/1.4, S105m, S50-200, SB800 i inne klamoty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marusek Zobacz posta
    I jest taki tani i taki cudowny, że wszystkie Nikkory oraz Sigmy o tym zakresie "wyciął" z rynku.
    Jacek

Domyślnie

Wcale sie nie pokazał i tak naprawdę to nie wiadomo czy sie pokaże, nie zauważylem żeby się ktos nim entuzjazmował, bo i po co? Jak się ewentualnie pokaże to bedzie mozna go ocenić, w tej chwili można powiedzieć, że Tamronowi coś nie wyszło z tym obiektywem i sądze że nie warto na niego czekać, w przeciwnym razie na pewno by go produkowano.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

NIeee tamron spapral strasznie sprawe. Zapowiedzieli go jakos krotko po pierwszym sukcesie 28-75. Wtedy tez pojawily sie, o ile dobrze pamietam 180 i 90mm macro. Wszystkie byly udane i chetnie kupowane. no to czekalem chyba rok na obiecanego 70-200.
    Gdyby mial choc silnik ultradzwiekowy albo VR... No i zeby w ogole byl.

Domyślnie

no to czekalem chyba rok na obiecanego 70-200.
    Dlatego lepiej kupowac coś co jest i cieszyc sie z uzytkowania tego.
    Zamiast czekać np. na S5 pro i Tokinę 16-50 od ponad roku mam S3pro i Tamrona 17-50 ( tego trochę krocej, bo nie czekalem i wcześniej kupilem Nikkora 18-70) oraz ok. 3 tys zdjęć (ponoć niewiele).
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Nooo niewiele
    Wlasnie zerknalem na zakonczony 3-czesciowy test zoomow do nikonow na fotopolis. Zerknij. Dzis podali osiagniecia tamrona. Zglupialem
    Po jaka chorobe ja to czytam w ogole?!!

Domyślnie

Nooo niewiele
    Wlasnie zerknalem na zakonczony 3-czesciowy test zoomow do nikonow na fotopolis. Zerknij. Dzis podali osiagniecia tamrona. Zglupialem
    Po jaka chorobe ja to czytam w ogole?!!
    Ciekawe, że przy takim samym teście z korpusami Canona (30D i 400D) "wypadł" dużo lepiej, zupełnie odwrotnie niz na photozone.de.
    A może to Fotopolis nie lubi korpusów Nikona? Bo przecież to tak naprawde "test" pary - korpus + obiektyw. Z tego "testu" płynie prosty wniosek - EOS 30D i 400D są znacznie lepsze niż D200. .... Dobrze, że ja mam S3pro (a jeszcze niedawno wpadłem na pomysł, żeby zmienic na D200)
    Tak na marginesie - na photozone.de Tamron 17-50/2,8 pod względem rozdzielczości wypadł lepiej od Nikkora 17-55/2,8.http://www.photozone.de/8Reviews/len...5_28/index.htm
    http://www.photozone.de/8Reviews/len...ikon/index.htm
    "Testy" Fotopolis kolejny raz wykazały "niezwykłą" fachowość testujących - podobnie jak w przypadku testow Olympusa E410.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Najzrdowiej chyba jednak robic zdjecia i nie czytac tego calego chlamu

Strona 18 z 44 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów