Close

Strona 17 z 44 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 436

Wątek: Tokina 16-50 ?

Domyślnie

wiedzialem, że tak będzie haha, mam znajomego w NY płaci Paypal, rozliczenia w pln, paczki przychodzą do niego on przepakowuje w 1 dużą i wysyla sam tyle placę, i 0 zarobku, już dawno chcialem dać tu na niego namiary, aby ludzie mogli sobie spokojnie kupować w US np. ale nie wiem czy na Forum takie rzeczy można robić, w razie czego jeśli ktoś bylby zainteresowany proszę pisać, zaznaczę że można kupić co się chce i wszystko wpakować do 1 paczki, ja w ten sposob caly tuning do motocykla ściągnąlem i parę szkiełek.

Domyślnie

adorama
    to wiarygodny sklep
    (tylko dla orientacji cenowej podaje - nie dla reklamy)
    Ostatnio edytowane przez marusek ; 02-05-2007 o 17:47
    D90, S3pro, X10, T17-50, T28-75, S30/1.4, S105m, S50-200, SB800 i inne klamoty

Domyślnie

dobrze wiedzieć, bo czasem nowe rzeczy kupuję a ciągle ebay to ciut męczące, a sklepów oprócz B&H nie znam wogle

Domyślnie

No i test tokiny, tamrona i sigmy macro:
    Krzaczkami pisane
    oraz
    Pstrykac ukryte pod linkami zdjecia
    tlumaczyc sobie jak kto potrafi
    Ostatnio edytowane przez marusek ; 03-05-2007 o 13:40

Domyślnie

Adorame szczerze polecam. Obsluga 'nie z automatu', wszystko weryfikowane, lacznie z billing address, tak wiec na jakiekolwiek oszustwo za pomoca karty kredytowej nie ma szans... Co uwazam jest bezcenne dla posiadaczy. Sam kupowalem w Adoramie wiele razy, plusem sa w miare niskie ceny, minusem clo na granicy z Polska... W okolo 30-40% przypadkow paczki sie przeslizgiwaly przez granice celna, w pozostalych przypadkach - clo...
    Co i tak sie oplaca biorac pod uwage polska dystrybucje. Jezeli ktos ma osobe, ktora jest w stanie wyjac fakture z paczk ii przepakowac towar, wtedy szansa oclenia na granicy spada do 20%. Ja juz mialem przypadki oclenia paczek wysylanych przez mojego tescia, gdzie naszywki na rekaw byly clone: tekstylia, 7% + piekny usmiech pani celniczki...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marusek Zobacz posta
    No i test tokiny, tamrona i sigmy macro:
    Krzaczkami pisane
    oraz
    Pstrykac ukryte pod linkami zdjecia
    tlumaczyc sobie jak kto potrafi
    Wytłumaczcie mi proszę te dziwne winietowanie Tokiny potęgujące się od 2.8 w górę? czy ja może źle widzę...??
    a o aberacji to już nawet nie wspominam - tregedia... zaczynam pomału przestawać myśleć o Tokinie ale zaczekam jeszcze na inne testy...
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Oszczędny w słowach Awatar michtet
    Miasto
    Nowy Dwór Maz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Wytłumaczcie mi proszę te dziwne winietowanie Tokiny potęgujące się od 2.8 w górę? czy ja może źle widzę...??
    a o aberacji to już nawet nie wspominam - tregedia... zaczynam pomału przestawać myśleć o Tokinie ale zaczekam jeszcze na inne testy...
    Racja.
    "Potężniejsze są tylko czołgi" powinno być "Potężniejsze są czołgi i nasza aberacja".
    Mam nadzieję, że to jakieś przedprodukcyjne egzemplarze - oficjalnie na rynku jeszcze jej nie ma.
    d50 | sigma 10-20/4-5,6 | tamron 17-50/2,8 | nikkor 50/1,8 | sb-600

Domyślnie

Nie przesadzajcie. Nie sadze, zeby CA byla wieksza niz np. w tokinie 12-24 a jednak ta druga jest b. cenionym zoomem.
    Ja tam mysle, ze to bedzie tak czy owak interesujace szklo.
    Pierwsza wersja sigmy 18-50/2.8 byla duzo slabsza msz. A tu jest dodatkowo 16mm. A na 16 mm raczej nie robi sie zbyt czesto zdjec na 2.8,, wiec przymkniecie (np. przy krajobrazie) CA i winiete zmniejszy.

Domyślnie

Ostatnie newsy z Migomexu:
    W Niemczech już jest (albo właśnie "dopływa") dostawa z oficjalnej niemieckiej dystrybucji
    U nas (polska dystrybucja) będzie na 99% a własciwie na 100 jeszcze w maju.
    polska cena na 99% będzie poniżej 2000PLN.
    Będzie to wersja do Nikona. Do Canona prawdopodobnie (ale nic pewnego) dopiero po wakacjach.
    NIKON forever

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bradley Zobacz posta
    Ostatnie newsy z Migomexu:
    W Niemczech już jest (albo właśnie "dopływa") dostawa z oficjalnej niemieckiej dystrybucji
    U nas (polska dystrybucja) będzie na 99% a własciwie na 100 jeszcze w maju.
    polska cena na 99% będzie poniżej 2000PLN.
    Będzie to wersja do Nikona. Do Canona prawdopodobnie (ale nic pewnego) dopiero po wakacjach.
    Moze lepiej napisac jak już naprawdę bedzie - ile juz bylo tych zapowiedzi?
    Co to znaczy "juz jest , albo wlaśnie doplywa"?
    Nie ma czegos takjiego jak "polska dystrybucja" - wszystkie Tokiny w Europie sa z "dystrybucji" niemieckiej - m.in. Migomex "bierze" obiektywy od niemieckiej firmy Hapa-Team GmbH (Tokina nie ma swojego przedstawicielstwa w Europie). Jeżeli masz zarejestrowana działalność gospodarczą w zakresie handlu zagranicznego i chcialbys sprzedawac obiektywy Tokiny w Poslce nie byloby najmniejszego problemu, podobnie jest z filtrami Hoya.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Strona 17 z 44 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów