1, 2, 3, 4, 5, 6 - proszę bardzo.
Szukaj
1, 2, 3, 4, 5, 6 - proszę bardzo.
Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.
d300s
krótko, aby nie oddalać się od tematu
snajperski AF
jak robisz cokowiek zawodowo -> ślub, studio, dzieci w przedszkolu (za kasę) kupujesz d300s i pracujesz bez stresu, nawet w ciemnościach (żeby nie było - sprawdzałem, plus opinia znajomego użytkownika używającego także zawodowo)
po prostu wtedy nie ma miejsca na BFy i eFF
wtedy ważniejsza od obrazka jest ostrość
jeśli amatorsko, wycieczkowo, rodzinnie -> zastanawiaj się nad d90/d7000/d3200/d5200
D90 +T17+50 2.8 +N35/1.8 +N18-105 +SB-900 +...D5100 +N18-105 (służbowy)
Chciałbym umrzeć młodo dożywszy sędziwego wieku - Ashley Montagu
a jeszcze coś o tym obrazku - jako o on ładny teraz itp.
już wiele razy zdarzyło mi się z podziwem patrzeć na pl foto i takie tam inne galerie, na fotki zrobione sprzętem sprzed ładnych kilku lat
w naszym forumowym kalendarzu na 2012 dwie foty zrobione D90 i ani jednej D5100 czy D7000
ludzie - to nie aparat robi zdjęcia tylko WY!!!
aparat to tylko narzędzie
jakiś czas temu namówiłem analogowego kolegę na D5100 bo jakoś ze swoją praktiką ciągle był poza cyfrową rewolucją
(próbował kilku kompaktów ale wg niego były na poziomie aparatów z komórki)
po lekkim wgryzieniu się cyfrę i a teraz RAWy mówi że jest w totalnym szoku i bardzo szczęśliwy; robi kilkadziesiąt zdjęć, wywojuje 5-10 w dużym formacie
szkoda że nie możecie tego zobaczyć co on potrafi wyczarować
czyta też czasem to forum i mówi że śmieszą go te niekończące się dyskusje co lepsze
ludzie - wybierzcie co wam bardziej pasuje (dw czy jedno pokrętło, ekran itp.) i idźdzcie robić zdjęcia
Ostatnio edytowane przez manski ; 11-11-2012 o 18:49 Powód: przecinki i literówki
o nie zgodzę się , D90 leży o niebo lepiej w rękach ( zwłaszcza męskich )
Każde ręce inne. Mnie D7000 leżało najlepiej, a porownywalem z 90, 5100, 80, 300s, 700 i w sumie nawet z 3xemkumpel pracuje w sklepie z takowym sprzętem, to wszystkie gabloty przepatrzylem.
I dalej świetnie leży.
A do kolegów z dylematem: jak macie się męczyć z wyborem co kupić przez najbliższy miesiąc i zamiast znaleźć kogoś, kto jeden czy drugi aparat ma, wziąć do ręki, cyknac kilka zdjęć i samemu sprawdzić (osobiście udostepniam w swojej miescinie na południu D7000 w takim celu za niewielką opłatą w postaci dwóch usmiechow), to albo kupcie w końcu to, co Wam najbardziej w łapie pasuje i róbcie piękne zdjęcia, albo znajdźcie sobie jakieś inne hobby niż siedzenie na forach i słuchanie najpierw opinii zadowolonych z jednego, potem z drugiego...
"BMW czy Mercedes?" "paaaanie, kup pan ferrari i będziesz zadowolony"
Chociaż podobno jest forum o modelarstwie, gdzie trwają nie gorsze niż tu dyskusje o tym, jakiego kleju używać do lepienia modeli...
kazziXperia+Tapatalk2
Ostatnio edytowane przez kazziz ; 15-11-2012 o 02:14
Jak się skupisz na robieniu zdjęć, to z reguły nie będziesz mieć problemów.
Jak się skupisz na szukaniu problemów, to nie będziesz mieć ładnych zdjęć.
Mój aparat nie ma problemów z AF, nie chlapie olejem i nie sypie kurzem na matrycę.
A teraz jest do tego mały, lekki i ma fajne stałki. E-M10!
Jako posiadacz Nikona D5000 powiem tak jak koledzy powyżej: to ludzie robią dobre zdjęcia a nie sprzęt, ale mimo to w chwili obecnej nie kupił bym body, które Nikon pozbawił napędu. Dlatego też ja ze swojej strony jak miałbym wybierać body w DX to kupił bym D7000, D300s, D90. Sam również przymierzam się do zmiany body, ale nie wiem czy nie poczekać do stycznia z zakupem z uwagi na plotki dotyczące być może nowych modeli Nikona w tym okresie.
Nikon - przybora
"Dobrym słowem można długo żyć. Dlatego dawaj je ludziom, gdy na to zasłużą.
Bo potrzebują ludzkiej akceptacji. Bo bez niej trudno jest żyć." -M.Maliński
nie czekaj tylko kupuj ciężkie czasy idą, ceny idą w górę d90 zniknie zostanie jedynie d 7xxx prawdopodobnie z wbudowanym bo coś mi sie wydaje ,że z d3xx odpadnie a d4xx się nie doczekamy więc zostanie tylko półka amatorska bez silnika i 1 puszka droga z silnikiem więc lepiej bierz co jest aby na pewien czas starczyło
Warto brać d300s z giełdy ... Pojawia się ich teraz sporo bo ludzie na FF zmieniają. Sam swoje sprzedałem, po dwóch latach nie widać na takim d300 śladów użycia - podziała kolejne 100 lata jest w cenie nowego d90. Polecam bo to inna bajka.
Nikon
Skontaktuj się z nami