Szukaj
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
sokolnik, tak Nikon kupuje część matryc od Sony. Inne, Sony im produkuje, ale są projektu Nikona. Matryca zastosowana w D7000 to projekt Sony. Zastosowana była/jest także w Sony NEX-5N, Pentax K-5 -jednak w każdym z tych aparatów producent wprowadził jakieś swoje delikatne modyfikacje. Dzięki tym modyfikacjom udało się wycisnąć ciut więcej i np. w K-5 ta sama matryca daje najlepsze rezultaty.
Matryce produkuje wiele firm: Canon, Sony, Panasonic, Aptina, Kodak (produkował) i od cholery jeszcze innych.
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Zdjęcia z NEX-5N będą miały taki sam poziom szumów jak te z D7000.
iso 3200
Trzeba by było sprawdzić. Bardzo możliwe, że po delikatnej obróbce (redukcja szumu i redukcja rozdzielczości), szum rzeczywiście by był na podobnym poziomie.
Hm? W takim razie skłaniam się ku k-5. A co niech się dzieje co chce
moją obecność na forum sponsoruje nikon
d300s + S17-50 f/2.8 + SB600
Ja zmienilam poki co nie zaluje choc AF w D7000 jakby mniej celny niz moja ex D90. JPG no jest ladniejszy niz z D90 podobno z RAW mozna wiecje wyciagac. Fajna puszka a obecnie cena D7000 bardzo kuszaca
D700 |S24-70mm f2.8|S70-200mm 2.8|Samyang 8mm 3.5 UMC Fish-eye CS II|N35mm 1.8|N60mm 2.8D|N85mm 1.8|SB700
może i kusząca. Sprzedam swojego D90 za 1700-1800? zł mniej/więcej? drugie 1500 zł muszę dołożyć, za 1500 mam fajne szkiełko a D90 też robi zdjęciadla amatora to lepiej chyba szkło kupić niż nowe lepsze body
Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II
Skontaktuj się z nami