Close

Strona 32 z 54 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 566

Wątek: D90 czy D7000

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Oszczędny w słowach Awatar manski
    Miasto
    daleko od szosy

Domyślnie

a jeszcze coś o tym obrazku - jako o on ładny teraz itp.
    już wiele razy zdarzyło mi się z podziwem patrzeć na pl foto i takie tam inne galerie, na fotki zrobione sprzętem sprzed ładnych kilku lat
    w naszym forumowym kalendarzu na 2012 dwie foty zrobione D90 i ani jednej D5100 czy D7000

ludzie - to nie aparat robi zdjęcia tylko WY!!!
    aparat to tylko narzędzie

jakiś czas temu namówiłem analogowego kolegę na D5100 bo jakoś ze swoją praktiką ciągle był poza cyfrową rewolucją
    (próbował kilku kompaktów ale wg niego były na poziomie aparatów z komórki)
    po lekkim wgryzieniu się cyfrę i a teraz RAWy mówi że jest w totalnym szoku i bardzo szczęśliwy; robi kilkadziesiąt zdjęć, wywojuje 5-10 w dużym formacie
    szkoda że nie możecie tego zobaczyć co on potrafi wyczarować
    czyta też czasem to forum i mówi że śmieszą go te niekończące się dyskusje co lepsze

ludzie - wybierzcie co wam bardziej pasuje (dw czy jedno pokrętło, ekran itp.) i idźdzcie robić zdjęcia
    Ostatnio edytowane przez manski ; 11-11-2012 o 18:49 Powód: przecinki i literówki
    D90 +T17+50 2.8 +N35/1.8 +N18-105 +SB-900 +...D5100 +N18-105 (służbowy)
    Chciałbym umrzeć młodo dożywszy sędziwego wieku - Ashley Montagu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manski Zobacz posta
    jakiś czas temu namówiłem analogowego kolegę na D5100 bo jakoś ze swoją praktiką ciągle był poza cyfrową rewolucją
    (próbował kilku kompaktów ale wg niego były na poziomie aparatów z komórki)
    po lekkim wgryzieniu się cyfrę i a teraz RAWy mówi że jest w totalnym szoku i bardzo szczęśliwy; robi kilkadziesiąt zdjęć, wywojuje 5-10 w dużym formacie
    szkoda że nie możecie tego zobaczyć co on potrafi wyczarować
    czyta też czasem to forum i mówi że śmieszą go te niekończące się dyskusje co lepsze
    ten kolega jakie kupił szkło/szkła ? [jeśli to nie tajemnica ]

Oszczędny w słowach Awatar manski
    Miasto
    daleko od szosy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez serafin1 Zobacz posta
    ten kolega jakie kupił szkło/szkła ? [jeśli to nie tajemnica ]
    nikkor 18-105
    nikkor 55-200
    Tamron AF 70-300 mm f/4-5.6 Di LD Macro - on lubi robale
    poza tym stare na przejściówce
    helios 50mm
    sonnar 200mm
    D90 +T17+50 2.8 +N35/1.8 +N18-105 +SB-900 +...D5100 +N18-105 (służbowy)
    Chciałbym umrzeć młodo dożywszy sędziwego wieku - Ashley Montagu

Rozmowny Awatar kazziz
    Miasto
    na longboardzie pod Wawelem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kynekx Zobacz posta
    o nie zgodzę się , D90 leży o niebo lepiej w rękach ( zwłaszcza męskich )
    Każde ręce inne. Mnie D7000 leżało najlepiej, a porownywalem z 90, 5100, 80, 300s, 700 i w sumie nawet z 3xem kumpel pracuje w sklepie z takowym sprzętem, to wszystkie gabloty przepatrzylem.
    I dalej świetnie leży.

A do kolegów z dylematem: jak macie się męczyć z wyborem co kupić przez najbliższy miesiąc i zamiast znaleźć kogoś, kto jeden czy drugi aparat ma, wziąć do ręki, cyknac kilka zdjęć i samemu sprawdzić (osobiście udostepniam w swojej miescinie na południu D7000 w takim celu za niewielką opłatą w postaci dwóch usmiechow), to albo kupcie w końcu to, co Wam najbardziej w łapie pasuje i róbcie piękne zdjęcia, albo znajdźcie sobie jakieś inne hobby niż siedzenie na forach i słuchanie najpierw opinii zadowolonych z jednego, potem z drugiego...
    "BMW czy Mercedes?" "paaaanie, kup pan ferrari i będziesz zadowolony"

Chociaż podobno jest forum o modelarstwie, gdzie trwają nie gorsze niż tu dyskusje o tym, jakiego kleju używać do lepienia modeli...

kazziXperia+Tapatalk2
    Ostatnio edytowane przez kazziz ; 15-11-2012 o 02:14
    Jak się skupisz na robieniu zdjęć, to z reguły nie będziesz mieć problemów.
    Jak się skupisz na szukaniu problemów, to nie będziesz mieć ładnych zdjęć.

Mój aparat nie ma problemów z AF, nie chlapie olejem i nie sypie kurzem na matrycę.
    A teraz jest do tego mały, lekki i ma fajne stałki. E-M10!

Domyślnie

Jako posiadacz Nikona D5000 powiem tak jak koledzy powyżej: to ludzie robią dobre zdjęcia a nie sprzęt, ale mimo to w chwili obecnej nie kupił bym body, które Nikon pozbawił napędu. Dlatego też ja ze swojej strony jak miałbym wybierać body w DX to kupił bym D7000, D300s, D90. Sam również przymierzam się do zmiany body, ale nie wiem czy nie poczekać do stycznia z zakupem z uwagi na plotki dotyczące być może nowych modeli Nikona w tym okresie.
    Nikon - przybora
    "Dobrym słowem można długo żyć. Dlatego dawaj je ludziom, gdy na to zasłużą.
    Bo potrzebują ludzkiej akceptacji. Bo bez niej trudno jest żyć."
    -M.Maliński

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jeremi1234 Zobacz posta
    nie kupił bym body, które Nikon pozbawił napędu. Dlatego też ja ze swojej strony jak miałbym wybierać body w DX to kupił bym D7000, D300s, D90. Sam również przymierzam się do zmiany body, ale nie wiem czy nie poczekać do stycznia z zakupem z uwagi na plotki dotyczące być może nowych modeli Nikona w tym okresie.
    nie czekaj tylko kupuj ciężkie czasy idą, ceny idą w górę d90 zniknie zostanie jedynie d 7xxx prawdopodobnie z wbudowanym bo coś mi sie wydaje ,że z d3xx odpadnie a d4xx się nie doczekamy więc zostanie tylko półka amatorska bez silnika i 1 puszka droga z silnikiem więc lepiej bierz co jest aby na pewien czas starczyło
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Domyślnie

Strachu nie miejcie. Nikon dał nam jeszcze jedną amatorską puszencję ze śrubokrętem - DE SZESET

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Strachu nie miejcie. Nikon dał nam jeszcze jedną amatorską puszencję ze śrubokrętem - DE SZESET
    słaba alternatywa dla amatora gdzie wydaje średnio ok +,- 4k jak nie mniej na puszkę zostawało dxx dxxx i d7xxx z wiertarką
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Domyślnie

Jestem pewny że mnie zrozumiałeś, ale na wszelki wypadek napiszę, że to był żart podobnie jak żartem jest umieszczenie przez Nikona D600ki w segmencie popularnym.

Domyślnie

Warto brać d300s z giełdy ... Pojawia się ich teraz sporo bo ludzie na FF zmieniają. Sam swoje sprzedałem, po dwóch latach nie widać na takim d300 śladów użycia - podziała kolejne 100 lat a jest w cenie nowego d90. Polecam bo to inna bajka.
    Nikon

Strona 32 z 54 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów