Close

Strona 57 z 57 PierwszyPierwszy ... 747555657
Pokaż wyniki od 561 do 566 z 566

Wątek: D90 czy D7000

Domyślnie

Coś Ci się pomyliło Johny(i nie piszę tu o literówkach i przedziwnym szyku zdań). Forumowicze nie są od udzielania gwarancji, mogą co najwyżej posłużyć radą lub opinią. Od gwarancji mamy producentów lub sklepy. Ponadto nawet te nie udzielają gwarancji, że sprzęt się nie popsuje a jedynie obiecują że gdy ten ulegnie awarii to go naprawią(pomijam przypadki gdy reklamacje są niezasadne bo np komuś aparat wpadł do wody) lub wymienią na nowy. I nie miej złudzeń. Na D90 też nikt Ci takiej gwarancji nie udzieli a w końcu tych dwóch aparatów(d90 vs. d7000) ten temat dotyczy. Napiszę nawet więcej. Wątpię by ktoś na tym forum udzielił gwarancji (na twoich zasadach) nawet na D4. Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 31-01-2014 o 08:51

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez johnywalker Zobacz posta
    Czy ktoś z piejących tu pieśni na cześć działającego idealnie d7000 jest w stanie mi zagwarantować, że jak kupie d7000 i w ciągu roku wystąpią mi z nim problemy, to zwróci mi kasę?
    Jeśli nie, to znaczy że jego gwarancje są o kant tyłka potłuc.
    Czy Tobie sie czasami wszechswiaty nie pomerdaly?

Będę powtarzał do końca: są ludzie którzy np wad AF nie odnajdą w d7000. Mam koleżankę z bezproblemowym d7000. Robi nim krajobrazy, fishem albo uwa, najmniej na f/8. Tu sie nie da AFem nie trafić.
    Popatrz na to ponizej, masz trzy zmienne do rownania, i sobie cos policz (mam nadzieje ze wiesz o czym pisze):
    f4.0, 300mm, odleglosc 2m do ptaka , matryca dx wiec x1.5

Jak juz to zrobisz, nadal twierdzisz, ze sie nie da nietrafic?

pozdro
    Ostatnio edytowane przez nyny1 ; 31-01-2014 o 19:43
    Trzy aparaty spod znaku N i "troche" szpeja do nich....

www.michalak24.pl

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Świętokrzyskie

Domyślnie

Pisałem o koleżance z fisheyem samyanga 8mm przymknietym do f/8. W jej przypadku od metra od aparatu do nieskończoności wszystko jest ostre. Więc się nie dowie czy ten af się myli i czy sie nie myli.
    W przypadku z posta powyżej głębia jest może i chudsza od fotografowanego ptaszka
    Trochę moich zdjęć
    http://johnywalker24.blogspot.com

Domyślnie

Abstrahując od ogniskowej szkła, to ciężko sprawdzić działanie AF na obiektywie MF

Koleżanka dysponuje takim, a nie innym sprzętem i nie dowie się o ewentualnej awarii AF w swoim body. Niestety, to nie jest dowodem na teorię głoszącą, że Ci, którzy są zadowoleni z działania AF nie mają jak go przetestować lub nie uczynili tego należycie. Takie rozszerzenie przypadku szczególnego i na jego podstawie formułowanie ogólnych wniosków urąga logice i mam nadzieję, że zdajesz sobie z tego sprawę.
    TJD
    Z50 | N16-50/3.5-6.3 | V85/1.8 | V23/1.4 | FTZ [S17-50/2.8 | N50/1.8G AF-S | N35/1.8G AF-S] | M42 [Industar 61 L/Z]

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Świętokrzyskie

Domyślnie

Ostrząc na kropkę MFem to tak samo jakbyśmy AFem automatycznie ostrzyli.
    Ale mniejsza już o to.
    Może i masz rację że ci którzy mają problemy pisza o nich w necie, ci którzy nie mają, nie piszą bo robią zdjęcia i stąd m. in. mój pogląd że większość d7000 jest trefna.
    Ale wciąż nie mogę się przekonać do jego zakupu. Bo na fotografii nie zarabiam, a jego wartość to dużo kasy dla mnie. Chciałbym kupić i cieszyć się zdjęciami, a niestety boje się wpakować w kłopoty większe niż obecny brak wysokiego używalnego ISO
    Trochę moich zdjęć
    http://johnywalker24.blogspot.com

Domyślnie

Ostrząc na kropkę MFem to tak samo jakbyśmy AFem automatycznie ostrzyli.
    ...stąd m. in. mój pogląd że większość d7000 jest trefna.
    Jeszcze skoryguj ilość z tej większości że- nie opanowali tej puchy (D7000) a ,,jęczą'' na wyrost.
    FuFu X100T
    Było D90, D7000, D7100, D610 i wiaderko słoików
    M
    oje tereny https://500px.com/sesio/galleries/gluszyca

Strona 57 z 57 PierwszyPierwszy ... 747555657

Uprawnienia umieszczania postów