Szukaj
a nie lepiej kupić używkę?
Poza tym na amazon.com znajdziesz daty wysyłek dla nexów.
Ostatnio edytowane przez matys ; 26-09-2012 o 13:48
.
Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
D750+Z5+Zfc
Skoro masz EVF to kupowanie 6 czy 7 raczej mija się z celem![]()
D610, V1, FM2n
Widzę, że ruszyły się ceny 5N. Dziś widziałem w normalnym sklepie za poniżej 2 tys. zł. Znak chyba, że nowe już się czai za rogiem.
Czy ktos mi powie, jak ustawic Nex-a, zeby 100% zdjec bylo ostrych? Czy on po prostu do ruchomych scen jest taki BEZNADZIEJNY?
Ja wiedzialam, ze do dynamicznych scen, to on jest slaby.. ale, tutaj Nikon sobie o wiele lepiej radzil, do statycznych scen, nie mam zastrzezen.. ale cos co sie rusza.. biega.. skacze... porazka.. przykladowo, mam zwierze, na srodku kadru.. to chce zeby mi caly kadr 100% ladnie ostro nacelowal, to on dwa boki lewa i prawa strona pieknie wyostrza, a zwierze pudlo... Jak, to jest.. jak go ustawic? nie mam czasu, na manualne celowanie palcem, bo po prostu, chodzi o szybkosc..
No nie jest tak tragicznie, ale.. jakis % zdjec sie po prostu nadaje do kosza.. Nikon to 99% mialam zawsze ostre.. a Nex, zaczyna mi pokazywac wady..
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Skontaktuj się z nami