O tym czego mają dowodzić pisałem wcześniej (polecam Bilobil).
EX1 z 1/1.7 to będzie podobny syf co 1/2.3. Poczuję tylko dalszy niesmak.
Szukaj
O tym czego mają dowodzić pisałem wcześniej (polecam Bilobil).
EX1 z 1/1.7 to będzie podobny syf co 1/2.3. Poczuję tylko dalszy niesmak.
Panowie, a głównie koniecpolska to jest wątek o nex5n więc przestań panoszyć się z tym lx5 gdzie popadnie. W przeciwieństwie do Twojego pitolenia o niczym i o wszystkim, bez rzeczowych dowodów, których nie masz czym poprzeć, inni pokazują fotki do oceny subiektywnej i jakoś nie pytają ciebie o zdanie. Daj na wstrzymanie i wykazuj wyższość swojego lx5 na forum panasa lub załóż forum lx5fan.pl
Pozdrawiam
.
Poza rozmiarem matrycy, zwróć jeszcze łaskawie uwagę na obiektyw, nie będziesz wówczas musiał używać w kompakcie tak wysokiego ISO jak w NEXkicie.
Co do zalecanych leków, to nie podejmuję się wypisania recepty, gdyż ... Tobie chyba nic już nie pomoże. Żeby sobie nawet dobrego kompakta nie umieć kupić![]()
Ostatnio edytowane przez koniecpolska ; 06-09-2012 o 11:22
Co do tych moich testów to poczytaj wczesnej o co mi chodziło. A ten canon nie jest mój. Firmowy
99% jakości obrazu Nex-5N daje Nex-C3 którego można kupić za ~1700 w kicie z 18-55OSS. To jest 200zł więcej od ceny LX5.
Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
D750+Z5+Zfc
Jeśli chodzi o LCD to różnica tkwi tylko w dotyku. C3 ma tak samo uchylny. Jesli chodzi o praktyke - z tym dotykiem nie ma szału - mój brat ma 5N i niemal tego nie wykorzystuje, poza tym ekranik jest pojemnościowy.
Ostatnio edytowane przez wyrwiflak ; 06-09-2012 o 13:38
Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
D750+Z5+Zfc
Gustu i przyzwyczajenia zapewne. Nie lubię pojemnościowych ze względu na to że nie umiem ich obsługiwać w rękawiczkach, nawet lekkich. Oporowy (naciskowy) nie ma tej wady ale za to ma inne - nawet guziki kurtki mogą go obsługiwać
Gdybym miał trzecią rękę to byłoby to duże udogodnienie, a tak to przeważnie jedna trzyma aparat, druga obiektyw i... nie ma czym dotykać.
D750+Z5+Zfc
Skontaktuj się z nami