Close

Strona 116 z 2397 PierwszyPierwszy ... 16661061141151161171181261662166161116 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 151 do 1 160 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    gavin, jak należy nazwać kogoś kto robi zgadywanki fotograficzne i nie usuwa exifa z fotki ??? hahahahahaha

prowokator? :P

btw. po co patrzeć do exif, przecież widać na pierwszy rzut oka
    Ostatnio edytowane przez gavin ; 05-09-2012 o 12:50

Domyślnie

gavin, Twój test jest podobny do tysiąca innych testów robionych na dpreview, imaging resource itp. labolatoryjne warunki, ISO dopasowane do ISO, podomykane przysłony, dobre obiektywy itp ... Oczywiście, że jak weźmiesz obrazek pod lupę (100% crop) to coś tam wypatrzysz, tyle że potem następuje brutalna rzeczywistośc. Idziesz w świat ze swoim kitem, no i okazuje się, że ISO trzeba podbić, że przysłonę trzeba otworzyć ... i wychodzą kwiatki.

Ja mam często aparaty przy sobie i czasami robię nimi podobne ujęcia w tej konkretnej okoliczności, mam możliwość porównać i niestety (albo w ręcz przeciwnie) okazuje się że Dawid nie ustępuje Goliatowi, no ale dopóki gawiedź na własne oczy nie zobaczyła upadku Golita, to nie do wyobrażenia było to, że może go pokonać Dawid.

Domyślnie

Mi tylko chodzi o to, że (prawie) każdymi dwoma aparatami z (prawie) dowolnymi obiektywami można zrobić w pewnych warunkach prawie identyczne zdjęcia. Tylko nie ma sobie co takimi testami głowy zawracać. Mogę zrobić setki innych porównań w których ten 550d (czy nex z kitem) zniszczy ten kompakcik czy inny panasonik Lx5 i podobne.

Domyślnie

Kolejne pytanie o adapter NEX-Nikkor - występują u was jakieś luzy między szkłem a adapterem? U mnie jest luz, co prawda minimalny (może 1/5 mm) i nie wpływa na działanie, ale jest i mnie denerwuje. Wszystkie adaptery tak mają, czy trafiłem na jakąś felerną sztukę?
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    gavin, jak należy nazwać kogoś kto robi zgadywanki fotograficzne i nie usuwa exifa z fotki ??? hahahahahaha

Dobre.. lol...
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    Mogę zrobić setki innych porównań w których ten 550d (czy nex z kitem) zniszczy ten kompakcik czy inny panasonik Lx5 i podobne.
    Więc zrób a nie miel językiem w kółko ... tylko nie zapomnij o exifach tym razem dla odmiany.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drdln Zobacz posta
    Kolejne pytanie o adapter NEX-Nikkor - występują u was jakieś luzy między szkłem a adapterem? U mnie jest luz, co prawda minimalny (może 1/5 mm) i nie wpływa na działanie, ale jest i mnie denerwuje. Wszystkie adaptery tak mają, czy trafiłem na jakąś felerną sztukę?
    Ja używam adaptera do M42 oraz bagnetu A i nic mi nie lata.

Domyślnie

ok , ale to jutro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drdln Zobacz posta
    http://forum.nikoniarze.pl/showpost....&postcount=532
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

I powiedzcie mi, jak to się kiedyś żyło bez tego internetu?
    Dzięki serdeczne!
    to be a rock and not to roll

Strona 116 z 2397 PierwszyPierwszy ... 16661061141151161171181261662166161116 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów