rofl
Szukaj
rofl
Jak ktoś ma i tak telefon... To w sumie czemu by nie poużywać na nim choćby pleśniaków;p
Sony a6000, SEL20F28, SEL50F18
To jeszcze film z a6000 zalinkuję (niestety nie mogę już edytowac poprzedniego posta)
Polecam FullHD
Sony a6000, SEL20F28, SEL50F18
Pozwoliłem sobie przenieść posta kolegi zdyboo tutaj, ponieważ w wątku Sony RX1-full frame jest za bardzo profi, a moje pytania bardziej pachną amatorszczyzną.
Zainstalowałem wymienione profile i w zasadzie jest dobrze....ukłon w stronę zdyboo.
Jedna rzecz mnie tylko denerwuje, że w wyciąganych cieniach /profil Landscape lub Neutral/występująca zieleń jest tzw "kapuściana". Czy też tak macie, i jak sobie z tym radzicie ?
Wszelkie podpowiedzi dotyczące profili....bezcenne.
Użyteczność gotowych profili jest wg mnie wątpliwa - sprawdzają się*dobrze tylko w powtarzalnych oświetleniowo i tematycznie sceneriach. Sam zawsze modyfikuję*kolorystykę za pomocą*suwaków HSL - nie wiem co to jest "kapuściana zieleń", ale zapewne można to poprawić zmieniając ton zieleni.
Marcin, bo ludzie coraz bardziej są przyzwyczajeni do gotowców - używając profili w puszce oczekują tego samego w "fotoszopie", przy tym, że to już "wywoływanie z RAWa", to +100 punktów do lansu.![]()
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Bardzo cenna uwaga, o tej wątpliwości. Specjalnie nie liczyłem, że po kliknięciu na odpowiedni profil uzyskam gotowe zdjęcie. Kapuściana zieleń to wyrażenie, którego używała redaktor Ewa Prus z miesięcznika Digital Foto Video. Kolor ciemnej zieleni przechodzący w niebieski. Płeć piękna bardziej by wytłumaczyła, ponieważ one więcej rozróżniają kolorów i ich odcieni w przeciwieństwie do płci brzydkiej.
Skontaktuj się z nami