@eBarciu
Racja. Tego się obawiam. Kupię D7k bo nowszy zrobię z tys fotek, a potem będzie lipa :/
Przecież nie chcę wyrzucić kasy w błoto. Gdybym np. miała taki D7k dostać w prezencie - to sure thing można ryzykować (czyjąś kasą hehehe ) ale nie własną .
obejrzę D7k , zobaczę co mówią sprzedawcy w sklepach itd .. ale akurat do sprzedawców nie można mieć zaufania - nie w Polsce przynajmniej - zawsze będą polecać to co im się nie sprzedaje ,albo to czego mają najwięcej na stanie ,albo to co jest najdroższe - nie zawsze najlepsze .
Tylko jeden sprzedawca mnie na pozytyw zadziwił (w Saturnie na Targówku) gdzie otwarcie powiedział,ze robili testy D90vsD7000 i nie było takiej różnicy aby np. robić upgrade do d7k i przepłacać za nowość itd. Jeszcze wtedy nie wiedziałam (a było to w zeszłym roku) że D7000 jest tak niedopracowany ,że są z tym modelem takie harce .
Koleś polecał mi własnie d5100 jeśli już koniecznie chce coś nowego (w zamian do D90,bo powiedziałam,ze D90 już mam)
ale sam ma Pentaxa i to najbardziej polecał. Gdzie indziej usłyszałam (Saturn Arkadia) że Najlepszą lustrzanką na rynku jest Sony - począwszy od a57 ,gdy a65 jest to najlepszy aparat na rynku
Ale ponieważ nie kupię sobie za 3,5 tys nowego wynalazku sony z półprzezroczystym lustrem i wizjerem elektronicznym (chociaż w domu wsio mam sony) gdzie cena tego nowego cacuszka jest dokładnie taka sama jak to 4 letnie już D90 . Trzyma się w cenie ,szok. Pamiętam jak juuż były po 2900 18-105kit
Pewnie tak się skończy, szczególnie że mam już zamówionego D90 i do odbioru prawdopodobnie jutro (choc d7k też będzie na mnie czekał )
Wszystko fajnie ,ale gdyby NIKON nie wyprodukował z jakimiś wadami i to poważnymi - D7000 to decyzja byłaby prosta . Gdyby NIKON postępował tak jak np. Apple gdzie jak trafisz na iPada z zażółconym ekranem retina to wymieniają do skutku na nowy egzemplarz- to można kupować d7k . Chodzą co prawda słuchy że wymieniają też i na refurbished jak się trafi ale po wszystkich wymianach - i jest ok .
Skontaktuj się z nami