Szukaj
I to już jest sensowna cena za adapter hot-shoe. Szkoda że ja kupiłem już zimną stopkę :/
Proszę
Kostka plus nadajnik radiowy
Dwie lampy z odbiornikiem, jedna połączona kablem z kostką,wszystko wyzwalane za pomocą małej lampki z zestawu zamocowanej na korpusie.Oczywiście ustawienia manualne,błysk lampki nie wpływa w takiej sytuacji na ekspozycję,dla bezpieczeństwa można zmniejszyć jej moc.
Efekt
Panowie jak nex5/7 radzi sobie w streetphoto lub biegające dzieciaki ? AF zdecydowanie szybszy od hybryd ?
kurcze miałem wcześniej kupować FF potem zeszło ze mnie powietrze i miało być d7000 albo k-5 i od 3 dni oglądam i niedowierzam, że takie gówien*o wypluwa tak fajne zdjęcia![]()
@Mikie_001
Napisz od siebie czy żałujesz, że sprzedałeś FF ? Jak odczucia twoje (nex) względem FF, pomijam AF czy High ISO. Zdaje sobie sprawę, że nikt wybiera / nie stawia jednego obok drugiego. Dla jednych to będzie główny aparat, który bije DSLRy rozmiarem i wagą (na co ta grupa zwraca uwagę), a dla innych to będzie aparat dodatkowy. Tak właśnie będzie ze mną. (...) a dla przyjemności, na wakacje, wypady w góry itp. NEX7 jednym słowiem WSZĘDZIE.
I jak nexy dają sobie radyw trudnych warunkach?
Ostatnio edytowane przez marcus777 ; 29-06-2012 o 11:11
Mogliby dolozyc, jak w tym adapterze http://www.nexproshop.com/collection...otshoe-adaptor gniazdo synchronizacyjne. Wtedy mozna dowolnie duza lampe zamocowac na szynie systemowej przykrecanej do gniazda statywowego w body. Bo na samej stopce balbym sie zamontowac cos wiecej niz tylko wyzwalacz radiowy. A czasami potrzebuje lampy przy aparacie, a nie tylko ustawionej gdzies i wyzwalanej zdalnie.
zdjęcia to zatrzymany czas i nasza historia
Nie ma co ukrywać - raczej marnie. AF śledzący (kwadracik, który raz ustawiony ma "trzymać" cel) jest moim zdaniem bezużyteczny, zbyt często cel po prostu gubi. Zwykły AF ciągły też niczego nie urywa, doostrzanie (przynajmniej z moją 50-tką, nie wiem czy np. z 18-55 nie jest lepiej, nie mam tego obiektywu) odbywa się z przeleceniem całej skali. "Zwykły" AF-s oceniam jako dostateczny jeżeli chodzi o szybkość, prefocusing natomiast działa zwykle fajnie i bardzo poprawia osiągi.
Trudno porównywać to z hybrydami, bo tam AF możesz sobie w gruncie rzeczy wylosować i będzie dobrze ze względu na parsekową GO. Prefocusing przy takiej GO zwykle załatwia sprawę. Z nexem podobna sytuacja zachodzi przy naleśniku, który notabene do street-foto (w moim rozumieniu tego słowa) jest wyborny - właściwie nie troszczysz się o AF, poza dużymi zbliżeniami.
Zajmuję się głównie fotografowaniem w podróży. 2 tyg temu wróciłem z wyprawy motocyklowej: Szwecja, Norwegia, Dania, Niemcy. Łącznie ok. 4000 km. NEX to moim zdaniem bomba. Mały ( ważne bo bagaż na motocyklu jest mocno ograniczony ), poręczny i robi na prawdę fajne fotki. Jesienią wybieram się do Indii i Nepalu. Biorę NEX'a i zastanawiam się czy nie dokupić drugiego body ( np. NEX7 ). Wtedy na jednym byłby 16mm + ew. konwerter UWA, a na drugim 18-200.
Kolega, który był ze mną, zabrał D300s + N12-24 + N18-200 i miał na prawdę co dźwigać.
@MariuszJ & miko124
Wielkie dzięki za odpowiedzi.
miko124 czyli nie ma nad czym się zastanawiać...kupuje chyba nexa7. Sprawdzone w boju. A często używasz niby bajerek > tryb panoram?
Tylko nie wiem czy od razu brać + 18-200(srebrny) czy 18-55 + 55-210 potem dokupie E16.
@up
kurcze masz tych szkieł w N. I nie zabierasz tego? Jedynie nex + szkła do niego ?
Ostatnio edytowane przez marcus777 ; 29-06-2012 o 12:35
Skontaktuj się z nami