Close

Strona 72 z 77 PierwszyPierwszy ... 22627071727374 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 711 do 720 z 763

Wątek: FUJI S5Pro

Domyślnie

Może to jest kwestia unarzędziowienia. Do Nikona jest doskonały NX, gdzie można poeksperymentować. Nie mam takiego narzędzia dla S5, a pliki są naprawdę dobre więc licencji na LR nie będę przecież dodatkowo specjalnie dokupował. Nie da się jednak ukryć, że jpg z S5 całkiem fajnie można smyrnąć w NX.

Domyślnie

Piszesz "doskonaly NX", a ja nie moge sie do niego przekonac. Moze dlatego, ze wychowalem sie na C1.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grissley Zobacz posta
    qrde - mógłby się jakiś S6Pro pojawić
    pro1 jakby miał mocowanie F to byłoby coś... , ale taki mezalians jest już chyba passé
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hostman22 Zobacz posta
    pro1 jakby miał mocowanie F to byłoby coś... , ale taki mezalians jest już chyba passé
    i zadnego szkła poza bagnetem F by się nie dało podłączyć..
    Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachumuszel Zobacz posta
    Piszesz "doskonaly NX", a ja nie moge sie do niego przekonac. Moze dlatego, ze wychowalem sie na C1.
    Doskonały, bo ignorancko prosty ... no i czyta ustawienia puchy więc można spokojnie ograniczyć się do podstaw. Więcej mi nie trzeba - jestem amatorem

Domyślnie

Mam dziwny problem z kartami pamięci. Kupiłem niedawno s5pro i przełożyłem kartę Platinum 4 gb z sony R1 do fujika. Jednak dioda nie mignęła, na wyświetlaczu też nie wyświetliło ilości możliwych zdjęć - wygląda na to, że aparat nie widzi karty. No trudno, kupiłem tym razem kartę Kingstona 8 gb (nową). Po włożeniu do aparatu wszystko było ok, do czasu, gdy zdjęcia zgrywałem bezpośrednio z aparatu na komputer. Wczoraj jednak wgrałem zdjęcia za pomocą czytnika i po tym aparat przestał widzieć kartę. Karta jednak jest chyba sprawna (wg narzędzi diagnostycznych windows), dodatkowo jest również widoczna w sony R1 i mozna na niej zapisywać zdjęcia w tym aparacie(R1). Sam już nie wiem, co może byc przyczyną tego stanu rzeczy? Zamówiłem tym razem lepszą kartę (Lexar)- choć będę się bał zgrywać fotki za pomocą czytnika, póki nie będę wiedział, co jest przyczyną?

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Fufu jest doś wybredny jeśli chodzi o karty. Format CF w puszce ( nie w kompie ), dobra karta (nie używana w innych puszkach), zgrywanie poprzez czytnik jest zupełnie bezpieczne, nigdy nie robiłem tego bezpośrednio z body.
    D800; D300; 3xSB800; N70-200/2,8VR; T24-70/2,8VC; N50/1,4 itd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Art Erie Zobacz posta
    Fufu jest doś wybredny jeśli chodzi o karty. Format CF w puszce ( nie w kompie ), dobra karta (nie używana w innych puszkach), zgrywanie poprzez czytnik jest zupełnie bezpieczne, nigdy nie robiłem tego bezpośrednio z body.
    No właśnie - ta nowa kingston 8 gb po rozpakowaniu z blistra została sformatowana w puszce, jak zgrywałem z body -wszystko było ok. Dopiero po zgraniu przez czytnik aparat przestał widzieć kartę, więc w moim przypadku nie była to operacja bezpieczna
    W innym body(R1) karta pracuje poprawnie.Ciekawi mnie tylko- dlaczego tak się stało.

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Może tak być, ale to nie jest raczej wina czytnika; jak napisałem wyżej S5 to kapryśne body jesli chodzi o karty.
    Kiedyś zamieniłem SanDisk'i pomiędzy D300 i S5, wszystko działało pięknie, do momentu gdy Fufu strzeliło focha.
    Pucha nie widziała już żadnej karty, nie pomagały resety i formaty; zawiodło nawet hasło do windy z filmu "Seksmisja"...
    Sprawę załatwił dopiero serwis ( ukłony dla serwisu Fuji ), szybko, miło i fachowo, choć nie wiem co zrobili.
    Od tej pory S5 ma swoje karty z którymi współpracuje bez problemu.
    D800; D300; 3xSB800; N70-200/2,8VR; T24-70/2,8VC; N50/1,4 itd

Domyślnie

Kupiłem do Fufu Kingstona i rzeczywiście nie grał z nim najlepiej. Wstawiłem Sandiska i wszystko lata. Zdjęć nie zgrywam ani z aparatu, ani przez czytnik. Spuchła mi guma od złącza w aparacie więc nie chcę jej otwierać i zgrywam za pomocą D200 Bez kłopotów

Strona 72 z 77 PierwszyPierwszy ... 22627071727374 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów