Close

Strona 46 z 129 PierwszyPierwszy ... 3644454647485696 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 1283

Wątek: Lightroom 4

Domyślnie

LR aktualizuje sie i pod win i mac, ale w tej chwili dostepna jest wersja RC

Domyślnie

Ale z wersji 3.x do 4.0 się nei uaktualni. A przynajmniej mnie nei chciała.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

z 3.x do 4 to już chyba trzeba update kupić?

Swoją drogą, mały raport z bojów z NASem (sieć Wifi N300, prędkość połączenia zwykle ok. 250 Mbit/s, NAS po skrętce 100 Mbit/s): kazałem Lightroomowi dodać do katalogu całą zawartość NASa. W samym okienku importu myślał ok. 40 minut (wyszło niecałe 70GB i ok. 13k zdjęć), potem właściwy import trwał ok. 3 godziny. W tym czasie już zaimportowane fotki dało się edytować i powiem szczerze, że prędkość była nawet zadowalająca - kilka-kilkanaście sekund trwało wczytanie zdjęcia, ale potem już edycja była normalnie. Jak na razie test passed.

Przy okazji doszedłem do smutnego wniosku, że walają mi się tam tony syfu i trzeba to będzie posprzątać.

BTW. gdzie można w tej chwili najtaniej kupić pełną wersję? Najlepiej z jakimiś ratami 0%.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

najtaniej pelmna wersje LR4?
    sprawdz na ceneo.pl

graficzne.pl mialo jakis czas temu dobre ceny, mozesz tez sprawdzic w Cortlandzie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    Ale z wersji 3.x do 4.0 się nei uaktualni. A przynajmniej mnie nei chciała.
    odnioslem sie do tego postu, jakby ktos za chwile pytal o aktualizacje

Cytat Zamieszczone przez ZYSKI Zobacz posta
    Dzieki za wyczerpujące wyjaśnienie, fakt tłumaczenie z google dodam tylko, że LR4 kupiony na maca, jest też numerek (w dobrym tego słowa znaczeniu ). Doczytałem na tym forum, że jest jakaś aktualizacja pod Win i stąd moje pytanie

Pzodrawiam
    PS wersja RC2 dziala bardzo stabilnie, pewnei za chwile bedzie juz normalna wersja

Unhappy

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    wersja RC2 dziala bardzo stabilnie, pewnei za chwile bedzie juz normalna wersja
    Fakt, do tego stopnia iż przeprosiłem się z LR4.

Wcześniej wszystko zamulało, a teraz jest podobnie jak w LR3 ale proces duuuużo lepszy.
    Jestem np w szoku jak ładnie i szybko można usunąć morę, ogólnie po kilku zleceniach w nowym procesie uważam foty za lepsze i szybciej można osiągnąć zamierzony cel.

Jednak nie wiem z jakich względów Adobe ograniczyło się przy tworzeniu książek do 5 gotowych rozmiarów z bookify...
    Gdybym chciał tak album 20x30 lub inny to co?
    Szkoda

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slaw74 Zobacz posta
    Jednak nie wiem z jakich względów Adobe ograniczyło się przy tworzeniu książek do 5 gotowych rozmiarów z bookify...
    Gdybym chciał tak album 20x30 lub inny to co?
    Szkoda
    dokladnie to samo mnie zastanawia...
    potrzebowalem zrobic 20x20 i wlaczylem jednak Indesign'a

Domyślnie

Naprawdę szkoda że jest taka skucha....
    Mogłoby chociaż być dowolny format tak do 30x40, to załatwiłoby większość naszych potrzeb.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slaw74 Zobacz posta
    Jednak nie wiem z jakich względów Adobe ograniczyło się przy tworzeniu książek do 5 gotowych rozmiarów z bookify... Gdybym chciał tak album 20x30 lub inny to co? Szkoda
    Bo robienie ksiazek w LR4 to jest li tylko i wyłącznie front-end do Blurba.

Domyślnie

mozliwe ze dlatego taka cena LR4

Strona 46 z 129 PierwszyPierwszy ... 3644454647485696 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów