LR aktualizuje sie i pod win i mac, ale w tej chwili dostepna jest wersja RC
Szukaj
LR aktualizuje sie i pod win i mac, ale w tej chwili dostepna jest wersja RC
Ale z wersji 3.x do 4.0 się nei uaktualni. A przynajmniej mnie nei chciała.
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
z 3.x do 4 to już chyba trzeba update kupić?
Swoją drogą, mały raport z bojów z NASem (sieć Wifi N300, prędkość połączenia zwykle ok. 250 Mbit/s, NAS po skrętce 100 Mbit/s): kazałem Lightroomowi dodać do katalogu całą zawartość NASa. W samym okienku importu myślał ok. 40 minut (wyszło niecałe 70GB i ok. 13k zdjęć), potem właściwy import trwał ok. 3 godziny. W tym czasie już zaimportowane fotki dało się edytować i powiem szczerze, że prędkość była nawet zadowalająca - kilka-kilkanaście sekund trwało wczytanie zdjęcia, ale potem już edycja była normalnie. Jak na razie test passed.
Przy okazji doszedłem do smutnego wniosku, że walają mi się tam tony syfu i trzeba to będzie posprzątać.
BTW. gdzie można w tej chwili najtaniej kupić pełną wersję? Najlepiej z jakimiś ratami 0%.
D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600
najtaniej pelmna wersje LR4?
sprawdz na ceneo.pl
graficzne.pl mialo jakis czas temu dobre ceny, mozesz tez sprawdzic w Cortlandzie.
Fakt, do tego stopnia iż przeprosiłem się z LR4.
Wcześniej wszystko zamulało, a teraz jest podobnie jak w LR3 ale proces duuuużo lepszy.
Jestem np w szoku jak ładnie i szybko można usunąć morę, ogólnie po kilku zleceniach w nowym procesie uważam foty za lepsze i szybciej można osiągnąć zamierzony cel.
Jednak nie wiem z jakich względów Adobe ograniczyło się przy tworzeniu książek do 5 gotowych rozmiarów z bookify...
Gdybym chciał tak album 20x30 lub inny to co?
Szkoda
Naprawdę szkoda że jest taka skucha....
Mogłoby chociaż być dowolny format tak do 30x40, to załatwiłoby większość naszych potrzeb.
mozliwe ze dlatego taka cena LR4
Skontaktuj się z nami