Close

Strona 36 z 123 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 1283

Wątek: Lightroom 4

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Zdaj się czasem na większość, by nie ostać się, szczególnie zawodowo, na jakimś marginesie, albo nie wylecieć zupełnie poza nawias.

Rynek jest najlepszym sędzią, zatem indywidualne rozprawy możemy między bajki włożyć, bo trącą nieświeżo, po prostu zalatują.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Zdaj się czasem na większość, by nie ostać się, szczególnie zawodowo, na jakimś marginesie, albo nie wylecieć zupełnie poza nawias.
    Zdać się na większość radzisz, co? Pewnie do tej pory nie wyrażałem się zrozumiale, dlatego powiem wprost...

Zdać na większość mogę się w sprawie, powiedzmy, procentowej zawartości plastiku w ciele P. Anderson. Ani nei mam szczegółowej wiedzy, ani to dla mnie ważna kwestia - ot, mogę zdać się na większość. W czym jeszcze? Jak smakuje kompot z wodorostów na przykład - większość podobno twierdzi, że wspaniale, ma tylko lekki posmak dorsza. Też mało mnie to obchodzi, więc mogę się zdać na większość.

Ale ja mam swoje zdanie w spawach, które mnie dotyczą; staram się mieć wiedzę w sprawach, które mnie interesują - dlatego nie muszę jak bezwolny tłumok zdawać się na większość. Zdanie większości w sprawach mnie dotyczących mam przepięknie i równiuteńko w tyle.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    ...
    Zdanie większości w sprawach mnie dotyczących mam przepięknie i równiuteńko w tyle.
    Nie przejmuj się, ja też tak mam, a już szczególnie w kwestiach artystycznych, gdzie zachwyt większości uważam za osobistą porażkę, ale ...

... są sprawy, co do których wszelkie grymasy są nie tylko niestosowne, ale zwyczajnie głupie.

I tak np. można przeprowadzać matematyczne dowody na to, że 2+2 wcale nie równa się 4, tylko dla przykładu 5, ale trwa to zwykle tak nieproporcjonalnie długo, że w sumie nie ma to racjonalnego uzasadnienia.

Na dodatek nie znajdziesz pośród gawiedzi żadnego uznania dla takich wysiłków.

Po jaką więc ... kwestionować pogląd, który wcale nie jest jakiś odrealniony i u osób, które nie cierpią na zaburzenia wzroku znajduje zrozumienie?

Pozdrawiam Johanonowo.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

kiedyś trochę kontrowersyjny dziennikarz motoryzacyjny wypowiedział się n/t passata.
    Uważa, że to jeden z najgorszych samochodów w historii motoryzacji i umie to logicznie uzasadnić (ja nie umiem tego powtórzyć), ale zapytany o to, że przecież tyle się ich sprzedaje więc chyba warto kupić, odpowiada....
    "ludzie jedzmy gówno, miliony much przecież nie mogą się mylić"

Powiedział to w programie na żywo... hi hi.

to tyle co do większości.

Domyślnie

Johanan, można gdzieś Twoje prace zobaczyć?
    D200 plus graty...

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Oczywiście, że można, ale ja tu nie bywam dla reklamowania siebie samego, bo jak zauważyłeś omijam działy, gdzie Szanowne Gremium publikuje swoje prace, jak Diabeł święconej wody.

Nie mówię, że z ciekawości do paru działów nie zajrzałem, ale odkąd nie ma tam kilku kolegów, to owe działy straciły dla mnie wartość poznawczą.

Zaglądam jedynie do działu z oprogramowaniem i czasem przeglądam dział komputery, oto cala moja aktywność na tym specjalistycznym forum.

Nie czuję się więc w obowiązku, linkowania tu moich prac.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

znakomita wiekszosc ludzi ktorzy utrzymuja sie z fotografii, a ktorych mam szczescie znac uzywa C1, pozniej LR lub Aperture (czesc uzywa nikonow czesc canonow, niektorzy korzystaja ze scianek w studiach)
    nikt nie uzywa softu nikona, tak wiec z tymi wiekszosciami, rynkiem i lepszoscia to warto zaznaczyc ze z naszego punktu widzenia
    kazdy niech sobie wybiera narzedzie ktore mu odpowiada, a wojny pozostawmy politykom
    dla mnie EOT

Domyślnie

Jak to jest, wyjdzie uaktualnienie starszych wersji LR dla nowych puszek Nikona ( D4, D800), czy trzeba kupić najnowszą wersję "4" ? Akurat to niespecjalnie mi pasuje czytając o niedopracowaniu i zamulaniu czwórki.
    Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez burton Zobacz posta
    Jak to jest, wyjdzie uaktualnienie starszych wersji LR dla nowych puszek Nikona ( D4, D800), czy trzeba kupić najnowszą wersję "4" ? Akurat to niespecjalnie mi pasuje czytając o niedopracowaniu i zamulaniu czwórki.
    Pewnie tak, do tej pory tak właśnei było. Na szczęście Adobe zachowuje jeszcze pozory, bo daje darmowy soft do konwersji NEFów na DNG. Czyli jak wejdą nowe puszki, najpierw ich NEFy trzeba będzie skonwertować na DNG - a potem już otworzyć sobie w starym LR.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    Pewnie tak, do tej pory tak właśnei było. Na szczęście Adobe zachowuje jeszcze pozory, bo daje darmowy soft do konwersji NEFów na DNG. Czyli jak wejdą nowe puszki, najpierw ich NEFy trzeba będzie skonwertować na DNG - a potem już otworzyć sobie w starym LR.
    Mam nadzieję, że tak będzie. Darmowe softy jedynie utrudniają i wydłużają pracę a w iPhoto wołać nie będę chociaż po aktualizacji czyta wszystko.

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi (bo miałem kilka pytań wcześniej).
    Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Strona 36 z 123 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów