Close

Strona 124 z 138 PierwszyPierwszy ... 2474114122123124125126134 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 231 do 1 240 z 1377

Wątek: ALbum AO

conik
    Gość

Domyślnie

trzeba miec swiadomosc ze to co widzicie na monitorach to rgb a druk to cmyk i to juz bez wdawania sie w detale powoduje ze obraz jest inny
    roznice sa akceptowalne na poziomie konwersji rgb-cmyk a mowie wam to z perspektywy jakichs 20 lat babrania sie w poligrafii

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yetik Zobacz posta
    Panowie Autorzy....
    wieść o waszym wspólnym DZIELE rozchodzi się po okolicy
    zgłosiły się do mnie 2 osoby z pytaniem czy można nabyć w drodze kupna egzemplarz albumu A/O a jeśli tak to za ile ???
    ponieważ my tylko drukujemy a prawo autorskie w tym przypadku jest dość złożone proszę o Waszą decyzję czy projekt przechodzi do pilnie strzeżonego archiwum X ??

pierwsze egzemplarze "białe" niech już zostaną w tej mocno limitowanej serii - tylko dla nas plus dwa to co ustalone na aukcje - i to za jakiś czas będą "białe kruki"

a ew. dodruk może być w większej serii (o ile będzie tyle zamówień) i niech to będą już egzemplarze z czarną okładką dzięki temu te pierwsze staną się jeszcze bardziej unikatowe
    NinoVeron |==========[> | IG | Flickr | BLOG | MM | FB
    "na co sprzętu qpa gdy fotograf d..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartos Zobacz posta
    a ew. dodruk może być w większej serii (o ile będzie tyle zamówień) i niech to będą już egzemplarze z czarną okładką dzięki temu te pierwsze staną się jeszcze bardziej unikatowe
    No wlasnie te z czarna okladka to juz sa biale kruki

Dodruk niech bedzie jaskrawopomaranczowy
    Pursue happiness with diligence

Domyślnie

chcialem przypomniec to co juz pisal chyba Vall, ze sa w albumie zdjecia ktorych min. i mi sprzedawac nie wolno z racji zawartych umow tfp - wiec pamietejcie o tym zanim album bedzie dodrukowywany - umawialismy sie na limitowana ilosc "kolekcjonerska", a nie na szersza dystrybucje. sorry

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spiritwood Zobacz posta
    Skoro już rodzą się podejrzenia o manipulację to ja mówię prosto z mostu i bez ogródek: na wszystkie zdjęcia zamieszczone przeze mnie w albumie mam dowody w postaci filmu. W razie większych wątpliwości mogę zrobić stykówkę na skanerze.
    Jako adwokat mógłby wypowiedzieć się Woytek, który w tym momencie posiada wszystkie moje filmy z Wietnamu, no ale nie ma go ostatnio na forum więc się nie wypowie. Przynajmniej nie teraz.

Szczerze mówiąc cios przyszedł dość niespodziewanie. Myślę, że przed pisaniem takich rzeczy warto dwa razy pomyśleć.

.
    To nie jest zarzut o nieanalogowość zdjęcia tylko raczej o techniczne aspekty druku - zresztą pytanie wyraźnie kierowane do drukarni, a nie do ciebie, czilałt
    Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    To nie jest zarzut o nieanalogowość zdjęcia tylko raczej o techniczne aspekty druku - zresztą pytanie wyraźnie kierowane do drukarni, a nie do ciebie, czilałt
    Dokładnie tak samo to zrozumiałem...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez norbibxl Zobacz posta
    chcialem przypomniec to co juz pisal chyba Vall, ze sa w albumie zdjecia ktorych min. i mi sprzedawac nie wolno z racji zawartych umow tfp - wiec pamietejcie o tym zanim album bedzie dodrukowywany - umawialismy sie na limitowana ilosc "kolekcjonerska", a nie na szersza dystrybucje. sorry
    właśnie o to chodzi, że jak pokażę ten album modelką, których zdjęcia tam są ... to najprawdopodobniej poproszą o zamówienie im po jednym egzemplarzu
    więc ew. dodruk byłby na takiej samej zasadzie jak obecne zamówienie...
    a nie na handel
    NinoVeron |==========[> | IG | Flickr | BLOG | MM | FB
    "na co sprzętu qpa gdy fotograf d..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartos Zobacz posta
    właśnie o to chodzi, że jak pokażę ten album modelką, których zdjęcia tam są ... to najprawdopodobniej poproszą o zamówienie im po jednym egzemplarzu
    więc ew. dodruk byłby na takiej samej zasadzie jak obecne zamówienie...
    a nie na handel
    Bartos - ale to jest inna bajka taki dodruk "dla Ciebie". Ja poprostu niechcial bym aby ten album znalaz sie w sprzedazy gdzies np. w necie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kartofelinder Zobacz posta
    yetik, prosiłeś o uwagi, to ja mam jedną.

Nie wiem, czy to jest wina druku czy skanu, ale na niektórych zdjęciach kolorowych przejścia kolorystyczne wydają się być bardzo sztuczne i nie chce mi się wierzyć że takie mógł wyprodukować film.

Zostawiłem album w pracy więc strony nie podam, ale autor pewnie pozna zdjęcie z wybokehowanym psem kręcącym się na rożnie. Ktoś to też zauważył?
    witaj
    wydruk był sprawdzany jakościowo - jest na papierze to co w pliku,
    skany niektórych zdjęć pozostawiają wiele do poprawy ....

pozdrawiam

Domyślnie

Ludziska, była prośba o uwagi więc życzliwie i z atencją wyszukałem i zgłosiłem rzeczy, które być może warte są tego, aby się nad nimi pochylić. Przecież to nie zarzuty Gdyby przecież było coś nie tak, to byście mi podziękowali

Strona 124 z 138 PierwszyPierwszy ... 2474114122123124125126134 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów