Close

Strona 122 z 137 PierwszyPierwszy ... 2272112120121122123124132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 211 do 1 220 z 1377

Wątek: ALbum AO

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

yetik, prosiłeś o uwagi, to ja mam jedną.

Nie wiem, czy to jest wina druku czy skanu, ale na niektórych zdjęciach kolorowych przejścia kolorystyczne wydają się być bardzo sztuczne i nie chce mi się wierzyć że takie mógł wyprodukować film.

Zostawiłem album w pracy więc strony nie podam, ale autor pewnie pozna zdjęcie z wybokehowanym psem kręcącym się na rożnie. Ktoś to też zauważył?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kartofelinder Zobacz posta
    yetik, prosiłeś o uwagi, to ja mam jedną.

Nie wiem, czy to jest wina druku czy skanu, ale na niektórych zdjęciach kolorowych przejścia kolorystyczne wydają się być bardzo sztuczne i nie chce mi się wierzyć że takie mógł wyprodukować film.

Zostawiłem album w pracy więc strony nie podam, ale autor pewnie pozna zdjęcie z wybokehowanym psem kręcącym się na rożnie. Ktoś to też zauważył?
    witaj
    wydruk był sprawdzany jakościowo - jest na papierze to co w pliku,
    skany niektórych zdjęć pozostawiają wiele do poprawy ....

pozdrawiam

Domyślnie

Ludziska, była prośba o uwagi więc życzliwie i z atencją wyszukałem i zgłosiłem rzeczy, które być może warte są tego, aby się nad nimi pochylić. Przecież to nie zarzuty Gdyby przecież było coś nie tak, to byście mi podziękowali

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kartofelinder Zobacz posta
    Ludziska, była prośba o uwagi więc życzliwie i z atencją wyszukałem i zgłosiłem rzeczy, które być może warte są tego, aby się nad nimi pochylić. Przecież to nie zarzuty Gdyby przecież było coś nie tak, to byście mi podziękowali
    witaj
    nie traktuje informacji o druku jak zarzutu - tylko wspominam o ty że maszyna na której drukujemy potrafi dużo więcej (nawet w 6 kolorach CMYK + Lc + Lm) wasz album jest typowym CMYK. Chodzi mi o uwagi co do druku i oprawy książki czy wszystko jest OK ?
    Czy macie jakieś sugestie dotyczące wykonania na przyszłość.

pozdrawiam
    Marek

Domyślnie

Już mam! Jeszcze w folii.

Otwieram sobie teraz piwko i rozpakowuję album

conik
    Gość

Domyślnie

to zdjecie spiritwooda i...zdjecie w albumie jest ciut ciemniejsze niz na moim monitorze ale zadnych strasznych przejsc nie widze...pod tym wzgledem wydaje sie byc ok
    poza tym...nie podskakuj bo mam kompromitujacy Cie egzeplaz albumu

Domyślnie

Akta Conika

Ja tylko obiektywnie, konstruktywnie zgłaszam Jest tam kilka takich jednolitych, bardzo wysyconych plam koloru o dość ostrych brzegach. Coś mi to nie grało, ale przyjrzę się jutro.

Domyślnie

Obejrzałem, wow,
    chyba zbyt szybko.

conik, dziękuję!

edit:
    Kolejne piwko i oglądam jeszcze raz

a, i biała okładka jest ok.
    Ostatnio edytowane przez mario_b ; 27-03-2012 o 22:53

Domyślnie

Skoro już rodzą się podejrzenia o manipulację to ja mówię prosto z mostu i bez ogródek: na wszystkie zdjęcia zamieszczone przeze mnie w albumie mam dowody w postaci filmu. W razie większych wątpliwości mogę zrobić stykówkę na skanerze.
    Jako adwokat mógłby wypowiedzieć się Woytek, który w tym momencie posiada wszystkie moje filmy z Wietnamu, no ale nie ma go ostatnio na forum więc się nie wypowie. Przynajmniej nie teraz.

Szczerze mówiąc cios przyszedł dość niespodziewanie. Myślę, że przed pisaniem takich rzeczy warto dwa razy pomyśleć.

.
    Ostatnio edytowane przez spiritwood ; 27-03-2012 o 22:56
    Pinot Noir

aortamag.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spiritwood Zobacz posta
    Skoro już rodzą się podejrzenia o manipulację to ja mówię prosto z mostu i bez ogródek: na wszystkie zdjęcia zamieszczone przeze mnie w albumie mam dowody w postaci filmu. W razie większych wątpliwości mogę zrobić stykówkę na skanerze.
    Jako adwokat mógłby wypowiedzieć się Woytek, który w tym momencie posiada wszystkie moje filmy z Wietnamu, no ale nie ma go ostatnio na forum więc się nie wypowie. Przynajmniej nie teraz.

Szczerze mówiąc cios przyszedł dość niespodziewanie. Myślę, że przed pisaniem takich rzeczy warto dwa razy pomyśleć.

.
    To nie jest zarzut o nieanalogowość zdjęcia tylko raczej o techniczne aspekty druku - zresztą pytanie wyraźnie kierowane do drukarni, a nie do ciebie, czilałt
    Völkchlor

Strona 122 z 137 PierwszyPierwszy ... 2272112120121122123124132 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów