Close

Strona 24 z 138 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474124 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 1377

Wątek: ALbum AO

conik
    Gość

Domyślnie

ponoc zarowki nie da sie w paszcze wsadzic ale mozesz sprobowac

Domyślnie

Wsadzić się da, tylko wyjąć się potem nie da. Podobno.
    Ja dam portret z hełmem, zamiast tych dwóch zdań co to mistrzedycji sugerował.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Mariusz to postać tajemnicza a zarazem bardzo ciekawa i interesująca. Jego niezłomność jest niesamowicie imponująca. Wędrówki po "bezdrożach świata" czyniły tę właśnie cechę jego charakteru coraz silniejszą. Ale to nie jedyna pozytywna cecha jego usposobienia. Janiszewski to Polak z pochodzenia, jednak dawno nie odwiedzał ukochanej ojczyzny, ponieważ musiał udać się na emigrację...
    raczej:
    Mariusz to postać tajemnicza, a zarazem bardzo interesująca. Jego niesamowita niezłomność jest imponująca. Wędrówki po bezdrożach świata uwydatniły(wzmocniły) ten rys jego charakteru. Ale to nie jedyna pozytywna cecha w jego usposobieniu. Janiszewski to Polak z pochodzenia, jednak dawno nie odwiedzał ukochanej ojczyzny, ponieważ musiał udać się na emigrację...

Słowa ciekawy i interesujący są synonimami. Nie podkręcajmy słowa imponujący, to jest równoznaczne z najwyższym nasileniem cechy, jeśli już to niesamowita może być niezłomność. Cudzysłów niepotrzebny, chyba, że to nazwa własna, ale wtedy chyba wielką literą. W następnym zdaniu jest słowo cecha, dla unikniącia powtórki wstawiłem słowo rys. Zdanie można byłoby pozostawić, ale o tyle jest ono niezręczne, że traktuje proces jako ciągnący się*nadal, co jest oczywiste, w sensie szlifowania dominujących cech osobowości nabywanym doświadczeniem, jednak w ujęciu hagiograficznym stosuje się raczej tryb dokonany podumowując pewien rozdział swego życia.

Wiem, czepliwy jestem. I mam wredny charakter. Po tacie
    Ostatnio edytowane przez doktor ; 27-02-2012 o 11:49
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

wojteh
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez doktor Zobacz posta
    raczej:
    Mariusz to postać tajemnicza, a zarazem bardzo interesująca. Jego niesamowita niezłomność jest imponująca. Wędrówki po bezdrożach świata uwydatniły(wzmocniły) ten rys jego charakteru. Ale to nie jedyna pozytywna cecha w jego usposobieniu. Janiszewski to Polak z pochodzenia, jednak dawno nie odwiedzał ukochanej ojczyzny, ponieważ musiał udać się na emigrację...

Słowa ciekawy i interesujący są synonimami. Nie podkręcajmy słowa imponujący, to jest równoznaczne z najwyższym nasileniem cechy, jeśli już to niesamowita może być niezłomność. Cudzysłów niepotrzebny, chyba, że to nazwa własna, ale wtedy chyba wielką literą. W następnym zdaniu jest słowo cecha, dla unikniącia powtórki wstawiłem słowo rys. Zdanie można byłoby pozostawić, ale o tyle jest ono niezręczne, że traktuje proces jako ciągnący się*nadal, co jest oczywiste, w sensie szlifowania dominujących cech osobowości nabywanym doświadczeniem, jednak w ujęciu hagiograficznym stosuje się raczej tryb dokonany podumowując pewien rozdział swego życia.

Wiem, czepliwy jestem. I mam wredny charakter. Po tacie
    a co powiesz o moim - doktore - prosze

Domyślnie

wojteh - manager IT oraz przez kilka lat fotograf sportowy, a teraz jego skrytym marzeniem jest sprzątać w centrum handlowym gdzie mógłby niezauważony dla świata, wręcz przezroczysty uwieczniać dziwne i nierzeczywiste sceny w świecie kolorowych neonów, wystaw i przechodzących obok ludzi, a jego celem jest przemierzyć Afrykę z aparatem analogowym co już zaczyna sie dziać ...
    Manager IT i fotograf sportowy. Jego skrytym marzeniem jest sprzątanie w centrum handlowym, gdzie będąc przezroczystym (transparentnym) dla otoczenia, mógłby niezauważenie uwieczniać dziwne i nierealne sceny ze świata neonów, wystaw i mas kupujących. Jego celem jest przemierzyć Afrykę z aparatem analogowym, i ten plan wchodzi w fazę realizacji (zaczyna się*materializować).

W stosunku do byćia managerem IT bycie fotografem sportowym jest czynnością równoległą? Wydaje mi się, że wcześniejszą. To musisz jakoś oprawić. Drugie zdanie jest zakręcone jak słoik z konfikurami, usiłowałem z tego jakoś wybrnąc, ale motasz strasznie. W nawiasach alternatywy. Nie będę robił rozbioru logicznego wypowiedzi, bo to za dużo tłuczenia w klawisze. Coś jeszcze trzeba byłoby zrobić z powtórzeniem słowa jego na początku kolejnych zdań.
    Ostatnio edytowane przez doktor ; 27-02-2012 o 12:14

Domyślnie

dziekuje dottore za twoje wersje, po kilkudniowym zastanowieniu doszedlem do wniosku zestosujac jezykowe kruczki troche odarles text z jakze bliskiej mi lekkosci i odrobiny szalenstwa,wrecz mozna by powiedziec ze splaszczyles moja osobowosc
    Road to Manila

Domyślnie

Nie sądziłem, że aż taką moc sprawczą posiadam. Wybacz, że spłaszczyłem ci osobowość. Na pocieszenie powiem, że obszedłem się z tekstem nadzwyczaj delikatnie...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez doktor Zobacz posta
    Na pocieszenie powiem, że obszedłem się z tekstem nadzwyczaj delikatnie...
    zapewne podobnie jak z nocnikiem
    Road to Manila

Domyślnie

czy jest jakaś sugerowana przestrzeń kolorystyczna?
    czy mogą być zdjęcia w gamma 2.2 i adobeRGB ... czy robić konwersję do sRGB?
    NinoVeron |==========[> | IG | Flickr | BLOG | MM | FB
    "na co sprzętu qpa gdy fotograf d..."

Pursue happiness with diligence

Strona 24 z 138 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474124 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów