ponoc zarowki nie da sie w paszcze wsadzic ale mozesz sprobowac![]()
Szukaj
ponoc zarowki nie da sie w paszcze wsadzic ale mozesz sprobowac![]()
Wsadzić się da, tylko wyjąć się potem nie da. Podobno.![]()
Ja dam portret z hełmem, zamiast tych dwóch zdań co to mistrzedycji sugerował.
raczej:Mariusz to postać tajemnicza a zarazem bardzo ciekawa i interesująca. Jego niezłomność jest niesamowicie imponująca. Wędrówki po "bezdrożach świata" czyniły tę właśnie cechę jego charakteru coraz silniejszą. Ale to nie jedyna pozytywna cecha jego usposobienia. Janiszewski to Polak z pochodzenia, jednak dawno nie odwiedzał ukochanej ojczyzny, ponieważ musiał udać się na emigrację...
Mariusz to postać tajemnicza, a zarazem bardzo interesująca. Jego niesamowita niezłomność jest imponująca. Wędrówki po bezdrożach świata uwydatniły(wzmocniły) ten rys jego charakteru. Ale to nie jedyna pozytywna cecha w jego usposobieniu. Janiszewski to Polak z pochodzenia, jednak dawno nie odwiedzał ukochanej ojczyzny, ponieważ musiał udać się na emigrację...
Słowa ciekawy i interesujący są synonimami. Nie podkręcajmy słowa imponujący, to jest równoznaczne z najwyższym nasileniem cechy, jeśli już to niesamowita może być niezłomność. Cudzysłów niepotrzebny, chyba, że to nazwa własna, ale wtedy chyba wielką literą. W następnym zdaniu jest słowo cecha, dla unikniącia powtórki wstawiłem słowo rys. Zdanie można byłoby pozostawić, ale o tyle jest ono niezręczne, że traktuje proces jako ciągnący się*nadal, co jest oczywiste, w sensie szlifowania dominujących cech osobowości nabywanym doświadczeniem, jednak w ujęciu hagiograficznym stosuje się raczej tryb dokonany podumowując pewien rozdział swego życia.
Wiem, czepliwy jestem. I mam wredny charakter. Po tacie
Ostatnio edytowane przez doktor ; 27-02-2012 o 11:49
R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog
Manager IT i fotograf sportowy. Jego skrytym marzeniem jest sprzątanie w centrum handlowym, gdzie będąc przezroczystym (transparentnym) dla otoczenia, mógłby niezauważenie uwieczniać dziwne i nierealne sceny ze świata neonów, wystaw i mas kupujących. Jego celem jest przemierzyć Afrykę z aparatem analogowym, i ten plan wchodzi w fazę realizacji (zaczyna się*materializować).wojteh - manager IT oraz przez kilka lat fotograf sportowy, a teraz jego skrytym marzeniem jest sprzątać w centrum handlowym gdzie mógłby niezauważony dla świata, wręcz przezroczysty uwieczniać dziwne i nierzeczywiste sceny w świecie kolorowych neonów, wystaw i przechodzących obok ludzi, a jego celem jest przemierzyć Afrykę z aparatem analogowym co już zaczyna sie dziać ...
W stosunku do byćia managerem IT bycie fotografem sportowym jest czynnością równoległą? Wydaje mi się, że wcześniejszą. To musisz jakoś oprawić. Drugie zdanie jest zakręcone jak słoik z konfikurami, usiłowałem z tego jakoś wybrnąc, ale motasz strasznie. W nawiasach alternatywy. Nie będę robił rozbioru logicznego wypowiedzi, bo to za dużo tłuczenia w klawisze. Coś jeszcze trzeba byłoby zrobić z powtórzeniem słowa jego na początku kolejnych zdań.
Ostatnio edytowane przez doktor ; 27-02-2012 o 12:14
dziekuje dottore za twoje wersje, po kilkudniowym zastanowieniu doszedlem do wniosku zestosujac jezykowe kruczki troche odarles text z jakze bliskiej mi lekkosci i odrobiny szalenstwa,wrecz mozna by powiedziec ze splaszczyles moja osobowosc
Road to Manila
Nie sądziłem, że aż taką moc sprawczą posiadam. Wybacz, że spłaszczyłem ci osobowość. Na pocieszenie powiem, że obszedłem się z tekstem nadzwyczaj delikatnie...
Pursue happiness with diligence
Skontaktuj się z nami