Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 131

Wątek: Nowy PC

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Inkognito Zobacz posta
    No to jaką płytę polecasz z tym "ficzerem" w cenie około 500 złotych?
    Przyznam, że nie mam wielkiej wiedzy o podzespołach, ale ten ASRock mnie jakoś nie zachęca. Może coś od Asusa lub Gigabyte?
    ASRock Extreme4. Wiem że ASUS też ma możliwość regulacji, ale chyba tylko jednego wentylatora poza CPU. Gigabyte nie ma możliwości regulacji - niereformowalna firma (używałem ich produktów przez kilka ostatnich lat).

Cytat Zamieszczone przez Umbra Zobacz posta
    Za to w każdej chwili możesz wygodnie zmienić obroty.
    Ja to raz ustawiłem i nie dotykam. Nie wykluczone że można to zmieniać programem = też zmiana w każdej chwili - ale nie mam takiej potrzeby, wiec nic nie instalowałem z tego typu programów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    ASRock Extreme4. Wiem że ASUS też ma możliwość regulacji, ale chyba tylko jednego wentylatora poza CPU. Gigabyte nie ma możliwości regulacji - niereformowalna firma (używałem ich produktów przez kilka ostatnich lat).

Ja to raz ustawiłem i nie dotykam. Nie wykluczone że można to zmieniać programem = też zmiana w każdej chwili - ale nie mam takiej potrzeby, wiec nic nie instalowałem z tego typu programów.
    A co myślisz o Asrock P67 PRO3?
    Jakieś różnice, które mogą być krytyczne? Nie tylko w temacie regulacji obrotów...
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Inkognito Zobacz posta
    A co myślisz o Asrock P67 PRO3?
    Jakieś różnice, które mogą być krytyczne? Nie tylko w temacie regulacji obrotów...
    Ja wybrałem Extreme 4 bo ma kontroler PLX PEX8608 (nie blokuje się magistrala i można na nim wsadzić (poza grafiką) szerszą kartę PCI-E niż X1 . Dodatkowo sekcja zasilania podobno dużo mniej się grzeje od Pro3 (cyfrowa vs. analogowa).

ps. opcje OC też ma bardziej zaawansowane - ktoś pisał na PPC o lepszym load line calibration czy coś ... osobiście nie podkręcam, więc ...

ps2. jedyny minus jest taki że czasem przy przewijaniu strony jest ciche brzęczenie cewek, ale to może być wina zasilacza (muszę wymienić na coś nowszego), bo w innym kompie którym się bawiłem z tym samym modelem płyty, tego zjawiska zupełnie nie słyszałem (ale tam siedział najnowszy Fortron 500W z serii AU z certyfikatem Gold)

Przy tym samym starym zasilaczu na Gigabyte też miałem brzęczenie (co ciekawe w innych sytuacjach)
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 06-08-2011 o 13:21

Uprawnienia umieszczania postów